AMD er klar til at kæmpe mod Intel med næste generations 3D V-Cache CPU’er

Følgende artikel hjælper dig med: AMD er klar til at kæmpe mod Intel med næste generations 3D V-Cache CPU’er

Det forlyder, at AMD allerede har en fungerende Zen 4 3D V-Cache-chip, hvilket tyder på, at den håber at give Intel et stort slag hurtigere end forventet. En tidlig prøve af CPU’en blæste sine forgængere ud af vandet i visse benchmarks.

Hvis AMD accelererer sin lanceringsstrategi for efterfølgeren til Ryzen 7 5800X3D, skal Intel så være bekymret? Dagens lækager indikerer, at svaret er et foreløbigt “ja, det burde det nok.”

Moores lov er død

Leaker Moore’s Law Is Dead har netop udgivet en dybdegående video om de kommende Ryzen 7000 3D V-Cache-chips. AMD har selv bekræftet, at det vil bringe den meget succesrige teknologi tilbage, vi allerede kender fra Ryzen 7 5800X3D, men det sagde ikke meget andet.

Nu slår Moore’s Law Is Dead ind med en ny runde lækager, der citerer AMD-kilder til at understøtte disse påstande. Som altid er det bedst at henvende sig til dem med en antydning af tvivl, men det er også værd at bemærke, at YouTuberen ofte præsenterer præcis information på forhånd. Forudsat at du nu er forberedt med den sunde knivspids skepsis, så lad os dykke ind.

Ifølge den seneste video vil 3D V-Cache fundet på Zen 4-processorer repræsentere anden generation af teknologien, og som sådan vil den bringe flere forbedringer med hensyn til ydeevne. Dette vil hjælpe den med at holde trit med den hurtigere on-die L3-cache på Zen 4-chiplets. Moore’s Law Is Dead citerer altid flere kilder med forskellige niveauer af tillid, men en følelse ser ud til at genlyde på tværs af disse rapporter – vi er ved at se en betydelig præstationsgevinst.

🔥 Anbefalede:  De produkter, Apple ikke annoncerede på WWDC 2023

Dette ser ud til at være sandt ikke kun for 3D V-Cache-chips, men for Zen 4 som helhed. Baseret på en intern AMD-sammenligning udført med begrænsede TDP-niveauer, viste Zen 4 CPU’er et klart løft i ydeevnen, og 3D V-Cache-versionen bragte det kun endnu mere op. Sammenlignet med en grundlæggende Zen 4-chip var 3DV-versionen op til 30 % hurtigere.

YouTuberen fik angiveligt nogle interne AMD-benchmarks, der sammenlignede Zen 3, Zen 3 X3D, Zen 4 (A0) og Zen 4 X3D (A0)-chips med hinanden. Disse benchmarks fortæller os ikke meget, men det er klart, at Zen 4 3D har potentialet til at ødelægge andre chips i nogle henseender – og dette inkluderer Intel Raptor Lake.

3D V-Cache er et stærkt es op ad AMDs ærme

Moores lov er død

Intel havde overtaget over AMD takket være at kunne frigive Alder Lake CPU’er så meget tidligere. Ved at introducere DDR5 RAM og PCIe Gen 5.0 viste disse processorer sig at være succesfulde, selvom flagskibene (såsom Core i9-12900KS) var virkelig dyre. Dette hul er ved at lukke. AMD kom allerede tættere på, da den viste den sande kraft af 3D V-Cache tidligere på året, og nu planlægger producenten at fortsætte ad samme vej.

Indtil videre fortæller den forudsagte tidslinje os, at AMD vil lancere de bedste Ryzen 7000 CPU’er den 27. september; samtidig vil dets partnere lancere de avancerede AM5 bundkort. Intel Raptor Lake kommer næste gang, men det er usandsynligt, at AMD forbliver i dvale. Det vil følge op med budget Ryzen CPU’er og bundkort, og snart kan det muligvis drille Zen 4 X3D, hvilket næsten helt sikkert ville give Intel en chance for pengene både med hensyn til rå ydeevne og omkostninger til ydeevne.

🔥 Anbefalede:  Ny Amazon FBA-gebyrændring (april 2022): Behøver sælgere at bekymre sig?

Intel Raptor Lake kan meget vel overgå Zen 4 i år, eller det er måske ikke – det er for tidligt at sige på den ene eller den anden måde. Men hvad vil Intel gøre, når AMD slår tilbage med disse 3D V-Cache-dyr? Hvis de viser sig at være så gode, som de ser ud til, kan Intel faktisk have grund til at være bekymret.

Table of Contents