Amazon skubber ind i andre industrier, mens e-handelssalget gennemgår

Følgende artikel hjælper dig med: Amazon skubber ind i andre industrier, mens e-handelssalget gennemgår

E-handelsgiganten Amazon søger at opkøbe flere virksomheder på tværs af forskellige brancher, herunder nogle af de største opkøb i virksomhedens historie.

Amazon tager på indkøb

Amazons kerneforretning inden for e-handel har ikke klaret sig godt i de sidste mange kvartaler efter dens voldsomme vækst under pandemien.

Ikke desto mindre planlægger e-handels- og teknologigiganten nu, der nu ledes af den tidligere AWS-chef-honcho Andy Jassy, ​​et indtog i forskellige andre industrier – måske for at kompensere for sine seneste tab eller for at diversificere væk fra e-handel, efterhånden som onlinemarkedet køler af.

Et medicinsk netværk

Amazon er indstillet på at erhverve One Medical i en handel på $3,9 milliarder i afventning af myndighedsgodkendelse.

One Medical er et netværk af primære klinikker og læger, der tilbyder personlige og virtuelle sundhedstjenester baseret på medlemskabsabonnementer. Eksperter mener, at aftalen kan give Amazon et stærkt fodfæste i sundhedssektoren, hvor dens medlemsbaserede model potentielt er knyttet til Amazons egen Prime-medlemskabsbaserede forretning.

Købet kan få Amazon til at tilbyde medicinske tjenester til en pulje af arbejdsgivere og enkeltpersoner snart, selvom virksomhedens store interesse for sundhedspleje er ret overraskende, da Amazon selv har været genstand for undersøgelser og retssager, der involverer potentielt usikre arbejdsforhold og COVID-relaterede sundhedsproblemer i sine lagre. Andre bekymringer, der er rejst efter meddelelsen, omfatter databeskyttelse, en anden dimension, som Amazon står over for hård kontrol, og sundhedsomkostninger.

Når den er afsluttet, vil denne aftale være det tredjestørste opkøb for Amazon i sin næsten tredive år lange historie. One Medical vil udvide Amazons voksende portefølje inden for sundhedssektoren, som i øjeblikket omfatter et onlineapotek og sin helt egen virtuelle Amazon Care-tjeneste.

🔥 Anbefalede:  Effekten af ​​ASIN stockouts på Amazons produktrangeringer

iRobot

Et noget overraskende Amazon-opkøb, der blev annonceret i sidste uge, er deres køb af iRobot, som laver Roomba-støvsugere, for 1,7 milliarder dollars.

Analytikere kalder denne aftale det farligste opkøb i Amazons historie og hævder, at Amazon i bund og grund er et overvågningsfirma, og at robotstøvsugeres muligheder, som inkluderer en intern kortlægningsteknologi, kan udsætte brugerdata for Amazon, en virksomhed, der konstant står over for regulatorisk pres. over sin brug af e-handels markedspladsdata til skade for tredjepartssælgere. Bekymrede grupper rejste også, at Amazon effektivt vil erhverve sig iRobots etablerede marked og afskære konkurrencen på et marked, der ikke var konkurrencedygtigt til at begynde med.

Efter meddelelsen har iRobot igangsat en “omstrukturering af driften” og afskediget 10% af sin arbejdsstyrke, hvilket svarer til omkring 140 medarbejdere.

Hvad dette betyder for e-handelssælgere

Sundhedspleje og robotteknologi er ikke de eneste områder af interesse for Amazon. Ifølge en rapport fra , betragter eksperter disse nylige opkøb som at understrege Amazons appetit på virksomheder inden for underholdnings-, AI-, mode-, spil-, ejendoms- og fintech-industrien.

Dette “tænkeskifte” for online-detailgiganten kan betyde, at flere Amazon-ressourcer bliver ledt væk fra dens vigtigste e-handelsforretning og ind i nye sektorer, ergo kunne den se ud til at slappe af sin e-handelsdrift eller hæve FBA-gebyrer og reklamegebyrer for at kompensere for den aftagende efterspørgsel og skade tredjepartsmarkedssælgere, som er ansvarlige for mere end 60 % af dens samlede omsætning fra onlinedetailhandel.

Ifølge deres indtjeningsrapport for 2. kvartal 2022 er Amazons e-handelsindtægter faldet med 4 % år-til-år, på trods af at hævder, at forsyningskædeforstyrrelser og høj inflation ikke påvirkede online forbrugeradfærd. Interessant nok er dets annonceindtægter steget med 18 %, og annoncering er nu Amazons fjerdestørste indtægtsstrøm ved siden af ​​AWS, tredjeparts sælgertjenester (FBA-gebyrer osv.) og abonnementstjenester.

🔥 Anbefalede:  50 legitime job, du kan udføre, mens du rejser (2023)

Selvom e-handel ikke vil forsvinde lige foreløbigt, er Amazons seneste forbrugsspræng bekymrende for mange tredjepartssælgere, hvis konstante klager over Amazons monopolistiske adfærd ofte falder for døve ører. Selvom der stadig er mere direkte virkninger at se, kan disse pludselige og overraskende opkøb i visse brancher aflede Amazons opmærksomhed væk fra presserende markedsproblemer, som det endnu ikke er løst, såsom falske anmeldelser, kundesvindel og forfalskning.

Table of Contents