Amazon planlægger angiveligt at afholde endnu en Prime Day i 4. kvartal

Følgende artikel hjælper dig med: Amazon planlægger angiveligt at afholde endnu en Prime Day i 4. kvartal

For første gang i sin næsten tre årtiers historie afholder Amazon stort set to Prime Days samme år.

Relateret læsning: Vigtige datoer og begivenheder for Amazon-sælgere i 2022

Prime Day 2.0

Prime Day finder sted den 12.-13. juli i år, ifølge en nylig meddelelse fra Amazon.

Har dog rapporteret, at e-handelsgiganten stille og roligt har inviteret nogle af sine tredjepartsmarkedssælgere til at deltage i, hvad den kalder Prime Fall Deal Event – i det væsentlige Prime Day 2.0 i Q4. Invitationen, som i skrivende stund ser ud til at være noget selektiv, beder sælgere om at indsende særlige kampagner som Lightning Deals for begivenheden inden den 22. juli. Der står også, at den jævne FBA-forsendelsesfrist vil være den 12. september.

Amazon har ikke været klar over, hvem der bliver inviteret, og hvem der ikke gør. Og en af ​​sælgerne, der inviterede, er frustrerede på grund af det korte varsel og manglen på nødvendige oplysninger om arrangementet.

Analytikere siger, at Amazons mangel på gennemsigtighed ikke hjælper sælgere med at træffe informerede beslutninger, især med hensyn til hvordan man administrerer lagerbeholdningen under indkøbsferier i løbet af året. Under alle omstændigheder forbliver Amazons Prime Day årets største online salgsbegivenhed, hvilket gør det svært for inviterede sælgere ikke at vælge en anden iteration senere i Q4.

Plan B for Amazon

Afholdelse af en Prime-Day-agtig begivenhed senere på året – især et par måneder før den store novemberferie (Black Friday-Cyber ​​Monday) og jul – kunne være en måde for Amazon at kompensere for de tab, som det har rapporteret over. de seneste par kvartaler.

🔥 Anbefalede:  Luksus Garmin Marq smartwatches er endnu mere fokuserede end Apple Watch Ultra

I sin indtjeningsrapport for 1. kvartal 2022 viste selskabet den langsomste omsætningsvækst for sin onlinedetailforretning i to årtier, hvor aktien var faldet med 10 % kort efter meddelelsen. Meget af afmatningen er blevet tilskrevet et normaliserende marked efter e-handelseksplosionen under pandemien.

En anden Prime Day kunne give Amazon et velkomment salgsboost for at modvirke sin træge e-handelsvækstrate (fald 3 % år-til-år pr. Q1 2022-indtjening) og løse nogle af dets aktuelle problemer, såsom dets igangværende initiativ til at lease eller fremleje nogle af sine massive lagre og at nedskalere sit leveringsnetværk på grund af overkapacitet.

Udover at løse nogle af sine problemer på kort sigt, kan en Prime Day i efteråret også hjælpe e-handelsvirksomheden med at lokke flere kunder til at tilmelde sig sin Prime-rabatklub, som i øjeblikket kan prale af over 200 millioner medlemmer verden over.

Hvad angår sælgere, har shoppingferier som Prime Day historisk set været en effektiv måde at lancere nye produkter på eller få noget værdi ud af gammel og svær at sælge beholdning.

God præcedens eller mislykket eksperiment?

Med få tilgængelige historiske data om afholdelse af to Prime Day-begivenheder på et enkelt år, er virkningen af ​​en Prime Fall Deal-begivenhed, som formodes at være planlagt til oktober, for tredjepartssælgere stadig at se. Hvorvidt en opsætning med to ferier bliver en fast ting for Amazon at gå videre, afhænger i høj grad af responsen fra kunder.