Amazon dræber officielt rabatter – hvad betyder det?

Følgende artikel hjælper dig med: Amazon dræber officielt rabatter – hvad betyder det?

Amazon annoncerede sent tirsdag officielt, at rabatter og rabatter uden for Amazon er officielt imod Amazon TOS. Med andre ord, Amazon har lige dræbt rabattjenester, mest populært, RebateKey.

Amazon udsendte en meddelelse på sine sælgerfora og præciserede ret forfriskende sin politik på noget af det klareste og mest utvetydige sprog, der er muligt for en politikopdatering af denne art.

Ifølge Amazon, “Vi hilser og opmuntrer kuponer, rabatter, tilbud og andre værktøjer til at sænke priserne for kunderne og fremme øget salg – men kun når disse incitamenter er en del af produkttilbuddet i vores butik. ” Med andre ord, du kan bruge rabatter og tilbud, men kun hvis de sker på Amazon.

Amazons officielle politikmeddelelse vedrørende rabatter uden for Amazon.

Amazon præciserede også sin holdning til manipulerende URL’er og adresserede endda visse URL’er ved navn, specifikt “skattejagt” og “søg-find-køb.” Brugen af ​​disse URL’er har dog været mindre af et gråt område, og de fleste sælgere var klar over, at disse ville blive opfattet som en overtrædelse af Amazons eksisterende politik om at manipulere søgeresultater.

Hvad betyder dette for RebateKey og andre tjenester?

Amazon dræbte effektivt RebateKey og andre lignende tjenester. At tilbyde en rabat for et produktkøb på Amazon er ikke en overtrædelse af nogen lov (i hvert fald så vidt jeg ved!). Det betyder, at der ikke er noget, Amazon kunne gøre for at lukke RebateKey ned bortset fra at tilbagekalde deres API-adgang, og API-adgang er alligevel ikke nødvendig for at bruge RebateKey. Det er dog nu en meget klar overtrædelse af Amazons TOS. At være en overtrædelse af TOS betyder, at kun de mest risikotolerante sælgere ville bruge en rabattjeneste som RebateKey.

Tænkeligt kunne RebateKey relancere som en tjeneste, der giver rabatter Amazon i stedet for fra Amazon. Men de fleste mennesker mener, at nedsatte varer har langt mindre vægt end køb til fuld pris, så antallet af sælgere, der er villige til at gøre dette, vil sandsynligvis være ret lille.

Hvis du tidligere brugte rabatter, er din Amazon-konto i fare?

For sælgere, der tidligere brugte rabatter, er det naturlige spørgsmål at spørge, om deres Seller Central-konto nu er i fare.

Hvorvidt Amazon handler (vi kommer snart til, om de handler) kommer ned til, om Amazon pålideligt kunne afgøre, hvilke sælgere der tidligere har brugt rabatter. Amazon sendte e-mails om politikafklaring til sælgere, der havde givet RebateKey API-adgang, så de tydeligt har en fortegnelse over sælgere, der aktiverede API-adgang på deres konti.

Dette betyder dog ikke, at alle sælgere, der gav API-adgang, også gav rabatter. Det betyder heller ikke, at alle sælgere, der gav rabatter, gav API-adgang. Så om Amazon endeligt kunne bevise, at sælgere brugte rabatter, kan diskuteres.

Selvom vi forestiller os, at Amazon bestemmer, hvilke sælgere der tidligere har brugt rabatter, betyder det ikke, at de vil handle på disse sælgere. Amazon kunne forudsigeligt gøre en af ​​få ting, hvis den ønskede at handle på tidligere rabatbrugere.

  • Send en politikafklarings-e-mail (som de har) og intet mere
  • Udsend en advarsel til sælgere, hvilket er en kraftig advarsel, men som ikke opfylder en kontosuspendering
  • Suspender sælgere midlertidigt, indtil de tilbyder en klar handlingsplan, der løser problemet
  • Suspender sælgere permanent, som de gjorde med mange kinesiske sælgere tidligere på året på grund af anmeldelsesmanipulation

Dit gæt er lige så godt som mit, men den fjerde nukleare mulighed for permanent at suspendere sælgere kan påvirke en lang række sælgere og have væsentlige konsekvenser for produkttilgængeligheden på Amazon givet antallet af sælgere, der formodentlig har brugt rabatter i fortiden.

Hvad betyder det for produktlanceringer fremadrettet?

Der er én ting, der vil ændre sig totalt fremadrettet som følge af, at rabatter bliver forbudt – produktlanceringer.

Når du lancerer et nyt produkt, har det at lave en produktgiveaway været en hjørnesten i en sælgers lanceringsstrategi i årevis nu. Mange produktforskningsværktøjer som Helium 10 gav endda skøn over antallet af produkter, som du skulle give væk for at få en favorabel søgerangering for et bestemt søgeord (Helium 10 har siden fjernet dette skøn, sandsynligvis givet politikopdateringen). Nogle sælgere giver disse produkter væk med en rabatkode Amazon, som stadig er tilladt. Det har dog været velkendt, at en rabat, der opstår uden for Amazon, er endnu mere kraftfuld.

Produktforskningsværktøjer som Helium10 foreslog tidligere, hvor mange produkter der skulle gives væk for at få en favorabel søgerangering. Den funktion er siden blevet fjernet fra Helium10.

I betragtning af at de fleste sælgere nu ikke vil lave giveaways uden for Amazon, ser implikationerne ud til at være, at det bliver sværere at lancere et nyt produkt i en konkurrencedygtig kategori, hvilket også betyder, at eksisterende produkter vil være bedre beskyttet mod fremtidig konkurrence (kl. i hvert fald indtil den næste effektive blackhat-strategi kommer). Det betyder også, at brugen af ​​betalte annoncer sandsynligvis vil være endnu vigtig fremadrettet til produktlanceringer.

Hvad med Search-Find-Buy og andre webadresser?

Amazon gentog også sin holdning til manipulerende URL’er såsom to-trins URL’er (som for det meste har været ineffektive alligevel) og søg-find-køb kampagner (også kaldet

Amazon præciserede meget klart sin holdning til visse typer URL’er.

Denne politik har altid været ret klar, så Amazon at afklare sin holdning her var ikke nødvendigt. Mere overraskende var det dog, at Amazon kaldte visse URL’er ved navn og brugte fancy sælgerjargon såsom to-trins URL’er og Treasure Hunts. Interessant nok navngav Amazon ikke populær ny manipulerende URL på blokken.

Brug af disse webadresser efterlader ofte et ret stort fodaftryk, så det ser ud til at være en dårlig idé for sælgere at fortsætte med at bruge dem – selvom det nok ikke vil stoppe mange.

Afsluttende tanker

Amazons handling på off-Amazon giveaways var en af ​​de mere overraskende politikopdateringer i nyere tid. Det er en af ​​de mest betydningsfulde politikopdateringer, siden den forbød incitamenterede anmeldelser i 2016.

Vi kan diskutere, hvorfor Amazon endelig besluttede at handle, for eksempel om Amazon havde sine egne egeninteresser i tankerne og forsøgte at tvinge flere sælgerdollars ind i annoncer eller på grund af pres fra FTC. Uanset årsagen til dens handling, er konklusionen klar – rabatter fra Amazon er forbudt.

Table of Contents

🔥 Anbefalede:  Hvad er Discord-navnet og skam-svindel? Sådan undgår du det