Amazon betaler mere end $100 millioner for podcast-aftale

Følgende artikel hjælper dig med: Amazon betaler mere end $100 millioner for podcast-aftale

Amazon investerer mere i podcasts. For nylig havde det en aftale med Exactly Right Media, der koster mere end 100 millioner dollars, omtrent det samme beløb som Spotify betalte for at erhverve de eksklusive rettigheder til den største podcast på markedet i dag, The Joe Rogan Experience.

Hvorfor gør Amazon dette, og hvordan kan dette træk påvirke sælgere?

Hvad handler aftalen om

For mere end 100 millioner dollars køber Amazon distributions- og reklameopgaverne til Exactly Right Medias podcasts, som bl.a. Mit yndlingsmord der har 35 millioner downloads om måneden og er den sjette mest lyttede podcast i USA. Selskabets portefølje omfatter desuden følgende:

  • Mordgruppen
  • Denne podcast vil dræbe dig
  • Jeg så, hvad du gjorde

I modsætning til Spotifys aftale med Joe Rogan (som er i varmt vand lige nu for påstået misinformation), erhvervede Amazon ikke eksklusive rettigheder til podcasts. I stedet vil afsnittene være tilgængelige en uge i forvejen udelukkende på Amazon Music. Efter ugen er omme, vil afsnittene blive gjort tilgængelige på andre platforme.

Everything Store havde allerede foretaget andre investeringer, herunder købet af Wondery og SmartLess-podcasten sidste år.

Hvorfor erhverver Amazon sig podcasts?

Amazon er den største online markedsplads i dag, og den kan få succes uden at investere i podcasts. Så hvorfor betaler den millioner for disse typer aftaler?

Det ser ud til, at hovedformålet er reklame.

Podcast-branchen er en blomstrende. Ifølge SupplyGem er der 464,7 millioner lyttere globalt, og annonceomsætningen forventes at være mere end $4 milliarder i 2024.

Amazon ser ud til at bygge et publikum, som det kan bruge til at øge sine annonceindtægter. Dette er formentlig også en af ​​grundene til, at den ikke gik efter eksklusivitet i sin seneste aftale. Ved at gøre dem tilgængelige på andre platforme vil de blive eksponeret for et større publikum, hvilket fører til flere annonceindtægter.

🔥 Anbefalede:  Lang-form vs. kort-form indhold: Hvad er mere effektivt?

Hvad betyder denne aftale for Amazon-sælgere?

Tredjepartssælgere kan muligvis drage fordel af podcast-tilbud som denne. Hvordan?

En af fordelene ved et Prime-medlemskab er muligheden for at streame på Amazon Music og Wondery. Brugere skal logge ind på deres konti, hvis de vil lytte til musik og podcasts. Med mere populære podcasts offentliggjort tidligere på platformen, kan det resultere i højere fornyelses- og fastholdelsesrater for Amazon Prime-medlemmer, da det giver flere fordele end hurtig forsendelse.

Undersøgelsen viser, at Prime-medlemmer bruger fire gange så meget som ikke-Prime-medlemmer, hvilket svarer til flere kunder, ikke kun for Amazon-ejede mærker, men også for tredjeparts sælgermærker.

Så disse aftaler er en win-win situation. Det betaler podcastere, øger Amazons annonceindtægter og hjælper med at bringe flere betalende kunder til brandejere.

Afsluttende tanker

Amazon tænker langsigtet med sine investeringer. Podcasting forventes at vokse endnu mere i de kommende år, hvilket gør det til et effektivt reklamemedie.

Her hos EcomCrew tager vi også skridt til at forbedre vores podcast. Vi begyndte at uploade hele afsnit samt kortere klip på Youtube. Så hvis du leder efter gode e-handelsrelaterede shows, der udgives ugentligt, skal du abonnere på EcomCrew Podcast.