AINOW: AI leder verden ind i en ny, permanent kold krig

Følgende artikel hjælper dig med: AINOW: AI leder verden ind i en ny, permanent kold krig

Artiklen baseret på posten fra telegram kanal skabt af Sergey Karelov.

Det ser ud til, at det er sandsynligt, at den første af George Orwells profetier vil gå i opfyldelse igen i det 21. århundrede.

Når nogen hører Orwells navn, tænker de fleste på hans berømte dystopiske roman “1984”. Romanen, skrevet i 1948, skildrede et dystopisk samfund, der styrede alle aspekter af dets borgeres liv. Han beskrev profetisk fremkomsten af ​​”Sandhedsministeriet”, som omskriver historien, “Tankepolitiet” og “Big Brother” under dække af hvilket samfund lever, og fremkomsten af ​​de superpopulære memer “fred er krig.” “hade time”, “tankeforbrydelse” og “newspeak”. Mens forfatteren gentænkte, hvad der skete i 1940’erne og ikke nødvendigvis tænkte på fremtiden, virkede bogen for mange profetisk.

AI leder verden ind i en ny, permanent kold krig@Midjourney / link-AI [Wild Temple]#9539

Men der var et andet meget profetisk værk skabt af Orwell – et essay udgivet et par år tidligere, i 1945. “Dig og atombomben” giver en utrolig præcis forudsigelse af, hvad skabelsen af ​​et supervåben, atombomben, ville forårsage globalt. Resultatet af dette, som Orwell profeterede, ville være en “lang fred” uden store krige. Og prisen for at etablere denne “fred, der ikke vil være en verden” vil være en “permanent kold krig mellem USA og russerne”, som “endnu ikke har hemmeligheden med at lave en atombombe, men alt tyder på, at de vil modtage det inden for et par år.”

Og så skete det hele. Men endnu mere slående er følgende. I essayet “You and the Atomic Bomb” beskrev Orwell kortfattet og præcist mekanismen for forløbet af verdenshistoriens afhængighed af teknologiens fremskridt.

  • Verdenshistorien er våbens historie.
  • Stadig stærkere våben er resultatet af teknologiske fremskridt.
  • Nye våben kan være “simple”, det vil sige relativt billige og tilgængelige til produktion af ethvert land (buer, kanoner, maskingeværer, granater osv.) eller “komplekse” – dyre og kun tilgængelige til produktion af “supermagter” (som f.eks. kampvogne, slagskibe og bombefly).
  • “Komplekse” våben er “tyranniske” i naturen; de gør den stærke stærkere. Og det “enkle” er “demokratisk” i sin natur, “indtil de finder retfærdighed for det, giver sine kløer til de svage.”
  • Atomvåben er “superkomplekse” og derfor “supertyranniske.”
  • Atombomben kan endelig fuldende processen med at fratage de udnyttede klasser og folk muligheden for at gøre oprør og samtidig lægge grundlaget for militær ligestilling blandt ejerne af bomberne.
  • Ejere af atomvåben: “Da det er umuligt at besejre hinanden, vil de sandsynligvis fortsætte med at regere verden separat.” Og som et resultat af dette, “vil verden ikke komme til generel selvdestruktion, men til en æra med samme frygtindgydende stabilitet som antikkens slaveejere” justeret for stigningen i velstand som følge af fremskridt.
🔥 Anbefalede:  Google giver tredjepartscookies endnu et år. Er det sikkert også at udsætte dine bekymringer?

Fordi denne forudsigelse, som gik i opfyldelse i det 20. århundrede, vil blive nøjagtigt gentaget i det 21. århundrede med fremkomsten af ​​et nyt “supervåben”, der er “superkomplekst” og “supertyrannisk.” Dette er den generative AI af store modeller.

AI leder verden ind i en ny, permanent kold krig@Midjourney / link-AI [Wild Temple]#9539

Forfatterne af rapport “Forudsigelighed og overraskelse i store generative modeller” advarede i februar om, at de fleste beslutninger, der bestemmer fremtiden for disse supermægtige teknologier, vil blive truffet af stadigt mere små grupper af kapitalintensive aktører i den private sektor i de to lande.

Den nye store og seriøse AINOW rapport “Landscape 2023: Confrontation of Technical Power” beskriver det samme. Kun en håndfuld virksomheder med utroligt store ressourcer kan bygge store AI-modeller.”

Selv hvis BigTech offentliggør sin kode i sine projekter, vil de enorme beregningskrav til disse systemer holde disse projekter dominerende på de kommercielle markeder.

Som Orwell skrev: “Hvis atombomben var noget billigt og let fremstillet, som en cykel eller et vækkeur, ville verden måske igen kaste sig ud i barbari, men på den anden side kunne det føre til enden på national suverænitet og etableringen af ​​en stærkt centraliseret politistat.” Dette gælder også 100 % for kunstig intelligens.

Læs mere om AI: