AI: Hvad skal C-suiten vide?

Følgende artikel hjælper dig med: AI: Hvad skal C-suiten vide?

Introduktion: AI: Hvad skal C-suiten vide?

AI: Hvad skal C-suiten vide? På det seneste er investeringer i kunstig intelligens (AI) vokset, og fokus er flyttet fra, hvordan man skaber forretningsværdi med AI til, hvordan man gør det på en ansvarlig og etisk måde. I lyset af AI’s potentiale for at skabe værdi, forstyrre forretningen og ødelægge den, skal ledere forstå og styre mulighederne og risikoen med denne teknologi.

  • AI (Artificial Intelligence) stiller mange forretningsmæssige og strategiske spørgsmål til C-suite-ledere, lige fra dets strategiske implikationer til nye forretningsrisici.
  • I modsætning til tidligere teknologier er AI i stand til at træffe stadig mere komplekse beslutninger, hvilket muliggør nye forretningsmuligheder; Men med AI-beslutningstagning følger også AI-ansvar.
  • AI-styring og ny forretningspraksis er afgørende for at integrere ansvarlig AI i en virksomheds drift.

For at dette kan ske, skal C-suite-ledere stille de rigtige spørgsmål til sig selv og deres teams. Ud over at spørge, hvilke strategiske muligheder AI kan skabe, bør virksomheder spørge, hvordan AI kan være risikabelt, og hvilke typer risici de skal overveje, når de implementerer AI. De skal finde det mest effektive organisatoriske design for at implementere AI i hele en organisation, samt tænke på AI-styring. Fokus skal være på, hvordan organisationer kan sikre, at AI implementeres etisk, i overensstemmelse med nye regler og med fokus på at skabe tillid fra deres kunder og andre interessenter.

At stille de rigtige spørgsmål kan være lige så vigtigt – eller mere – end at identificere de rigtige svar, når man diskuterer komplekse emner såsom implikationerne af kunstig intelligens for erhvervslivet og samfundet. Desuden kræver det at finde svar på de spørgsmål AI rejser en mangesidet tilgang og omfattende forståelse af AI, der tager højde for tekniske, organisatoriske, regulatoriske, samfundsmæssige og endda filosofiske faktorer.

🔥 Anbefalede:  Hvad er en CTA-knap? Og hvordan designes de bedste klikbare CTA-knapper?

Mulighederne med AI

AI har f.eks. strategiske implikationer. I skarp kontrast til andre teknologier har AI mulighed for automatisk (eller semi-automatisk) at træffe beslutninger, fra hvilke produkter der skal anbefales til hvilke kunder, til hvordan man prioriterer kunder eller endda patienter i medicinske triage-situationer. Dette skaber et fundamentalt skift i virksomhedernes omkostningsbase og skalerbarhed, da kunstig intelligens gør det muligt for faste omkostninger at erstatte menneskeafhængige, variable omkostninger.

Automatisering kan avanceres ud over, hvad der tidligere var muligt med AI. En række opgaver, der ofte gentages, er afhængige af forudsigelser. For eksempel at forudsige, hvilke kunder der sandsynligvis vil købe et bestemt produkt. Maskinlæring kan lære at automatisere og forbedre opgaver baseret på data.

AI kan også bruges til at forbedre andre forretningsmålinger, såsom kundetilfredshed eller medarbejders produktivitet, der traditionelt er påvirket af teknologi.

Vi kan allerede se effekten af ​​kunstig intelligens i brancher som sundhedsvæsen og uddannelse.

AI-modenhed og organisatorisk parathed

Organisationer, der bliver AI-modne, har større muligheder, men vejen til AI-modenhed er ikke altid ligetil. At vurdere modenheden af ​​AI i en organisation og derefter forstå forhindringerne for fremskridt er afgørende for ledelse. AI vil forårsage organisatoriske og kulturelle ændringer, der skal håndteres, såvel som dem, der vil følge dets introduktion.

AI og datadrevet beslutningstagning kræver et komplekst organisatorisk design, der skal implementeres på tværs af en organisation. At tilpasse AI til alle aspekter af en organisation, fra teknik til kundeservice og opkvalificere arbejdsstyrken kræver at overvinde flere udfordringer. Selv med specifikke AI-projekter er succes ikke garanteret: ledere skal være opmærksomme på de nye projektudførelsesrisikofaktorer (ud over de sædvanlige udfordringer, såsom forandringsledelsesudfordringer), som kan føre til dyre fiaskoer. Nogle af disse kan omfatte alvorlige dataproblemer eller komplekse risikostyringsudfordringer forbundet med AI-modeller.

🔥 Anbefalede:  Sådan tjener du virkelig penge på at blogge - Interview med Ruth Soukup

De risici AI kan medføre for organisationer

Der er mere til AI for ledere end dette. Derudover skal organisationer og samfund også være opmærksomme på nye AI-trusler. Når magt kommer med ansvar, så gør AI-trusler det også. Efterhånden som AI-aktiverede systemer bliver mere kraftfulde, udgør de en række nye risici, lige fra krænkelse af privatlivets fred til potentiel diskrimination, for eksempel når lignende kunder behandles forskelligt af AI; til nye sikkerheds- og sikkerhedsrisici.

Det er bydende nødvendigt, at ledere forstår, hvordan deres organisationer kan bruge AI effektivt, samt hvordan man gør det ansvarligt. At adoptere AI på en vellykket måde på kort sigt kan vise sig at blive dyrt i det lange løb, hvis disse nye risici materialiserer sig. For at få succes med kunstig intelligens skal virksomheder skabe værdi og håndtere risici. Virksomhedsledere skal spørge sig selv: Hvad er de nye risici AI skaber for min organisation? Er der måder at håndtere disse risici på? På hvilken måde passer AI-governance ind i vores verdensbillede, og hvordan skal vi gribe det an?

Konklusion: AI: Hvad skal C-suiten vide?

Området for kunstig intelligens har været under udvikling i mere end et halvt århundrede. Store teknologiske innovationer tager så lang tid at opnå kritisk masse med hensyn til vedtagelse og effekt. Først inden for de seneste par år er vi begyndt at se, hvordan kunstig intelligens kan transformere virksomheder og samfund.

Da vi begiver os ud på denne rejse, er vi kun lige begyndt at forstå nogle af de positive og negative virkninger af AI. At tage ansvar for AI-adoption og innovation er stadig et igangværende arbejde. Flere emner skal forstås og meget forskellige spørgsmål skal stilles af ledere for at opnå dette.