AGI vil dukke op om 1,5 år, siger David Shapiro

Følgende artikel hjælper dig med: AGI vil dukke op om 1,5 år, siger David Shapiro

Vendepunktet er passeret, og AGI dukker op om 1,5 år. En kombination af store penge, åbne rammer og at gøre LLM’er til kognitive agenter vil fungere. En videoanalyse offentliggjort i går af en kollega, David Shapiro, er meget interessant med et stereoskopisk syn på, hvad der sker, under hensyntagen til tre ikke alle indlysende faktorer.

AGI dukker op om 1,5 år, siger David Shapiro

Faktisk, hvis vi kombinerer den potentielle indflydelse fra de tre faktorer, som David har nævnt på udviklingen af ​​AI i de næste 1,5 år, kan denne gang meget vel være nok til at AGI dukker op på planeten.

For at undgå tomme terminologiske tvister, vil vi straks afklare.

  • Der er snesevis af definitioner af “kunstig generel intelligens” – hvoraf mange er ret forskellige og ofte modstridende, hvilket nødvendiggør iterativ (eller endda rekursiv) afklaring af de begreber, der bruges i disse definitioner.
  • Derfor er det bedre at overlade terminologiske stridigheder til filosoffer og blot bruge “and-kriteriet”: Hvis AI som en intelligent agent er i stand til at ligne en person i menneskers øjne, udføre ethvert intellektuelt arbejde som mennesker og handle i situationer som er nye for det, da folk ville handle i stedet, vil vi mene, at denne AI er kunstig generel intelligens (AGI).
  • At sætningen “AGI vil dukke op om 1,5 år” betyder, at der vil være en AI, der vil opfylde “and-kriteriet” nævnt ovenfor.

David Shapiros argument om, at halvandet år er nok til at skabe AGI, er baseret på tre baser.

1) Virksomheder tror på, at kunstig intelligens virkelig kan gøre underværker. Og derfor vil der i de næste 18 måneder blive indsprøjtet enorme investeringer i AI-udvikling for radikalt at reducere prisen på “intelligent slutning” for slutbrugeren (for eksempel på deres smartphone) på grund af de meget høje omkostninger ved at træne store modeller. David giver et godt eksempel fra Morgan Stanley rapport: “Vi tror, ​​at GPT 5 i øjeblikket træner på 25K GPU’er – NVIDIA-hardware til en værdi af $225M eller deromkring – og slutningsomkostningerne er sandsynligvis meget lavere end nogle af de tal, vi har set.”

🔥 Anbefalede:  18 $ i timen er hvor meget et år? Bedste tips til at tjene penge

2) Rammer til udvikling af applikationer baseret på sprogmodeller, for eksempel LangChain, giver dig ikke kun adgang til sprogmodellen gennem API’et, men også:
– tillade modellen at være opmærksom på dataene: forbind sprogmodellen med andre datakilder;
– giver dig mulighed for at gøre modellen til en agent; tillade det at interagere med miljøet.

3) Systemiske paradigmer (f.eks. MM-REACT) er allerede blevet udviklet, der kombinerer ChatGPT med en pulje af eksperter for at opnå multimodal tænkning og handling for at løse komplekse forståelsesproblemer. Inden for et sådant paradigme vil det være muligt at skabe kognitive handlingsstrømme, processen med at generere svar til brugere gennem en kombination af ChatGPT-ræsonnementer og eksperthandlinger.

Hvis alle tre af disse faktorer: billig intellektuel slutning, at gøre en model til en agent og generere kognitive handlingsstrømme, virker, så vil vi om 18 måneder ikke længere skændes om definitionerne af AGI, fordi det simpelthen ikke betyder noget mere i lyset af de kompetencer, som AI har erhvervet.

Og disse kompetencer vil være så menneskelignende og rummelige, at det ikke længere vil være et problem at finde en definition på denne AGI.

Læs flere relaterede artikler: