AdOps Recession 2023: A Wild Ride Ahead

Følgende artikel hjælper dig med: AdOps Recession 2023: A Wild Ride Ahead

Dette indlæg blev senest opdateret den 18. januar 2023

Introduktion

Siden 1. kvartal 2022 har adtech-industrien stået over for en række udfordringer, som vil gøre det svært for udgivere at vokse som planlagt.

Disse udfordringer omfatter stigningen i annonceblokeringssoftware, faldende sessions-RPM’er (omsætning pr. mille) og et stærkt konkurrencepræget marked, der kræver mere sofistikerede produkter end traditionelle bannerreklamer.

I de kommende måneder bliver udgivere nødt til at finde måder at overvinde disse udfordringer for at fortsætte med at vokse selv under recession. Lad os grave dybere ned i de løbende udfordringer.

Den globale afmatning af annonceudgifter er reel, da udgivere forbereder sig på en nedtur

Annonceforbruget har været faldende i årevis, og det bliver kun værre med tiden. Men hvorfor? Nå, der er et par grunde. En af dem skyldes, at den globale økonomi er ved at bremse. Når økonomier rundt om i verden bremser, bruger alle færre penge – inklusive store brands, der er ansvarlige for en stor del af din annonceindtægt som udgiver.

En anden grund er, at forbrugerne er blevet mere opmærksomme på, at de ikke ønsker at se så mange annoncer online (eller overhovedet). Dette kan enten skyldes, at de er trætte af annoncer eller bare er trætte af at se dem af lav kvalitet på deres telefoner, tablets og bærbare computere hele dagen lang! Uanset hvad: dårlige nyheder for udgivere, der er afhængige af reklamekroner for at overleve!

Efterhånden som økonomien falder, er nedskæringer ikke kun et problem for udgivere

Udgivere mærker klemme. Og det samme er adtech-leverandører. CPM-raterne for udgivere og tv-selskaber har været støt faldende siden 2. kvartal, og denne tendens ser ikke ud til at blive langsommere i den nærmeste fremtid.

🔥 Anbefalede:  7 najlepszych start-upów do ochrony danych opartych na sztucznej inteligencji

Også annoncører mærker varmen fra denne afmatning; de har set CPM’er falde med så meget som 50 procent siden marts 2022, ifølge AdExchanger-undersøgelse rapporteret i Digiday. Det betyder, at hvis annoncører bremser deres bud på annoncebeholdning, vil udgivere ikke være i stand til at skalere deres annonceindtægter som planlagt.

Udgivere mærker også det

Hvis du er en udgiver eller et tv-selskab uden tilstrækkelig kapital til din rådighed, så vil du virkelig gå under meget hurtigt! Men måske endnu mere bekymrende end disse tal er, hvad der sker, når vi ser på tingene fra timebasis: reklamesælgere har ikke råd til at arbejde længere!

Det er rigtigt – for de fleste mennesker, der arbejder i adtech lige nu er det umuligt (eller tæt på), fordi disse virksomheder ikke har nogen penge, der kommer ind gennem kundernes konti, så de ikke kan betale deres personale – og lad os se det i øjnene: det er usandsynligt de vil hurtigt finde et andet job, fordi der ikke er nok ledige pladser derude lige nu i betragtning af hvor mange virksomheder, der afskediger tonsvis af ansatte på grund af den igangværende recession.

Der var en opbremsning i omsætningsvæksten i andet kvartal på grund af mindre lagerefterspørgsel

Selvom annonceomsætningen ikke skalerede som planlagt i hele andet kvartal, viste 2. kvartal sig ikke at være så rentabelt for udgivere som forventet.

Bortset fra det aftog efterspørgslen efter annoncebeholdning også i løbet af andet kvartal, hvilket betyder, at udgivere sandsynligvis vil opleve lavere indtægter fra deres eksisterende produkter og tjenester, end de gjorde i 2021.

Q2 vil ikke nødvendigvis være en forudsigelse for, hvad der kommer til at ske i Q3 & Q4.

Q2 er en lille stikprøvestørrelse, og det vil ikke nødvendigvis være en forudsigelse for, hvad der kommer til at ske resten af ​​året. Så du ved, at hvis du ser på historiske data som eksempler, genererer 4. kvartal den største mængde af indtægter, da annoncører byder mest i feriesæsonen.

🔥 Anbefalede:  Disse små virksomheder står over for den største risiko i en recession

Der er mange faktorer, der kan være involveret her, såsom sæsonbestemte og flere begivenheder, hvor annoncører har en tendens til at bruge flere penge på at få deres annoncer vist.

Beregn den estimerede mængde af annonceindtægter, du kan tjene i 4. kvartal.

Annonceudgifter returneres til udgivere

En af de vigtigste ting at forstå ved adtech recessionen er, at det ikke kun er undergang og dysterhed.

Selvom forbruget på annoncenetværket er faldet i løbet af de sidste to kvartaler, forventes udgivere stadig at se en stigning i annonceindtægterne i 4. kvartal.

Hvordan sikrer du, at din virksomhed er klar til dette?

Takeaways

AdTech recessionen er reel. Nedgangen i annonceudgifterne påvirker udgivere, men den gode nyhed er, at hvert kvartal vil have sine egne uafhængige resultater, så der er stadig håb.

Du kan bruge denne guide til at hjælpe dig med at navigere i det nuværende klima og planlægge fremtidig succes ved at fokusere på:

  • Brug af data til at give næring til din beslutningsproces
  • Genopfinde din forretningsmodel (uanset om du er et bureau eller udgiver)
  • Opdel testefterspørgselspartnere for at sikre, at du har annoncører, der byder mest på din beholdning.

Hvad skal jeg gøre nu?

Det seneste Luma rapport viser, at det overordnede programmatiske landskab er underpræsterende. Adtech-afmatningen har været en udfordrende tid for industrien, men det er vigtigt ikke at gå i panik. Vær ikke bekymret over den aktuelle situation, der sker på den programmatiske markedsplads generelt. Hvis du har et partnerskab med en AdOps-virksomhed, skal du forstå, at virkningen kommer fra annoncørens side.

Selvom det er fristende at fokusere på kortsigtet ydeevne og indtjening, bør udgivere holde øje med langsigtede tendenser og muligheder i stedet for at skære for meget ned på dette kritiske tidspunkt.

🔥 Anbefalede:  6 måder at ændre en sætningsstruktur på [Step-by-step Guide]

Det bedste, vi kan gøre, er at vente til Q4, hvor situationen kan vende tilbage til normalen. I sidste ende er nøglen at være fleksibel nok, så du kan dreje, når det er nødvendigt, mens du holder øje med, hvordan nye teknologier vil påvirke din forretningsmodel.

MonetizeMore tilbyder deres udgivere splittest af efterspørgselspartnere for at sikre, at du har de højest betalende annoncører.

Dette er vigtigt, fordi det hjælper dig med at sikre, at du får de mest forbrugende annoncører. De fleste populære adtech-virksomheder tilbyder ikke denne form for splittest, og udgivere ved ofte ikke engang, hvilket annoncenetværk der betaler dem mest. Når udgivere har en klar forståelse af, hvad hver efterspørgselspartner er i stand til at betale for deres beholdning, kan de træffe informerede beslutninger om, hvilke de skal prioritere.

Skader recession din annonceindtægt? Vi kan hjælpe dig med at løse disse problemer og mere! Kom i gang her.