ABB investerer 280 millioner dollars i at bygge en banebrydende robotfabrik midt i stigende efterspørgsel

Følgende artikel hjælper dig med: ABB investerer 280 millioner dollars i at bygge en banebrydende robotfabrik midt i stigende efterspørgsel

ABB investerer 280 millioner dollars i at bygge en banebrydende robotfabrik midt i stigende efterspørgsel

Den schweiziske ingeniør- og teknologikoncern ABB har investeret 280 millioner dollars til robotfabrikken i det østlige Sverige, der forventer en stigning i efterspørgslen. ABB sigter mod at adressere det voksende europæiske robot- og automationsmarked, der forventes at vokse med 7 % årligt mellem 2023 og 2027.

“Investeringen i vores nye campus er drevet af kundernes efterspørgsel og forventet markedsvækst,”

ABB’s administrerende direktør Björn Rosengren sagde i en erklæring.

Den nye fabrik, der forventes at være operationel i 2026, vil prale af 50 % mere produktionskapacitet end sin forgænger og beskæftige omkring 1.300 personer. ABB’s administrerende direktør Björn Rosengren bekræftede, at denne betydelige investering er motiveret af eskalering af kundernes efterspørgsel og forventet markedsvækst.

ABB møder konkurrence fra store aktører som Japans Fanuc Corp og Kinas Kuka. Som svar på faktorer, såsom øgede statslige incitamenter og geopolitiske spændinger, vælger virksomheder som ABB at flytte deres produktionsaktiviteter tættere på deres hjemmemarkeder.

Sami Atiya, præsident for ABB’s Robotics and Discrete Automation Business Area, understregede, at den nye Robotics Campus vil være vigtig for at støtte europæiske kunder, da de fremskynder investeringer i robotteknologi og kunstig intelligens.

“Vores Robotics Campus vil hjælpe os med at betjene vores kunder mere effektivt og understøtte nye og eksisterende sektorer som bilindustrien, elektronik, logistik, sundhedspleje, e-handel og farmaceutiske produkter for at frigøre automatiseringens fulde potentiale.”

sagde Atiya.

ABB Robotics’ nye campus i Sverige for bæredygtighed og effektivitet

ABB Robotics bygger et 65.000 kvadratmeter stort campus i Västerås, Sverige. Det nye rum bliver en moderne arbejdsplads for sine 1.300 ansatte og omfatter en fabrik, kontorer, et forsknings- og udviklingscenter, et oplevelsescenter og et træningscenter for kunder og besøgende. Det vil også bruge autonome mobile robotter (AMR’er) til at flytte materialer rundt. Byggeriet starter i 2024 og erstatter de ni gamle bygninger, virksomheden har brugt siden 1974.

🔥 Anbefalede:  8 effektive tips til at skrive en e-mail til en, du ikke kender

Ved at skabe denne campus i Västerås gør ABB området til et knudepunkt for automatisering, hvilket betyder, at de vil være tæt på kunder, leverandører, skoler og partnere. Ifølge ABB vil nærheden hjælpe dem til at arbejde hurtigere, med færre transportbehov og være bedre for miljøet. Producenten har bygget robotekspertise i Sverige i 50 år, og denne campus vil hjælpe dem med at fortsætte det arbejde.

Campus vil også følge ABB’s 2030 Sustainability Targets og forsøge at reducere emissioner og spare ressourcer. Det vil bruge miljøvenlige materialer og processer samt solpaneler på taget.

I sidste uge, ABB Robotics afsløret en udvidelse af sin store robotportefølje, der introducerer fire nye modeller og 22 varianter til industrielle anvendelser. Robotterne tilbyder forskellige nyttelastkapaciteter og rækkeviddemuligheder, hvilket forbedrer fleksibiliteten og ydeevnen for industrier som bilindustrien og fremstilling af elektriske køretøjer (EV).

Læs mere: