9 grunde til, at oplevelser er bedre end ting

Følgende artikel hjælper dig med: 9 grunde til, at oplevelser er bedre end ting

Leder du efter gaver til venner, familie eller dine kære? Giv dem en oplevelse! Der vil vi gå ind på 9 grunde til, hvorfor oplevelser er bedre end tingene.

Valentinsdag kommer tættere og tættere på. Selvom det er sjovt at købe en fysisk gave, kan en oplevelse tilføje oplevelsen og skabe varige minder. Sidste øjebliks gaveideer kan findes her.

Jeg kan huske, at jeg var 16 år og ville købe noget til min bedste veninde til Valentinsdag. Jeg kunne ikke finde noget i butikken, som jeg kunne lide, så jeg besluttede at tage hende med til en forlystelsespark, hvor jeg altid gik med min familie, da jeg var yngre. Vi havde det bedst, og jeg tænker stadig på, hvor sjov den gave var.

Siden det øjeblik er jeg overbevist om det oplevelser er bedre end tingene. Oplevelser er så vigtige i livet og kan give dig varig glæde.

Især da jeg arbejder fuld tid og tid er mere knap end penge. Jeg nyder at lave noget sammen med mine venner og familie i stedet for at købe ting til dem.

At tilbringe tid med de mennesker, jeg elsker, er vigtigt for mig. Det er en af ​​hovedårsagerne til, at jeg arbejder hen imod økonomisk uafhængighed.

Lad os komme ind på hvorfor oplevelser er bedre end tingene!

9 grunde til, at oplevelsesgaver er bedre end ting

Lad os komme ind på hvorfor oplevelser er bedre end tingene!

#1 – Oplevelser giver minder

At bygge på oplevelser betyder at opbygge minder.

Jeg husker meget mere om, hvad vi lavede, da jeg var barn, sammenlignet med hvad jeg fik i gaver. Selvfølgelig var der nogle sjove ting, jeg fik, men oplevelserne blev altid bedre husket.

Da vi var yngre, gik vi altid til denne forlystelsespark, omkring to gange om året. Jeg havde den bedste tid der under min opvækst, og det var en fantastisk park! Fordi jeg havde det så dejligt, da vi besøgte, besøgte jeg dem mange gange.

Det handler ikke kun om selve oplevelsen, men også om opbygningen til oplevelsen. Lad os tage et andet eksempel. Du skal på festival. Du forbereder dig på at købe billetterne, du forbereder dine ting, møder dine venner og tager til festivalen. Det er hele oplevelsen, man får ved at tage på festival, ikke kun at være der og tage hjem.

Når du kommer hjem, husker du de ting, der skete måneder senere. Du husker kun det sjove og fornøjelige øjeblik, hvilket gør det til et godt grin og forbindelse.

🔥 Anbefalede:  Værdien af ​​filmrekvisitter: Er det tid til at investere i filmmemorabilia?

En anden stor ting er at rejse, som jeg nyder at gøre gennem mini-pensioneringer. Det betyder, at du tager en længere periode væk fra dit arbejde for at gøre, hvad du vil.

#2 – Oplevelser gør det muligt for dig at bruge tid på at forbinde

Når du går og oplever sammen med andre mennesker, vil du forbinde dig med dem. Uanset om I skal på ferie sammen, til koncert, til en sportskamp eller spise frokost sammen. Det handler om at forbinde.

Du er til stede med de mennesker, du er der med, deler interesser og har det godt. Dette er de ideelle muligheder for at forbinde og have en god samtale med hinanden!

Når du møder dine venner måneder eller endda år senere, kan du oprette forbindelse igen i løbet af den fantastiske tid, du havde, og du kan diskutere oplevelsens detaljer. For eksempel kan du tale om, hvor fantastisk koncerten var, og hvor fantastisk sangerinden optrådte.

Hvis du støder på nogen med samme interesse, vil det være meget mere interessant for dig at diskutere den fælles interesse end at tale om dine fysiske ejendele som din telefon eller bil.

#3 – Lykke over materielle ting falmer

Er du nogensinde blevet så hypet over noget nyt, du har fået?

Jeg kan huske, da jeg fik min første smartphone. Jeg troede, det var det bedste derude. Et par måneder senere var det normalt, og mange af mine venner havde allerede en ny.

Jeg var ikke så glad og hypet med min nye telefon, som jeg var før.

Hvorfor det? Nå, folk vænner sig meget let til ejendele. Dette kaldes også hedonisk tilpasning.

Jo mere følelsesmæssig tilknytning du har til en vare, jo gladere gør den dig. For eksempel er mit yndlingskrus det, der er fra Disneyland. Og mine yndlingstøfler fik jeg af min partner.

Udover det påvirker oplevelserne lykke på et mere permanent niveau. Fordi du positivt påvirker din identitet med oplevelser, vil det give dig mere glæde på længere sigt.

#4 – Oplevelser er for det meste gratis

At være udenfor og udforske er det, der gør mange mennesker meget glade. Det behøver ikke engang at koste en krone!

Jeg løber med en ven hver uge, går ture med min partner og sætter mig op på min cykel. Dette er perfekt, hvis du synes, at det er kedeligt at være sparsommelig.

Hvis du vælger oplevelser frem for ting, vil dette hjælpe dig med at nå økonomiske mål undervejs. Det vigtigste er at bruge tid sammen med nogen. Dette behøver slet ikke at være dyrt! Se hvilke gratis sommeraktiviteter eller weekendaktiviteter du kan lave!

🔥 Anbefalede:  6 steder at få forsyninger til sæbefremstilling til din virksomhed

#5 – Materielle ejendele kan blive til en byrde

Når du samler en masse ting ind i dit liv, kan det blive en byrde. Jeg kan huske, da jeg første gang ønskede at forenkle mit liv.

Jeg besluttede at starte med den minimalistiske livsstil og fokusere på at købe mindre. Udover det fokuserede jeg på ting, der giver mig glæde. Denne oprydningsproces sammen med min flytning resulterede jeg i, at jeg solgte og gav 80% af mine ting væk. Jeg er meget bedre til det!

At have en masse ting optager plads i dit hjem, det er én ting, alle ved. Den anden ting er, at ting fylder i dit sind, uanset om du vil det eller ej. Du skal organisere dine ting, passe på dine ting, og du ser det ligge rundt det meste af tiden. Dette kan tage meget energi.

Oplevelser fylder derimod ikke, hvilket giver plads til hvile og ro i dit hjem.

#6 – Mindre sammenligning, når det kommer til oplevelser

Du taler måske om den nyeste telefon, den nyeste bil eller hvad du nu taler om i hverdagen. Du har hurtigt en tendens til at sammenligne dig selv med andre, når det kommer til de ting.

Sammenligning med hensyn til ting kan føre til misundelse.

MEN erfaringer ser ud til at gøre det modsatte.

Når jeg fortæller noget om min mini-pension, er de ikke misundelige, men meget fascinerede. De stiller tonsvis af spørgsmål, og vi ender ofte med at dele rejseoplevelser.

Enhver oplevelse er personlig og meget specifik, hvilket betyder, at det simpelthen er sværere at sammenligne. Nogen kan have haft en sammenlignelig oplevelse, men vil kun dele, hvor stor deres oplevelse var med dig.

Selvfølgelig er der stadig folk, der flyver førsteklasses eller tager taxa i stedet for offentlig transport. Det er bare ikke så nemt at sammenligne som en iPhone 8 versus en iPhone 11.

#7 – Oplevelser siger noget om os selv

Når du har købt den nyeste telefon, ændrer dette ikke på, hvem du er som person, og hvad du værdsætter. Mens de ting, du køber, kan være et udtryk for, hvordan du ønsker at blive opfattet, har det ikke nogen indflydelse på din identitet i sig selv.

Besiddelser har en tendens til at blive erstattet over tid, ofte hurtigere end vi ønsker. De vil gå i stykker, blive forældede eller fare vild.

Hvem du er som person er en sammenlægning af de ting, du vælger at gøre i dit liv, de steder, du har været, og de oplevelser, du har haft.

🔥 Anbefalede:  Sådan optimerer du til AI som ChatGPT: 7 tips til at få de bedste resultater

Den seneste telefon vil ikke ændre, hvem du er, en rejse til Mellemamerika kan måske gøre netop det.

Det er derfor, folk identificerer sig mere med en specifik oplevelse end en specifik materiel besiddelse. Oplevelser er en del af dig, du bringer dem overalt med dig – i vores minder.

#8 – Oplevelser udvider dit perspektiv

Selvom det er fantastisk at have de nyeste gadgets, er det mindre sandsynligt, at du ændrer dit syn på livet fra en ny gadget.

Det kan erfaringer derimod. Hvad hvis du rejser til Sydamerika, hører forskellige perspektiver og ser forskellige livsstile? Du vil være taknemmelig for det liv, du får, du vil være venlig mod andre, du forstår en anden kultur, og der vil være flere lektioner, der venter på dig undervejs.

#9 – Oplevelser opfylder os mere end ejendele

Når du har flere oplevelser end ejendele, vil du være mere tilfreds på længere sigt ifølge forskning.

På grund af alle ovennævnte årsager gør oplevelser os lykkeligere end ejendele. Mange mennesker tror, ​​at det gør os gladere at bruge penge på ting. Tingene holder længere, ikke?

Ja, det gør de, men du tilpasser dig hurtigt til din nye standard. Når du har tilpasset dig din livsopgradering, vil dine lykkeniveauer gå tilbage til, hvor de var før. Det er ikke en langsigtet situation, du er i.

Du køber noget, du er glad, du vender tilbage til normalen.

Det betyder på lang sigt, at du ikke længere er tilfreds med de ting, du har. I modsætning til oplevelser, hvor du bliver mere tilfreds som tiden går.

Elsker du ikke at tænke tilbage på visse minder, du har lavet med venner og familie? Tænker tilbage på alle de eventyr, I har haft sammen!

Oplevelser opfylder andre behov som forbindelser, kvalitetstid og uventede situationer.

Disse grunde viser præcis hvorfor oplevelser er bedre end tingene!