8 gratis alternativer til Photoshop Alle bør prøve mindst én gang

Følgende artikel hjælper dig med: 8 gratis alternativer til Photoshop Alle bør prøve mindst én gang

Med digital fotografering i vid udstrækning overtager traditionel filmfotografering, er det blevet mere og mere vigtigt at have billedredigeringssoftware. Kongernes konge er selvfølgelig Photoshop, men med en voldsom pris kan du blive mere lokket af de mange gratis muligheder.

Hvilket program du har brug for, afhænger i høj grad af, hvad du vil bruge det til, hvilken UI der kalder dig mest, og endda hvor kraftig en CPU du har.

MAKEUSE AF DAGENS VIDEORUL FOR AT FORTSÆTTE MED INDHOLD

Paint.NET er rig på funktioner, tutorials og et støttende fællesskab til at hjælpe de fleste nye brugere gennem deres indlæringskurve og problemer. Det er helt gratis at bruge og er ganske i stand som en simpel fotoeditor til de flestes behov, hvilket gør den til en god erstatning for Photoshop.

Desværre er Photoshop ganske klart rigere på funktioner, bedre til illustration, kompatibilitet og mere præcis redigering. Hvis du finder dig selv begrænset af Paint.NET på et tidspunkt, er der en god chance for, at du har brug for mere avanceret software.

GIMP er en dygtig billedredigeringssoftware med mange funktioner, der ligner Photoshop. Hvis du har brug for at oprette flere lag, manipulere enkelte dele af billedet, skabe filtre og værktøjer og arbejde med en række forskellige formater (PSD, PNG, JPG osv.), så er GIMP det rigtige program for dig.

Hvis du har brugt Photoshop før, vil GIMP føles meget velkendt. Mange af knapperne har samme navn og er på lignende steder på grænsefladen. Hvis du er ny til billedredigering, har GIMP en omfattende liste over tutorials for alle færdighedsniveauer på GIMPs Dokumentationsside.

🔥 Anbefalede:  Denne soundbar til $12.000 har et ægte Porsche 992 GT3-udstødningssystem

PhotoScape er bygget til at være brugervenligt, med et intuitivt udvalg af projekter at vælge imellem, som varierer fra billedredigering og GIF-oprettelse til en guide til at kombinere billeder sammen eller tage skærmbilleder. PhotoScape er en af ​​de bedste letanvendelige fotoredigeringssoftware, der findes.

Det har bestemt ikke så mange funktioner som Photoshop har, men det betyder ikke, at det ikke kan bruges som et kraftfuldt billedredigeringsværktøj og GIF-skaber. Det er let at bruge, hvilket gør det til et godt valg, hvis du er mere på begynderniveau.

Husk, at hvis du bruger Windows 10 eller Mac, skal du downloade PhotoScape X-versionen.

Polarr er en meget dygtig online billedredigeringssoftware, som du ikke engang behøver at downloade for at begynde at bruge. Du kan tilføje filtre, retouchere billedet, tilføje tekst og former, oprette overlejringer og beskære ved at bruge det venstre panel. Til højre kan du foretage specifikke justeringer, fortryde eller gentage enhver af dine redigeringshistorier og bruge et A/B-testværktøj til at sammenligne ændringer.

Polarr kan nogle gange blive lidt langsom, når du bruger et billede med mange ændringer og justeringer. Disse øjeblikke er få og langt imellem. Det har også et autoforbedringsværktøj samt et RGB-histogram, hvilket gør det til et gratis Photoshop-alternativ, der er spækket med nyttige funktioner.

Google Fotos linker til alle dine enheder ved hjælp af Google, forudsat at du er logget ind på den samme konto og synkroniseret. Dette gør det til en meget nyttig app, da du kan begynde at redigere et billede på din Chromebook og derefter fortsætte på farten med din Android-telefon.

Du kan lave nogle ret omfattende redigeringer med farve, mætning, eksponering osv. Desværre kan du ikke tilføje tekst og andre elementer, så Google Fotos kan ikke leve op til dine forventninger og behov. Hvis du bare ønsker at lave billedredigering på begynderniveau, vil det tjene sit formål. Det er helt gratis, og du kan bruge det som app eller i en browser.

🔥 Anbefalede:  Receptionist Jobbeskrivelse Guide: Opbygning af et Stellar Team med gratis skabeloner

6. Apple Fotos

Hvis du bruger iOS-enheder, har du allerede et egnet gratis Photoshop-alternativ til at redigere og gemme dine billeder på. Apple Photos giver dig mulighed for at anvende filtre på dine billeder med en praktisk A/B-testfunktion, så du kan sikre dig, at du får det bedste ud af det.

Derudover kan du bruge Markup til at tilføje tekst, figurer og tegninger til et billede for at forbedre det yderligere. Apple Photos fungerer på iOS-enheder, så hvis du ikke har adgang til en, er denne app ikke noget for dig. Hvis du bruger Apple Photos, men finder dets funktioner begrænsede, kan du have større succes med de bedste gratis fotoredigeringsapps på iPhone.

Hvis du har en Windows-pc/laptop eller telefon, så har du Microsoft Photos-apps, der giver dig mulighed for at redigere dine billeder og anvende filtre samt gemme dine billeder indbygget. Der er mange gode fotoredigeringsapps på Windows, men Microsoft Photos er ret anstændigt i sig selv.

Appen er enkel at bruge, og selvom den ikke giver dig en så god billedredigeringsoplevelse, som Photoshop ville, kan den passe dig, hvis du bare vil lave simple redigeringer af dit billede og ikke ønsker at gøre noget for avanceret .

Pixlr er en fantastisk browser-kun billedredigeringsplatform, som du kan bruge til at lave nogle ret søde redigeringer af dine billeder. På tværs af tre forskellige tjenester kan du bruge Pixlr til at redigere billeder, skabe hurtige designs og lave visuelle aktiver.

Selv på den gratis version har Pixlr meget at tilbyde dig og vil tjene dig til det, du har brug for, op til et mellemniveau af grafisk design. Det er usandsynligt, at du er på et tidspunkt, hvor du har brug for noget mere avanceret end Pixlr. Og hvis du er, er der stor sandsynlighed for, at du har råd til et betalt værktøj på dette tidspunkt.

🔥 Anbefalede:  15 vigtigste Google-rangeringsfaktorer

Da det kun er browser, er du ikke engang begrænset af den CPU, du har. Selvom du kan opleve, at programmet bliver langsommere, hvis du bruger en gammel enhed, er chancerne for, at din enhed vil være i stand til at håndtere alt, hvad Pixlr kaster efter den. Denne tilgængelighed, gratis priser og funktioner gør det til det bedste gratis alternativ til Photoshop.

Rediger dine billeder uden at betale

Selvom Photoshop bestemt er et avanceret og nyttigt billedredigeringssoftware, er du måske ikke i en position, hvor du kan retfærdiggøre at købe det. I dette tilfælde er det værd at bruge et af de mange gratis alternativer derude.

Virkeligheden er, at du højst sandsynligt kun behøver at lave fotoredigering på et begynder- til mellemniveau, i hvilket tilfælde der alligevel ikke er behov for at bruge alle disse penge. At vælge et egnet, gratis Photoshop-alternativ og tage skridt til at forbedre din arbejdsgang vil hjælpe dig med at udføre den fotoredigering, du skal gøre godt.