8. august Tornado Cash-sanktion forvansker MakerDAO, da sikkerhed i USDC kommer på tale

Følgende artikel hjælper dig med: 8. august Tornado Cash-sanktion forvansker MakerDAO, da sikkerhed i USDC kommer på tale

8. august Tornado Cash-sanktion forvansker MakerDAO, da sikkerhed i USDC kommer på taleBillede af sockur

Tornado Cash-forbud i USA sender en krusning gennem kryptoscenen, hvor MakerDAO står over for en potentiel lukning.

Mandag den 8. august sanktionerede det amerikanske finansministeriums kontor for kontrol af udenlandske aktiver (OFAC) den virtuelle valutamixer Tornado Cash. Mixeren blev begunstiget af Ethereum-skaberen Vitalik Buterin for at lave donationer, men også af tyve som dem bag Harmony Bridge. Softwaren indsamler ingen oplysninger om afsenderen og gør modtagerne anonyme.

En OFAC frigøre sagde Tornado Cash “er blevet brugt til at hvidvaske mere end $7 milliarder i virtuel valuta siden oprettelsen i 2019.” Dette inkluderer 96 millioner dollars fra Harmony Bridge, mindst 7,8 millioner dollars fra Nomad Heist, der gik ned den 2. august. Mest berømt er dog “det største kendte virtuelle valutatyveri til dato,” DPRK-baserede Lazarus Groups tyveri på 455 millioner dollars, også brugte Tornado Cash.

“Tornado Cash har gentagne gange undladt at pålægge effektiv kontrol designet til at forhindre den i at hvidvaske midler til ondsindede cyberaktører,” sagde underminister for finansministeren for terrorisme og finansiel efterretning Brian E. Nelson.

OFACs træk sendte chokbølger gennem kryptosamfundet og truede dets kronjuvel – Circle’s USDC, den næstmest værdifulde stablecoin derude.

Som om kryptovinter ikke var nok, er her sommerens anden domino-tumbling.

“Tirsdag sortlistede Centre, konsortiet bag USDC, 38 tegnebogsadresser og frøs de USDC-tokens, de havde,” sagde den trodsige.

8. august Tornado Cash-sanktion forvansker MakerDAO, da sikkerhed i USDC kommer på taleVia Unsplash.

Siden grundlæggelsen i 2017 er MakerDAO blevet DeFis største enhed med $8,7 milliarder låst i sin protokol. Nu står MakerDAO over for en potentiel nødstop på grund af Tornado Cash-forbuddet. Da MakerDAO først startede, kunne brugerne kun præge native stablecoin DAI mod oversikrede ETH-indskud. Dette fokus har holdt deres statskasse varm gennem markedet, men efterhånden som deres tilladte aktivliste blev udvidet, voksede centraliserede USDC hurtigt i forhold. Dette har også sat spørgsmålstegn ved Makers decentralisering.

🔥 Anbefalede:  AT&T har netop gjort sine FirstNet-planer meget mere nyttige for førstehjælpere

I skrivende stund, Daistats siger, at Makers PSM-USDC-A tegner sig for 33,1% af al DAI sikkerhedsstillelse. Det er faktisk lidt højere fra fredag.

Kritikere stablede på undertrykkelser fra GitHub og Center og kaldte sidstnævnte en krænkelse af den censurmodstand, der definerer decentralisering. Decrypt bemærkede, at Center ikke behøvede at sortliste disse tegnebøger og fryse deres valuta, men Center sagde, at beslutningen ikke kom på trods. For den amerikanske virksomhed var det et spørgsmål om compliance og etik.

“Vi ved, at det at overholde loven og hjælpe med at stoppe hvidvaskning af penge både er rigtigt og vores forpligtelse som en reguleret finansiel institution,” skrev CEO Jeremy Allaire i en 9. august. blogindlæg. “Vi ved også, at det at gøre, hvad der er rigtigt, kompromitterede vores tro på værdien af ​​åben software på internettet og vores tro på, at formodningen og bevarelsen af ​​privatlivets fred bør forankres som et designprincip i udstedelsen og cirkulationen af ​​digitale dollarvalutaer.”

MakerDAO-grundlægger Rune Christensen bemærkede om Discord, at “Hvis vi bliver skudt af den amerikanske regering, dør vi simpelthen.”

“På kort sigt har vi simpelthen ikke evnen til at modstå et undertrykkelse, og vi kan ikke trække det op af hatten,” skrev han. “Den bedste mulighed er at regne med ikke at blive sanktioneret nu og derefter arbejde på de grundlæggende elementer, vi skal have på plads for rent faktisk at kunne modstå et reelt fysisk angreb. Vi bør bare acceptere, at hvis de vil lukke os ned, er resultatet [an] nødstop.” Et hold kaldet Phoenix skal måske finde ud af, hvordan de vil håndtere det.

🔥 Anbefalede:  Hvordan fungerer dropshipping? Skal du begynde Dropshipping i 2021

MakerDAO-protokolingeniør Hexonaut skrev også på Discord, at “mennesker [are] opfører sig, som om vi ikke har forsøgt at afvikle USDC-eksponeringen fra begyndelsen. Diversificerede RWA’er [real world assets] har altid været målet… Hvis du ikke kan lide USDC, så bør du stemme ja til RWA’er ombord.”

MakerDAO smart kontraktingeniør Brian McMichael skrev imidlertid: “RWA’er har nøjagtig det samme problem. USDC er en RWA, og det er derfor, vi har problemet.”

“Jeg synes, vi seriøst bør overveje at forberede os på at aftage fra USD,” Christensen skrev den 11. august. “Det er næsten uundgåeligt, at det vil ske, og det er kun realistisk at gøre med enorme mængder forberedelse.”

Påvirket af tornado-sanktionerne sagde MakerDAO-stifter Rune Christensen, at han seriøst overvejer at gå væk fra at bruge USDC som sikkerhed og konvertere USDC til ETH. Vitalik sagde, at ikke-ETH-sikkerhed skulle have lov til at overstige 20% af det samlede beløb. pic.twitter.com/x3ocsCq6KH

— Wu Blockchain (@WuBlockchain) 12. august 2022

På Twitter samme dag introducerede han “rygning”, også kendt som “yolo USDC til ETH”-tilgangen, “yolo” betyder formentlig “du lever kun én gang” fra “The Motto” af “Drake.”

“det er åbenlyst selvmord at yolo det hele,” skrev Christensen (så sand bestie), men “markedet kan endelig begynde at belønne decentralisering til det punkt, hvor disse risici er acceptable, fordi USDC ikke længere er den no-brainer, det plejede at være. .”

Men hvad er så meningen med at leve? Forestil dig at bruge denne lejlighed til at analysere den etik, som deres decentralisering vil beskytte. “Yolo,” men normalt ikke indlede overvejelse. Tonen virker frygtelig.

“MakerDAO overvejer et ETH-markedskøb på 3,5 milliarder dollar, der konverterer al USDC fra peg-stabilitetsmodulet til ETH,” Banteg tweeted den 11. august. “Errr, det virker som en risikabel og forfærdelig idé,” svarede Buterin.

Hvis ETH falder meget, ville værdien af ​​sikkerheder falde meget, men CDP’er ville ikke blive likvideret, så hele systemet risikerer at blive en delreserve.

Senere samme dag, Wu Blockchain tweeted at “Vitalik sagde, at ikke-ETH sikkerhedsstillelse skulle have lov til at overstige 20% af det samlede beløb.”

OFAC’s originale udgivelse afsluttes med denne påmindelse: “Styrken og integriteten af ​​OFAC-sanktioner stammer ikke kun fra OFAC’s evne til at udpege og tilføje personer til SDN-listen, men også fra dens villighed til at fjerne personer fra SDN-listen i overensstemmelse med loven. Det ultimative mål med sanktioner er ikke at straffe, men at skabe en positiv adfærdsændring.”

Kun den sidste sætning vækker virkelig punkmusik. Kan decentralisering i sagens natur virke inden for centraliserede institutioner? Kan den overleve uden disse strukturer? Hvordan kunne indsatsen gøres det værd? Snart vil vi have nogle brugbare beviser, da Tornado Cash-sanktionerne tvinger MakerDAO til at lægge et umuligt puslespil sammen i realtid.

Læs relaterede indlæg: