6 trin til fastsættelse af økonomiske mål i 2023

Følgende artikel hjælper dig med: 6 trin til fastsættelse af økonomiske mål i 2023

2021 har været et vanvittigt år! Nu er vi meget tæt på 2022, så det er tid til nogle økonomiske målsætninger. Jeg vil gøre det kommende år til et fantastisk år med dig!! Lad os arbejde på at leve vores drømmeliv, administrere vores penge bedre og lykkes med vores økonomiske mål!

Du har altid brug for nogle økonomiske mål i livet, for at lukke kløften mellem, hvor du er nu, og hvor du ønsker at være økonomisk. Det betyder ikke så meget for hvilken tidsramme du sætter målene, det vigtigste er at starte nu!

Gennemgå dine tidligere årsmål

Inden du begynder at sætte målene for næste år, så tænk over, hvad det foregående år har bragt dig. Når jeg ser tilbage, kan jeg meget tydeligt se, hvor jeg kæmpede. For mig var dette årets første tre måneder, hvor jeg endnu ikke havde et job og lige er vendt tilbage fra at rejse i Sydamerika. Jeg kan også se, at de andre 9 måneder var ret succesrige, så jeg vil forsøge at holde det i gang i samme fase (og op i mit spil) det næste år.

Tænk på de mål, du havde i begyndelsen af ​​året, som du har nået. Tænk også på de kampe, du har haft, dine succeser, hvad du har lært af i år og meget mere. På den måde kan du være mere klar over, hvad du skal gøre.

Bliv motiveret!

Det første skridt er at blive motiveret. Du kan gøre dette ved at finde dig hvorfor. Hvad er dine grunde til at opstille økonomiske mål? Hvorfor ønsker du at nå det specifikke økonomiske mål? Jo større hvorfor jo nemmere hvordan! Vil du være økonomisk fri? Eller vil du gå på førtidspension? Vil du rejse mere? Vil du være i stand til at købe en ny bil? Dit hvorfor kan være hvad som helst! Igen, jo større hvorfor, desto lettere vil det være for dig at komme dertil.

🔥 Anbefalede:  Sådan vælger du de bedste cloud-platforme til startups

Skriv dem ned fysisk

Det er vigtigt at nedskrive dine personlige (og forretningsmæssige) mål, når du sætter mål. Når du skriver dem ned, vil de være mere tilbøjelige til at hænge fast i din hjerne. Skriv ikke kun målene ned, men også hvorfor du ønsker at nå dem. Som vi diskuterede ovenfor: Jo større hvorfor, jo lettere hvordan!

Der er nogle måder, hvorpå du altid kan holde dine mål for øje, f.eks.:

 • Opret en blog, der sporer dine fremskridt
 • Lav en vision board
 • Sæt påmindelser i din kalender eller telefon

Bryd dine mål ned

Personligt bliver jeg altid overvældet, når jeg ser på mine årlige mål. For at forhindre dette i at ske, opdeler jeg altid mine hovedmål i månedlige eller kvartalsvise mål. Det betyder, at du hver måned kommer et skridt tættere på dit slutmål, yeah!

Hvordan nedbryder du dine mål? For eksempel ville jeg have investeret 10 % af min formue inden udgangen af ​​sidste år. Dette betød:

 • Januar: info om investering i aktier
 • februar: vælg en mægler
 • marts: opbygningen af ​​min portefølje
 • April: Sådan begynder du at investere i aktier
 • maj: Sådan begynder du at investere i obligationer
 • juni: Sådan begynder du at investere i ETF’er
 • juli: overfører faktisk penge til min konto
 • august: hvilke aktier, obligationer, ETF’er skal jeg investere i
 • September: Overfør faktisk penge til min konto (2,5 % af den samlede formue)
 • Oktober: 5 % af din samlede formue investeret
 • November: 7,5 % af din samlede formue investeret
 • December: 10 % af din samlede formue investeret (jeg har lige købt de sidste ETF’er for at nå dette mål, lige i tide!!)
🔥 Anbefalede:  Hvorfor brands skal fokusere på TikTok i 2023

Opfølgning

Opstilling af økonomiske mål alene er ikke nok. For at nå dine mål er en god måde at følge op på dem. Om det er ugentligt, månedligt eller kvartalsvis, afhænger af, hvad dine mål er, og hvad der virker for dig. Det er vigtigt, at du deler dine mål op i håndterbare dele, hvis de er for hårde, vil du med stor sandsynlighed opgive dem! Hvis du i løbet af året finder ud af, at dine mål ikke er opnåelige for dig på det tidspunkt, så tweak dine mål!! Dette er IKKE at give op, det er at sikre, at dine mål virker for dig (ikke imod dig).

En god måde at følge op på dine mål regelmæssigt, som nævnt ovenfor, er at skabe mindre mundrette dele af dit mål. Dette kan også omfatte at danne en vane omkring dit mål. Hvis du for eksempel vil spare mere i det næste år, kan du starte med at automatisere så meget som muligt! Hvis du automatisk overfører en vis procentdel af din indkomst til dine opsparingskonti, bliver du mindre overvældet, fordi du ikke skal tænke på det hver måned igen og igen! Næste skridt til at spare mere kunne for eksempel være at få en højere løn.

En god måde at holde dig selv ansvarlig er gennem en start, jeg har startet min blog og begynder straks at sætte mål hver måned for at følge med, hvor jeg vil hen. Hvis du vil starte en blog, kan du læse mere om min 15-minutters tutorial til opsætning af din blog.

🔥 Anbefalede:  Hvorfor går mine iPhone-opkald direkte til telefonsvarer? Se, hvordan du løser det

Fortsæt!

Sidst men ikke mindst, fortsæt! Husk hvorfor du skrev ned i begyndelsen, din motivation er virkelig stor, så hvorfor give op?

Måder at fortsætte:

 • Vision board og hold det et sted, hvor du vil se det dagligt
 • Find en ansvarlighedspartner, der forsøger at arbejde hen imod lignende ting – selv en person, du mødte online, som har de samme mål som dig.
 • Få sat en belønning op, når du når dit mål, så du ser frem til at nå det. At fejre er en meget vigtig del af målsætningen, at holde tingene spændte og holde dig selv motiveret.

Denne artikel blev udgivet og syndikeret af Radical FIRE.