6 fordele ved Google Bard

Følgende artikel hjælper dig med: 6 fordele ved Google Bard

Bard er Googles svar på OpenAIs ChatGPT. Desværre var den første modtagelse af chatbotten ikke fantastisk, i betragtning af at værktøjet lavede en faktuel fejl i sin første demo.

Men nu hvor betaversionen er her og åben for offentligheden, viser Bard et par lovende funktioner, der kan give ChatGPT en hård tid. Vi tog Bard en tur og kortlistede alle de fantastiske måder, hvorpå Bard kan være nyttig for dig, ud over at være endnu en generativ AI-chatbot.

MAKEUSE AF DAGENS VIDEORUL FOR AT FORTSÆTTE MED INDHOLD

1. Brugergrænseflade

Googles “materiale design”-filosofi kredser om flydende animationer, farver, der er lette for øjnene, og en overordnet forenklet grænseflade. Denne filosofi overføres også til Bards grænseflade. Du kan hurtigt skifte mellem mørk og lys tilstand, få adgang til en nyttig FAQ-sektion og se din tidligere aktivitet.

Sammenlignet med ChatGPT og Bing Chat er brugergrænsefladen meget ren. Når Bard har udsendt et svar, kan du eksportere det til Google Docs eller Gmail. Dette er især nyttigt, hvis du vil bruge Bard til arbejde, da det sparer dig for besværet med at kopiere og indsætte alt.

Så er der også en praktisk Google det knap, som du kan bruge til at få adgang til Google Søgning med det samme. Du kan bruge denne funktion til enten at dobbelttjekke oplysningerne i Bards svar, noget der ikke er tilgængeligt i ChatGPTs gratis version.

2. Se andre kladder

Et andet smart designtrick, som vi endnu ikke har set med andre AI-chatbots, er Se andre udkast funktion. Bard genererer automatisk mindst tre svar for hver prompt og viser den, den anser for at være den bedste. Du kan dog hurtigt se de andre udkast og læse dem fuldt ud for at afgøre, hvilket svar der er bedst.

🔥 Anbefalede:  Google afslutter supporten af ​​den originale Chromecast

Afhængigt af kompleksiteten af ​​prompten kan de andre udkast være radikalt anderledes. Du vil måske tjekke de andre udkast, hvis du leder efter specifikke oplysninger eller en bestemt skrivestil.

Så med tre svar for en enkelt prompt kan du flette flere sammen for også at producere det svar, du ledte efter. Dette er hurtigere end at omskrive prompten med mere specifikke krav.

3. Lydindgang

Du kan finde nogle løsninger til at styre ChatGPT med din stemme, men der er ingen indbygget måde at gøre det på. Dette er en af ​​de få sejre, som Bard har over ChatGPT. Du kan hurtigt klikke på mikrofonknappen i tekstfeltet for at indtaste en prompt med din stemme. Det fungerer på samme måde som dikteringsfunktionen, der ses i Google Keyboard på Android-telefoner.

Dette ligner også Søg med stemme funktion set i Google Søgning. Da Bard selv har en Google Søg-knap indbygget, gør den et godt stykke arbejde med at replikere denne funktion. Dette ville sandsynligvis være mere nyttigt på telefoner i stedet for på din stationære eller bærbare computer, men det er stadig en rart at have.

4. Internetadgang

Bard er gratis, og Google har let forbundet den til internettet. Det betyder, hvor det er nødvendigt, at Bard tilgår internettet for dig og trækker relevante oplysninger ud. Dette er meget ulig ChatGPT’s tilfælde, som kun kan oprette forbindelse til internettet, hvis du har købt $20/mo-abonnementet og bruger GPT-4.

Google har ingen grænse for antallet af prompter, du kan give Bard, hvilket betyder, at du kan bruge det (og dets internet-browsing-funktion) så længe du har brug for det. Og endnu vigtigere, det har ikke en skæringsdato for information som ChatGPT – som kun kan svare baseret på oplysningerne indtil september 2021 indtil videre.

🔥 Anbefalede:  Hvordan AI var overraskende fraværende ved MWC 2023

Bard er således en konkurrent til både Perplexity AI, idet det mere er en generativ AI-drevet søgemaskine, da den kan få adgang til internettet. Det er også op imod Bings AI, som Google også imødegår med introduktionen af ​​Search Generative Experience eller SGE.

5. Google søgeresultater

Google Søgning er den mest brugte søgemaskine i verden på grund af dens resultater af høj kvalitet. Brugere ender med at finde det, de leder efter. Så en anden måde, hvorpå Bard forbedrer alle andre konkurrenter (inklusive Bing Chat, som ikke er en direkte konkurrent til dette produkt), er ved at basere sine svar på Googles søgeresultater.

Bards tekstgenereringskvalitet som helhed er ikke specielt bedre end ChatGPT. Men det henter information fra websteder, der rangerer på Google SERP (Search Engine Results Pages), hvilket gør informationen fra nettet mere troværdig.

Med andre ord, med Bard får du Googles højkvalitets websideindeksering og rangeringsfunktion plus en chatbot, der opsummerer oplysningerne for dig.

6. Placeringsfølsomhed

En af de ting, der gør Google Søgning så god, er, at dens resultater er relevante for din placering og kontekst. Så hvis du leder efter “hoteller i nærheden af ​​mig” i Amsterdam, får du ikke anbefalinger til hoteller i San Francisco.

Det samme er tilfældet med Bard. Når du giver den adgang til din placering, skræddersyer den sine svar derefter, så du får det, du leder efter. Dette viser, at Bard forstår konteksten af ​​dine prompter (dog ikke i alle tilfælde) bedre.

For eksempel, når du beder Bard om et link til et bestemt produkt, vil det give dig et link til en butik i dit land. Selvom denne funktion også er tilgængelig i Bing Chat, er den baseret på Bings søgeresultater. Så er Bing Chat heller ikke så omfattende, som Bard plejer at være, når han svarer på sådanne forespørgsler (hvor Bing Chat for det meste kun giver to muligheder at vælge imellem).

🔥 Anbefalede:  Hvad er en metric i Google Analytics? [Plus 7 You’ll Want To Track in GA4]

Google spiller sine kort godt med Bard

Ved at pakke funktioner som internetadgang, lydinput og placeringsfølsomhed i en AI-chatbot med en fantastisk brugergrænseflade, ser det ud til, at Google giver sine konkurrenter et godt løb for pengene. Måske den største fordel, Google har lige nu, er, at Bard er gratis og til ubegrænset brug.

At bedømme, hvordan Google tjente penge på Søg tilbage i dag uden direkte at opkræve noget fra brugerne, er det sandsynligt, at Google også denne gang vil finde en kreativ måde omkring indtægtsgenerering. Dette ville igen være i modstrid med, hvad dets konkurrenter som OpenAI gør: at opkræve et simpelt månedligt abonnement for at administrere omkostninger.

Table of Contents