5 mest almindelige former for gæld i USA

Følgende artikel hjælper dig med: 5 mest almindelige former for gæld i USA

En boligkreditlinje (HELOC) er en form for et andet realkreditlån, der giver boligejere mulighed for at låne penge mod deres hjems værdi. Beregning af forskellen mellem boligens værdi og hvor meget der skal betales på et realkreditlån bestemmer boligens egenkapital. Låntagere kan bruge disse kreditlinjer af mange årsager, såsom boligrenovering, finansiering af en ferie, uddannelsesformål eller endda afdrag på kreditkortgæld.

Nogle ved måske ikke, at en HELOC også kan bruges til andre personlige bestræbelser, såsom en udbetaling på en udlejningsejendom. Revolverende lån til boliger adskiller sig fra realkreditlån, fordi boliglån bruger boligen som sikkerhed og giver boligejeren et fast beløb på forhånd.

#4. Kreditkort gæld

– Samlet gæld: $840 milliarder (5,3 % af al gæld i USA)

Det første moderne kreditkort brugt i USA blev udstedt af Diner’s Club, Inc. i 1950. Det var det første kort, der kunne bruges i stedet for kontanter eller en bankcheck til at købe varer og tjenester fra flere leverandører. I 1958 introducerede American Express et kreditkort, der havde en saldo.

I dag er stigende kreditkortgæld et eksempel på den op ad bakke kamp, ​​forbrugerne står over for for at holde trit med inflationsomkostningerne. Selvom denne gæld er under præpandemiske tal, er kriminaliteten for kreditkortindehavere steget lidt siden andet kvartal af 2021.

#3. Billånsgæld

– Samlet gæld: 1,47 billioner USD (9,3 % af al gæld i USA)

Mange amerikanere har brug for et køretøj for at komme på arbejde, men skyhøje bilpriser har været en udfordring, siden pandemien begyndte.

Inflationen har drevet bilpriserne drastisk op, især brugtbilspriserne. Udbudsmanglen, der startede i 2020 for halvledere og mikrochips, bidrog til et styrtdykket lagerbeholdning midt i en stigning i efterspørgslen efter nye biler; mange shoppere strømmede til brugtbilsmarkedet for i stedet at købe biler.

🔥 Anbefalede:  Sådan sletter du Instagram-konto permanent

Forhandlere har opkrævet flere tusinde mere end producentens vejledende udsalgspris. Faktisk betalte bilkøbere over detailprisen for 82,2 % af alle nye bilkøb i januar 2022, sammenlignet med kun 2,8 % år over år, ifølge en rapport fra forbrugerundersøgelsesfirmaet Edmunds.

#2. Studielånsgæld

– Samlet gæld: 1,59 billioner USD (10,0 % af al gæld i USA)

Harvard University blev den første institution til at tilbyde studielån i 1840. I 1965 blev der oprettet føderale studielån, som definerede et afgørende øjeblik for videregående uddannelse. I dag bærer 43 millioner amerikanere studielånsgæld ifølge Educational Data Initiative.

I midten af ​​det 20. århundrede begyndte flere mennesker end nogensinde at tilmelde sig college for at forfølge højere indtjeningspotentiale og flere karrieremuligheder. Efterhånden som optaget på de videregående uddannelser – og låntagningen af ​​studielån – steg, steg undervisningen også støt i denne periode. Den gennemsnitlige undervisning for et fireårigt college er mere end tredoblet i de sidste 50 år, hvilket også har bidraget til den øgede gældsbyrde for mange låntagere.

#1. Pantegæld

– Samlet gæld: 11,18 billioner USD (70,6 % af al gæld i USA)

Boligejerskab betragtes ofte som porten til den amerikanske drøm og en måde at opbygge generationsrigdom på. Selvom køb af et hjem koster flere tusinde dollars på forhånd, ser mange boligejerskab som en langsigtet investering. De fleste amerikanere kan dog ikke købe et hjem fuldt ud, så de optager realkreditlån, som kommer med rentegebyrer opkrævet af banken eller långiveren.

Det moderne realkreditlån opstod i 1930’erne og blev tilbudt af forsikringsselskaber under den store depression. Boligkøbere blev forpligtet til at give en 50 % udbetaling og betale lånet tilbage inden for tre til fem år. I dag er boligkøbere generelt forpligtet til at nedsætte mellem 3,5 % og 20 % af boligens værdi ved køb med en 30-årig frist til at betale af.

🔥 Anbefalede:  Top 17 USA engrosleverandører til små virksomheder

Under hele pandemien har realkreditrenterne svinget, men med stigende renter og stigende inflation faldt antallet af realkreditansøgninger i juli 2022 til de laveste niveauer siden 2000, ifølge Mortgage Bankers Association.