40+ af de bedste FIRE-blogs (finansiel uafhængighed, pensionist tidligt)

Følgende artikel hjælper dig med: 40+ af de bedste FIRE-blogs (finansiel uafhængighed, pensionist tidligt)

FIRE-bevægelsen (finansiel uafhængighed, tidlig pensionering) vokser hurtigt. Der er mange blogs og podcasts dedikeret til emnet og alt, hvad der er involveret i opnå økonomisk frihed.

Med så mange gode ressourcer derude, tænkte jeg, at det ville være nyttigt at sammensætte en samling af de bedste FIRE blogs. Her finder du mere end 40 blogs, der kan hjælpe dig på din egen rejse mod førtidspension.

Relateret læsning: 50+ af de bedste personlige finansblogs, du bør følge

Den bedste økonomiske uafhængighed Træk tidlige blogs på pension

Her er vores liste over bedste brandblogs. Du vil helt sikkert finde masser af indhold, der vil hjælpe dig på din egen rejse.

1. Mr. Money Mustache

Mr. Money Moustache og hans kone trak sig tilbage fra deres daglige job i 2005, mens de var i 30’erne, takket være effektiv pengestyring og investering. Han startede sin blog om førtidspension efter at have set og hørt så mange venner, der kæmper med grundlæggende pengehåndtering. Denne populære FIRE-blog dækker emner relateret til opsparing og privatøkonomi og er let en af ​​de mest kendte blogs om økonomisk uafhængighed.


2. Gå på pension inden 40

Joe Udo startede Retire med 40 i 2010, og som 38-årig trak han sig tilbage fra en ingeniørkarriere for at være hjemmegående far og blogger. Han skriver om investering, herunder passiv indkomst som fast ejendom, og Retire by 40 har fået sit ry blandt de bedste FIRE-blogs. Hvis du vil lære mere om effektivt at administrere og investere dine penge, er dette en fantastisk blog.


3. Vælg FI

ChooseFI er kendt inden for FIRE-fællesskabet for at have en utrolig populær podcast, men siden indeholder også en meget aktiv blog om økonomisk uafhængighed med et stigende antal artikler. Nogle af artiklerne er skrevet af Jonathan og Brad, medværterne for podcasten, men der er også mange andre forfattere involveret. Du lærer om emner som sparsommelig livsstil, kreditkortbelønninger, sideløb og investering.


4. Tusindårspenge

Millennial Money er en personlig finansblog, der blev grundlagt af Grant Sabatier, som nåede økonomisk uafhængighed som 30-årig. I 2020 solgte Grant Millennial Money til The Motley Fool, selvom han fortsat er involveret i siden. Som en af ​​de bedste FIRE-blogs dækker Millennial Money emner relateret til opsparing, tjene flere penge og førtidspension. Der er et væld af indhold i arkiverne, og der kommer løbende nye indlæg til.


5. Rig og regelmæssig

Julien og Kiersten afbetalte mere end 200.000 dollars i gæld på fem år. De startede Rich and Regular i 2017, og det vandt hurtigt popularitet i samfundet for økonomisk uafhængighed og førtidspension. I dag finder du skrevet indhold, podcasts og videoer på siden.


6. Gal Fientist

Hos Mad Fientist har Brandon en blog og podcast, der fokuserer på økonomisk uafhængighed og opnåelse af det tidligt i livet. Både podcasten og bloggen er fremragende ressourcer, og Laboratoriet inkluderer en praktisk “Time to FI”-beregner og en nyttig FI-tracker.


7. Førtidspension Extreme

Early Retirement Extreme (ERE), af Jacob Lund Fisker, er en af ​​de ældste blogs om økonomisk uafhængighed. Fra begyndelsen af ​​2022 ville Jacobs nettoformue give ham mulighed for at fortsætte sin nuværende livsstil i 151 år, og han har mere end nok passiv indkomst til at dække leveomkostninger. Det er klart, at han er en, der er værd at lære af, og dette er en af ​​de FIRE-blogs, du bør følge.


8. Råd til noget

Afford Anything er FIRE-bloggen og podcasten af ​​Paula Pant, en af ​​de mest populære kvindelige FIRE-bloggere. Paula opnåede økonomisk uafhængighed gennem ejendomsinvesteringer og passiv indkomst. Både bloggen og podcasten dækker en række emner relateret til personlig økonomi og pengestyring.


9. Læge i BRAND

Physician on FIRE er skrevet af en læge, Leif, som opnåede økonomisk uafhængighed som 39-årig efter en ni-årig karriere. Han trak sig tilbage fra medicin nogle år senere i en alder af 43. Selvom der er noget indhold, der er rettet mod andre læger, vil det meste være relevant for et langt bredere publikum. Siden indeholder også et par lommeregnere, der er ret nyttige.

🔥 Anbefalede:  11 bedste TikTok-promoveringstjenester til virale videoer i 2023

10. Vores rige rejse

Vores Rich Journey tilhører FIRE-bloggerne Amon og Christina Browning, oprindeligt fra San Francisco. De begyndte at forfølge økonomisk uafhængighed og førtidspension i 2011 og var i stand til at gå på pension 8 år senere som 39-årig (og med to børn). I dag bor de i Portugal og driver denne populære FIRE-blog og en YouTube-kanal.


11. Fioneerne

The Fioneers er en FIRE-blog startet af Jess og Corey i 2018. De er begge i 30’erne, arbejder for non-profit organisationer, og de startede bloggen for at spore deres rejse. De bruger en Slow FI-tilgang, som giver dem mulighed for at leve gladere og sundere på vejen til slutmålet.


12. 1500 dage til frihed

Mr. 1500 (Carl) startede sin FIRE-blog, da hans mål var at gå på pension om 1500 dage i en alder af 43. Bloggen har eksisteret i et stykke tid, og han har nu været pensioneret i flere år! Han har nu en nettoværdi på over $2 millioner, og du kan spore hans investeringsvækst på bloggen.


13. Frugalwoods

Mrs. Frugalwoods, Elizabeth Willard Thames, skriver om at opnå økonomisk uafhængighed gennem ekstrem sparsommelighed. Mr. og Mrs. Frugalwoods bor på en landlig 66 acres, nyder deres liv bortset fra de typiske 9 til 5. Hun er også forfatter til en bog, Meet the Frugalwoods: Achieving Financial Independence Through Simple Living.


14. Go Curry Cracker

Go Curry Cracker er en af ​​de bedste brandblogs. Den er skrevet af Winnie og Jeremy, et par, der opnåede økonomisk uafhængighed i 30’erne. De fik det til at ske ved at minimere udgifterne på enhver mulig måde og spare en høj procentdel af deres indkomst.


15. Tænk Spar Gå på pension

Think Save Retire blev startet af Steve Adcock, som trak sig tilbage fra fuldtidsarbejde som 35-årig. Steve og hans kone rejser nu landet rundt i en Airstream. I 2019 solgte Steve Think Save Retire. Et par år senere er bloggen stadig meget aktiv og yderst brugbar. Du finder artikler skrevet af flere forskellige forfattere, der dækker alle aspekter af personlig økonomi.


16. Tusindårsrevolution

Millennial Revolution er en blog om finansiel uafhængighed, som ledes af et par, Kristy Shen og Bryce Leung, som byggede en 7-cifret portefølje i 30’erne. De rejser nu verden rundt uden behov for et 9-til-5-job. De har bygget et fantastisk fællesskab, og deres FIRE blogindlæg genererer en masse diskussion i kommentarfeltet.


17. Bålfinansiering

Campfire Finance er anderledes end nogen af ​​de andre blogs på denne liste. Det er et fællesskabsorienteret websted, der samler det bedste FIRE-relaterede indhold fra forskellige blogs. Hvis du leder efter et sted, hvor du kan gå hen for at finde fantastisk indhold fra en række forskellige kilder, er dette stedet.


18. Vores næste liv

Hos Our Next Life kan du læse om Tanja Hester og Mark Bunge (Tanja skriver blogindlæggene) og deres førtidspensionsoplevelse. De gik begge på pension i 2017 i en alder af 38 og 41. Nu bruger de meget tid udendørs på at nyde deres økonomiske frihed. Tanja er også forfatter til en bog kaldet Work Optional: Retire Early the Non-Penny-Pinching Way.


19. Et lilla liv

A Purple Life er skrevet af en anonym blogger i begyndelsen af ​​30’erne. I 2015, 25 år gammel, beregnede hun en 10-års plan om at gå på pension som 35-årig. Men efter nogle økonomiske ændringer og livsstilsændringer var hun i stand til at halvere den tid, og hun gik faktisk på pension i 2020. Hun lever for omkring 20.000 $ om året (også kendt som “lean FIRE”), og hendes blogindlæg giver masser af detaljer om hendes tilgang til førtidspension.


20. Førtidspension nu

Efterløn Nu er Karstens blog, som gik på førtidspension efter en karriere inden for økonomi. Hans kone er tidligere sygeplejerske (RN) og gik også tidligt på pension. Karsten skriver om en række forskellige økonomiske emner.

🔥 Anbefalede:  Bedste opstartsvirksomhedslån i 2023

21. Træd let, gå tidligt på pension

Angela har opbygget et fantastisk fællesskab omkring sin blog, med mange kommentarer på de fleste indlæg. Hun er i 30’erne og arbejder hen imod økonomisk uafhængighed. Hun planlægger ikke at gå på førtidspension, men ønsker at kunne arbejde efter eget valg i stedet for af nød.


22. Mr. Tako undslipper

Mr. Tako nåede økonomisk uafhængighed i en alder af 38 år. På hans side kan du se hans nuværende nettoværdi (over $4 millioner) og hans årlige udbytteindkomst (over $60.000). I det meste af sin karriere tjente han mindre end $100.000 om året, og han og hans kone har også 2 børn, så han er et glimrende eksempel på, hvad der er muligt.


23. Hr. Fri ved 33

Mr. Free på 33 er Jason Fieber, der, som du måske har gættet, nåede økonomisk frihed som 33-årig. Han har en virkelig inspirerende historie om at overvinde en barsk barndom for at nå hvor han er i dag. Nu bor Jason i Thailand og coacher andre i økonomisk uafhængighed.


24. Økonomisk Alert

Financially Alert er en af ​​mine foretrukne efterlønsblogs. Michael Quan trak sig tilbage fra erhvervslivet i 2012 i en alder af 36. Han har i øjeblikket en nettoformue på lige under $3 millioner, men har et langsigtet mål på $10 millioner. Udover at være FIRE-blogger og coach, er han også hjemmegående far. Michael har også en fantastisk ressource kaldet FIRE Planner: A Step-by-Step Workbook to Reach Your Full Financial Potential.


25. Opnå økonomisk uafhængighed

Reach Financial Independence er Pauline Paquins blog. Hun er sidst i 30’erne og forlod sit fuldtidsjob i 2010 for at begynde at skrive freelance. Hun bor nu i Guatemala og skriver for et par penge og rejseblogs.


26. Utilsigtet BRAND

Accidental FIRE er bloggen om Dave, en fyr i slutningen af ​​40’erne, der opnåede økonomisk uafhængighed noget “tilfældigt”. Dave arbejdede hårdt, sparede så meget han kunne og investerede regelmæssigt, men han søgte ikke nødvendigvis økonomisk uafhængighed. Da han stødte på Mr Money Moustaches blog og blev introduceret til begrebet FIRE, indså Dave, at han allerede havde nået økonomisk uafhængighed ifølge 4 %-reglen. Dave arbejder stadig på deltid og fortsætter med at udgive indhold på sin FIRE-blog.


27. Forladt Kabine

Cubert er en anonym blogger med det mål at gå på førtidspension. Han bor i Midtvesten med sin kone og to børn. På bloggen finder du artikler om sparsomt liv, fast ejendom og meget mere.


28. Tawcan

Tawcan er en “taiwanesisk canadiers søgen efter et glædeligt liv og økonomisk uafhængighed.” Bob Lais mål er at nå økonomisk uafhængighed i 2025, når han vil være i begyndelsen af ​​40’erne. Han udgiver artikler om sine udbytter, såvel som mange andre emner.


29. Kan jeg gå på pension endnu?

Can I Retire Yet er en blog grundlagt af Darrow Kirkpatrick. Darrow har også skrevet en bog kaldet Can I Retire Yet? Darrow gik på pension som 50-årig, og de fleste af artiklerne på denne FIRE-bevægelsesblog dækker emner som opsparing, investering, pensionering og økonomisk frihed.


30. Minafi

Hos Minafi blogger Adam om minimalisme, mindfulness og økonomisk uafhængighed. Han er i slutningen af ​​30’erne, og han startede siden i 2016, da han skred frem på sin egen rejse mod minimalisme og økonomisk uafhængighed.


31. JLCollinsNH

JL Collins har været omkring den økonomiske uafhængighedsbevægelse længere end nogen som helst. Han har også skrevet en meget populær bog med titlen The Simple Path to Wealth. På hans blog om økonomisk uafhængighed finder du artikler om penge, liv, rejser og forretning.


32. Root of Good

Justin sparede og investerede nok til at kunne gå på pension som 33-årig i 2013. Hans kone gik på pension 3 år senere. Nu nyder de livet med deres 3 børn, og Justin driver bloggen Root of Good.


33. Vej til pension

Jim, bloggeren bag Route to Retire, nåede 1 million dollars nettoformue i 2017. Han gik på pension i 2018 og flyttede fra USA til Panama med sin familie i 2019. Jim er et glimrende eksempel på en person, der brugte geografisk arbitrage til at opnå økonomisk uafhængighed .

🔥 Anbefalede:  Mix Fold 2: alt, hvad vi ved om Xiaomis imponerende foldbar

34. TuppennysFIREplace

Tuppenny og hendes mand er på en rejse mod økonomisk uafhængighed. På et tidspunkt var hun enlig teenagemor, og på bloggen skriver hun meget om sparsommelighed, at spare penge og leve for mindre.


35. Frihed er groovy

Freedom is Groovy drives af et par kendt som Mr. and Mrs. Groovy. Mr. Groovy har også skrevet en bog med titlen The Groovy Guide to Financial Independence: How to Escape the Tyranny of Mandatory Toil in 14 Years or Less.


36. Inspirer til FIRE

Inspire to FIRE er bloggen om en fyr ved navn Chris, som søger økonomisk uafhængighed. På hans blog finder du en masse indhold relateret til investering og andre aspekter af at forfølge FI.


37. Fritidsfreak

Leisure Freak er skrevet af Tommy, der gik på pension som 51-årig efter en 31-årig karriere i telefonbranchen. Han dækker emner som finansiering af førtidspension, sparsommelig levevis og ikke-økonomiske aspekter af førtidspension.


38. Flugtkunstneren

The Escape Artist gik på pension i 2014 i en alder af 43, efter at han havde bygget en portefølje til at forsørge sin familie på 5. Hans blog har eksisteret i omkring 6 år, og der er en masse fantastisk indhold i arkiverne.


39. MoneyMow

MoneyMow er bloggen for Carl, en 29-årig dansker. Han planlægger at gå på pension om 5 år, når han er 34. Han skriver om emner som opsparing og investering, såvel som sin egen FIRE-rejse.


40. Aussie Firebug

Aussie Firebug er skrevet af, du gættede rigtigt, en australier, der stræber efter økonomisk uafhængighed. Denne anonyme FIRE-bloggers strategi fra slutningen af ​​20’erne involverer investering i fast ejendom og billige indeksfonde.


41. Gå på pension inden 45

Retire by 45 er bloggen for Dylin og Allison, et par, der bor i Californien. De har en interessant pensionshistorie. De havde ikke planlagt at gå på førtidspension, men blev begge opsagt fra deres job, og de forelskede sig i nyvundet frihed.


42. Frihed 35 Blog

Freedom 35 er skrevet af en single fyr i 30’erne, der bor i Vancouver, Canada. Han investerer i en masse forskellige ting, herunder private realkreditlån, ædle metaller og landbrugsjord.


Sidste tanker om de bedste FIRE-blogs

Hvis du ønsker at opnå økonomisk frihed og har evnen til at leve og arbejde på dine egne præmisser, vil de bedste FIRE-blogs, der er anført her, helt sikkert give masser af hjælp, vejledning og inspiration.

Disse bloggere om økonomisk uafhængighed er dedikeret til at hjælpe andre som dig selv, og mange af dem har allerede nået deres egne mål i forbindelse med førtidspension.

LÆS NÆSTE: 50+ citater om økonomisk frihed til at motivere og inspirere

Table of Contents