25 seje fakta om pirater, flag og begravet skat

Følgende artikel hjælper dig med: 25 seje fakta om pirater, flag og begravet skat

piratskib.jpg

1. Den accent, som folk mest forbinder med pirater, kommer ikke fra pirater, men fra Disneys Treasure Island (1950) film.

2. Mange pirater havde øjenlapper på, men ikke fordi de manglede et øje. Det skulle gøre overgangen lettere fra et lyst skibsdæk, til det nederste dæks mørke haller. Et øje ville altid være klar til mørket.

3. Ud over træben og kroge ville almindelige piratbesætninger modtage økonomisk kompensation, hvis de mistede et lem i kamp.

4. Pirater bar masser af øreringe, fordi de fejlagtigt troede, at det ville forhindre søsyge.

5. De fleste mennesker gik ikke på pension af alderdom, hvis de var pirater. De døde enten unge eller akkumulerede nok bytte til at gå på pension.

6. De fleste historikere er enige om, at “piraternes gyldne tidsalder” var mellem 1650 og 1720. Dette var Blackbeards og Henry Morgans tidsalder. (Ja *den* Kaptajn Morgan.)

7. Pirater var lige så begejstrede for at finde kort, som de var skattekister med guld og sølv. Kort var en yderst sjælden og værdifuld vare. De tillod søfarende at navigere i vanskelige kanaler og undgå at smadre deres skibe på stenede stimer.

8. Mange pirater kunne læse. De ville lære, fordi der ikke var meget andet at lave på et skib, når du ikke arbejdede. Læsning var så populær blandt piratbesætninger, at de ofte stjal bøger, når de plyndrede.

9. Pirater holdt levende dyr om bord på deres skibe for at give æg, mælk og frisk kød. De havde ikke køleskabe, så maden ville let blive fordærvet. Grøntsager ville være gæret eller dehydreret. Når det først blev opdaget, at lime forhindrede skørbug, ville de medbringe en masse citrusfrugter.

🔥 Anbefalede:  50+ Facebook-statistikker, fakta og tendenser for 2023

10. Piratskibe var (noget) demokratier. Kaptajner blev valgt ved folkeafstemning. De kunne også blive fjernet fra magten, hvis folk ikke var tilfredse med deres præstationer.

11. “Piratkoden” var ikke en officiel ting. Det varierede fra skib til skib og ville blive forfinet af kaptajnen.

12. Handelssejlere blev behandlet så dårligt af deres kaptajner og skibsejere, at når et handelsskib blev erobret, ville sømændene ofte slutte sig til piratbesætningen. Bedre løn, bedre forhold. Hvad er der at tabe?

13. Piratskibe ville have deres egne bands og provisoriske orkester. De havde også deres egne teatergrupper. Dette skyldes, at livet til søs var super kedeligt.

14. Papegøjer blev holdt som kæledyr på piratskibe, fordi de kunne sælges for mange penge, hvis skibet kom tilbage til Europa eller Asien fra Caribien.

15. Næsten hvert eneste piratskib havde et unikt flag. Det var sjældent et kranium og krydsede ben. For eksempel var Black Barts flag et billede af ham selv ved siden af ​​Djævelen med et timeglas.

16. Mens piratkaptajner havde deres eget værelse med en seng, sov piratbesætningen i hængekøjer, som regel alle sammen i et kæmpe værelse. Hængekøjer blev foretrukket, da de var lettere og svajede bedre med skibets gyngning. Senge var dog comfier.

17. Mens piratkopiering var dårligt for det skib eller den by, der blev plyndret, var det fantastisk for havnen, at piratskibet lagde til ved næste. Besætninger ville være så begejstrede for at have så mange penge, at de ville bruge det hele og stimulere den lokale økonomi.

18. Privat var i det væsentlige legaliseret pirateri. En konge eller dronning ville give en piratkaptajn et “mærkebrev”, som var et dokument, der godkendte og gjorde piratens aktiviteter lovlige. Normalt ville en hersker kun tillade denne type aktivitet mod en fjendestat. Frankrig vs England for eksempel. Hver side ville kalde den anden en pirat, men de var begge teknisk set private.

🔥 Anbefalede:  25+ Social Media Statistik & Fakta du skal vide [2023]

19. Mange piratkaptajner var respekterede medlemmer af deres lokalsamfund. Kaptajn Kidd hjalp endda med at bygge og betale for en kirke.

20. Besætningsmedlemmer, der brød reglerne (eller bare var for irriterende til at have med at gøre), blev ofte efterladt på en øde ø. De fik en pistol med et enkelt skud, så de hurtigt kunne afslutte deres liv i stedet for at dø af dehydrering.

pirat

21. Julius Cæsar blev engang kidnappet af pirater. Da de satte hans løsesum til et lavt beløb, grinede han af dem og fortalte ham, at han var mindst 2,5 gange mere værd. Mens han blev holdt fanget, skrev han taler og øvede dem foran piraterne.

22. Den største piratscore var (inflationsjusteret) $200 millioner i guld, sølv, juveler, kort og elfenben. Plyndringen var så stor, at den skadede de politiske forbindelser mellem England og Indien. Kaptajn Henry Avery blev hurtigt en af ​​de mest eftersøgte mænd på Jorden. Han forsvandt sporløst og rygtedes at have trukket sig tilbage til en tropisk ø.

23. Kaptajn Black Sam Bellamy var kendt som Robin Hood of the Sea. Han var træt af engelske herskeres grådighed og deres behandling af de fattige, han etablerede et piratskib og begyndte at plyndre rige købmænd. Han ville så give byttet til de fattige.

24. En af de mest magtfulde pirater i historien var en kvinde. Madame Ching Shih ledede den røde flagflåde, en armada på 300 skibe og 40.000 mand. Efter pensioneringen åbnede hun et kasino og drev det, indtil hun døde som 69-årig. Hvilket var ret heldigt, da den gennemsnitlige levetid for en pirat var 26 år.

🔥 Anbefalede:  MOBROG Review 2023: Er dette et legitimt undersøgelsessted?

25. Pirater eksisterer stadig i dag. De kan for det meste findes ud for Nigerias og Somalias kyst. De vil kapre olietankskibe og containerskibe. Så vil piraterne løse skibene tilbage til skibsejeren.

David Stone