2023 Programmatic Advertising For Dummies: Nøgleudtryk, eksempler og tendenser forklaret

Følgende artikel hjælper dig med: 2023 Programmatic Advertising For Dummies: Nøgleudtryk, eksempler og tendenser forklaret

Som udgiver er det afgørende at være på forkant med annonceringstendenser. Og der kan ikke benægtes, at programmatisk annoncering er kommet for at blive på trods af AI. I 2023 forventes programmatisk annoncering at vokse endnu hurtigere end før, med udgifterne anslået til at overstige 120 milliarder dollars. Det betyder, at programmatisk annoncering ikke kun stiger, den blomstrer. Udnyt din andel af dette lukrative marked. Omfavn programmatisk annoncering, og se de fordele, det kan give din virksomhed.

I denne artikel vil vi udforske de forskellige aspekter af programmatisk annoncering og give en omfattende forståelse af dette vigtige emne.

Før vi kommer ind på de tekniske detaljer, er det bedst at vise dig, hvordan programmatic startede i første omgang. Lad os spole tilbage til de tidlige stadier af internettet. At købe en annonceplads online var en meget enklere proces, end det er i dag. Det startede oprindeligt med et forhold mellem udgivere og annoncører.

Annoncøren er også kendt som køber og udgiveren som sælger.

Det mål for annoncøren normalt var at nå deres målgruppe eller målgruppe og påvirke dem til at udføre en handling. Denne handling kan være at foretage et køb, opbygge brandbevidsthed, promovere en begivenhed osv.

Det Forlagets mål var at bygge en webejendom, der indeholdt spændende, underholdende og nyttigt indhold for at tiltrække et publikum, som annoncøren gerne ville nå med deres marketingkampagner.

Agenturer begyndte derefter at hjælpe annoncører med at nå deres markedsføringsmål og kommunikere med deres målgruppe. Det var medieplanlæggernes opgave at lave medieplaner for at målrette de rigtige målgrupper og efterfølgende at kommunikere med de forlag, der havde adgang til disse målgrupper. Internettet begyndte dog at vokse med en hidtil uset hastighed, og der eksisterede et massivt overudbud.

Det resulterede i, at et ton annoncebeholdning forblev usolgt og ikke kunne tjene penge. Udgivere voksede meget hurtigere end annoncører, og det blev sværere for annoncører at forbruge det udbud, de havde til rådighed.

Dernæst opstod en ny gruppe inden for reklameøkosystemet og kaldte sig selv Annoncenetværk. Hvad denne gruppe gjorde, var at kategorisere en udgivers usolgte annoncebeholdning, hvilket gjorde det nemt for medieplanlæggere at forbruge, få adgang til og inkludere det i deres mediekampagner.

Det resulterede i, at onlinemedier udviklede sig til premium- og restannoncebeholdninger. Premium annoncebeholdninger blev solgt på den originale måde med et direkte forhold mellem annoncører og udgivere. Rester af annoncebeholdninger var usolgte eller resterende annonceplads fra en udgiver, der blev solgt gennem annoncenetværk.

Dette betød, at bureauer havde mere end én kanal til at skaffe annoncebeholdninger til deres annonceringspartnere. Denne video forklarer det på samme måde.

Med denne nye udvikling blev salgsprocessen mere kompliceret for udgivere, og de måtte finde en måde at administrere, hvem der fik adgang til deres beholdning til videresalg til bureauer og annoncører. Det var sådan en SSP eller Supply Side Platform blev opfundet.

An SSP hjælper udgivere med at maksimere deres indtjening gennem annoncenetværk ved at fungere som et lag mellem udgivere og tredjeparts annonceringsnetværk. Udbudssideplatforme giver udgivere kontrol over deres annoncebeholdning og hjælper dem med at diktere, hvordan den sælges og leveres til annoncenetværk. Med SSP’er blev der skabt et budgivningsmiljø for at hjælpe udgivere med at udtrække størst mulig indtjening for deres annoncebeholdninger.

I den anden ende af spektret, DSP‘s eller Demand Side Platforms begyndte at dukke op for at hjælpe bureauer og annoncører med købssiden. EN DSP er defineret som en infrastruktur, der gør det muligt for annoncører og bureauer (købere) at administrere deres mediekøb via en enkelt platform.

DSP’er og SSP’er udviklede og forbedrede deres teknologi, hvilket førte til en infrastruktur, der integrerer begge platforme og tillader købere og sælgere at udføre programmatik med realtidsbudgivning eller RTB.

🔥 Anbefalede:  Sådan bruger du TikTok og andre nye strategier til at forbedre din virksomhed

Brug af alle disse automatiserede og datadrevne teknikker resulterede i en programmatisk måde at købe og sælge digitale medier på. Hvilket skabte udtrykket programmatisk for at kategorisere industrien.

RTB er en integreret ingrediens i den programmatiske industri. Oprindeligt ville annoncører købe visninger i bulk, men det var svært at skelne en bestemt type publikum fra en anden. Hvis annoncøren promoverede et rejseprodukt rettet mod seniormarkedet over 50 år, men inden for visningsområdet, var der også målgrupper inden for de 20-30-årige, der ikke var interesserede i at rejse, ville det betyde, at hele publikummet ville se samme annonce.

Du kan forestille dig, at dette ikke er en særlig effektiv måde at bruge dit annoncebudget på.

Med budgivning i realtid blev der skabt et auktionsmiljø, hvor annoncører kan vise specifikke annoncer til et bestemt sæt af målgrupper baseret på datapunkter om den pågældende målgruppe. Som et resultat heraf kan annoncøren nu programmæssigt kun vise sin rejseannonce til seniorpublikum over 50 år, og som er interesseret i at rejse i stedet for at miste visninger på en uinteresseret eller ikke-målrettet målgruppe.

Med andre ord ved hjælp af data, maskinlæringsteknologi og et sæt værktøjer sørger RTB for, at annoncer leveres til den rigtige målgruppe via programmatisk beholdning.

Du kan også se denne video fra IAB for at lære mere om realtidsbud.

Før vi udvider på forskellige typer af programmatisk forklaret, lad os tage et hurtigt kig på benchmarks defineret af (IAB), som også er kendt som Interactive Advertising Bureau.

Reserveret inventar

Dette er, når et bestemt område inden for en webejendom bliver tildelt en udgiver til en afregnet pris. Dette kunne omfatte en aftalt annoncestørrelse, en frekvens for annoncevisning og tidsramme.

Ureserveret inventar

Dette er det stik modsatte af reserveret beholdning, hvor en udgiver gør en bestemt placering på sit websted tilgængelig for annoncepladser, da beholdning kun sælges direkte. Den ureserverede eller resterende beholdning sælges via tredjepartsannoncenetværk og andre annoncebørser via realtidsbudgivning (RTB).

Fast pris

Oprindeligt fast pris var vejen til at gå gennem menneskelig interaktion og forhandling. Selvom programmatiske regler eksisterer, er der stadig fastprisforhandlinger i online-mediekøbsindustrien.

Auktionspriser

Det er her, RTB kommer i spil, og annoncebeholdningen på en hjemmeside kategoriseres og sættes op til salg til annoncører.

Nu hvor du forstår standarden for industrikriterier, lad os tage tingene videre og dykke ned i de forskellige typer:

Programmatisk direkte

Dette kaldes også automatiseret garanteret og sker, når en køber får fat i en udgivers annoncebeholdning til en fast pris. Denne beholdning er tilfældigvis også reserveret og ligner meget den gamle måde at handle med beholdning, hvor et direkte salgsteam er involveret. Tredjepartsvirksomheder og et bestemt sæt platforme er forpligtet til at tilføje kontrol og sikre levering.

Foretrukne tilbud

Foretrukne aftaler omtales også som uforbeholdne faste priser og vedrører, at annoncebeholdningen ikke er reserveret, men den pris, der er aftalt på forhånd. Som med programmatisk direkte, skal der være en direkte kommunikationslinje mellem annoncøren og udgiveren. Du kan læse mere om denne programmatiske annonceeksempelklassificering her: Privat markedsplads eller foretrukne aftaler forklaret.

Eksklusive auktioner

Dette omtales også som auktioner, der kun er invitation, og dækker private markedspladsaftaler, hvor varebeholdninger sælges af en gruppe eller en enkelt premium-udgiver. En auktion finder sted mellem eksklusive annoncører, der kun får adgang ved invitation.

RTB-miljø for åben auktion

Dette er, når der oprettes et teknologibaseret budgivningsmiljø, så annoncører kan byde på resterende annoncebeholdninger fra udgivere. Denne mulighed kan give annoncører og bureauer hurtig adgang til en bred vifte af udgiverbeholdninger på globalt plan.

Programmatisk annoncering er nået langt siden de tidlige dage, hvor den primært blev forbundet med displayannoncering. I 2023 har programmatisk annoncering spredt sig til mobil-, video- og native advertising.

🔥 Anbefalede:  20+ tautologiske eksempler på kærlighed og had (+ definition)

Dette er et vidnesbyrd om kraften og alsidigheden ved programmatisk annoncering. Ved at bruge data og automatisering giver programmatic annoncører mulighed for at levere personlige, relevante og engagerende annoncer til deres målgruppe i stor skala.

Indbygget programmatisk annoncering giver brands mulighed for at levere relevant indhold problemfrit på udgiverens websted eller applikation. Programmatisk indbygget annoncering fortsætter med at vokse sin rækkevidde, hvor flere udgivere aktiverer indbyggede annoncer på deres websteder. Denne reklamekanal påvirkes meget mindre af annonceblokkere end displayannoncering, hvilket i høj grad gavner den programmatiske industri.

Video-programmatisk annoncering er blevet mere og mere populært, og med fremkomsten af ​​streamingplatforme og tilsluttet tv forventes det at fortsætte med at vokse i de kommende år. Programmatisk mobilannoncering er også et hit, da forbrugerne bruger mere tid på mobile enheder, og brands vender sig til programmatisk for at nå dem effektivt.

Udgifterne til mobilvideoannoncer forventes at fortsætte med at vokse i de kommende år. Efterhånden som forbrugerne bruger mere tid på mobile enheder, og tilgængeligheden af ​​højhastighedsmobilinternet fortsætter med at vokse, bliver mobilvideo et stadig mere populært format for både annoncører og forbrugere.

Programmatisk annoncering er ikke længere en nichekanal; det er en mainstream og væsentlig del af reklamelandskabet.

Programmatiske annoncer giver en næsten uendelig mængde fordele for både købere og sælgere. At træffe datadrevne beslutninger fjerner det gætværk, som annoncører havde, før programmatisk handel eksisterede. Her er et par fordele, du bør være opmærksom på:

#1 – Godt for dit budget: Programmatisk annoncering gør brug af data til at levere visninger til en valgt målgruppe. Dette øger chancerne for konverteringer og betyder færre penge tabt på ineffektiv annoncering.

#2 – Forbedret målretning: Mange forskellige datapunkter og nøglepræstationsindikatorer kan bruges til at målrette en målgruppe, hvilket gør det meget nemmere at nå ud til den rigtige målgruppe.

#3 – Annoncekampagner administreres effektivt: Kampagner kan justeres og overvåges efter behov med meget lidt tid og kræfter.

#4 – Hurtig adgang til varebeholdninger: Inden for det programmatiske reklameøkosystem forbinder købere og sælgere effektivt hinanden. Annoncører kan nå ud til målgrupper via udgiverwebejendomme hurtigere end nogensinde før og på flere enheder og platforme.

#5 – En tidsbesparende tilgang: Programmatisk annoncekøb sigter mod at fjerne det menneskelige element så meget som muligt, hvilket betyder mindre tid brugt på at lave handler og mægler specifikke prispunkter.

#6 – Større rækkevidde: Med programmatisk software kan du nå ud til potentielle kunder over hele verden ved at placere annoncer inden for flere annoncenetværk, partnere, kanaler og geografiske placeringer.

Se flere fordele knowonlineadvertising.com.

Som udgiver er du i en unik position til at drage fordel af det store udvalg af Ad Tech-virksomheder og programmatiske annonceringsværktøjer, der er tilgængelige i dag. Det programmatiske landskab kan i starten virke overvældende, men det behøver det ikke at være. Nogle af de mest udbredte programmatiske annonceringssoftware og -værktøjer har allerede tillid til af brancheledere som MonetizeMore og mange andre reklamevirksomheder. En af de mest populære og mest brugte er Google Ad Manager. Denne kraftfulde platform tilbyder en omfattende pakke af værktøjer, der kan hjælpe dig med at administrere, optimere og tjene penge på dit lager og få adgang til en bred vifte af efterspørgselskilder. Ved at udnytte disse førsteklasses programmatiske annonceringsværktøjer kan du strømline din drift, øge omsætningen og få værdifuld indsigt i dit publikum. Som udgiver er det vigtigt at være på forkant med kurven og drage fordel af de bedste programmatiske annonceringsværktøjer til rådighed.

For at få adgang til Google AdX, klik her.

  • Øget fokus på privatliv og datasikkerhed: Efterhånden som bekymringer om privatlivets fred fortsætter med at vokse, vil mærker og annoncører lægge større vægt på datasikkerhed og overholdelse af regler såsom General Data Protection Regulation (GDPR) og California Consumer Privacy Act (CCPA).
  • Vækst i OTT- og CTV-reklamer: Med fremkomsten af ​​streamingplatforme og tilsluttet tv forventes over-the-top (OTT) og tilsluttet tv (CTV) annoncering at blive stadig mere populær blandt annoncører, der ønsker at nå ud til publikum på disse platforme.
  • Udvidelse af programmatisk lyd: Programmatisk lyd bliver mere udbredt, efterhånden som brands søger at nå ud til forbrugerne gennem nye kanaler, herunder podcasts og streaming musiktjenester.
  • Fremkomsten af ​​5G: Udrulningen af ​​5G-netværk forventes at føre til hurtigere og mere pålidelige mobilforbindelser, hvilket igen vil drive væksten af ​​mobilvideo og andre former for programmatisk annoncering.
  • Udvikling af avanceret målretning og personalisering: Efterhånden som programmatisk annoncering modnes, vil der blive udviklet mere avancerede målretnings- og personaliseringsteknikker, som gør det muligt for brands at levere meget personlige annoncer til den rigtige målgruppe på det rigtige tidspunkt.
  • Mere programmatisk annoncering i spillet: Med væksten i mobilspil vender brands i stigende grad til programmatisk annoncering i spillet som en måde at nå ud til et meget engageret publikum.
  • Investering i kunstig intelligens og maskinlæring: Annoncører og udgivere investerer i kunstig intelligens og maskinlæring for at forbedre effektiviteten og effektiviteten af ​​deres programmatiske annonceringskampagner, herunder automatisering af optimeringsprocessen, målgruppesegmentering og annoncelevering.
  • Mere gennemsigtighed og ansvarlighed: Annoncører vil lægge mere pres på platforme og leverandører for at give større gennemsigtighed og ansvarlighed i det programmatiske annonceringsøkosystem, herunder sikring af brandsikkerhed og synlighed.
🔥 Anbefalede:  Cool Cats og Animoca Brands samarbejder med OneFootball Labs for at udgive World Cup-inspirerede NFT'er

I henhold til de nuværende tendenser og brancheudviklinger er det ved at blive tydeligt, at annoncører og udgivere, der ikke bruger programmatic, enten lader penge på bordet eller spilder tid på ineffektiv praksis. Efterhånden som onlineannonceringsindustrien bliver mere teknologidrevet, er det bedst at tage denne praksis i brug og følge med tiden, ellers kan din virksomhed komme bagud, stagnere eller endda gå under på grund af det.

Hvis du er udgiver og ønsker at se fordelene ved en optimal programmatisk annonceringsstrategi på egen hånd, så gå videre og tilmeld dig en professionel konto hos MonetizeMore og lad vores annoncestyringsteam hjælpe dig med at få mest muligt ud af din annoncebeholdning i dag!

Vores administrerende direktør, Kean Grahams tips til udgivers succes i 2023

2022 var et vanvittigt år for udgivere med starten på AdOps-recessionen. Header-budgivning regerede stadig den programmatiske industri, mens tornen i mange udgiveres side (annonceblokering) fortsatte med at vokse.

Uanset om 2022 var udfordrende eller enestående for din virksomhed, er det bedst at lære af erfaringer og komme videre. Du kan ikke gå tilbage i tiden, men du kan arbejde på at gøre 2023 til dit bedste år endnu.

Det er derfor, at samarbejde med den bedste reklameteknologivirksomhed i branchen vil gøre hele forskellen.


FAQ

Hvordan forklarer du programmatisk annoncering?

Programmatisk annoncering er processen med at bruge teknologi til at købe og sælge annoncebeholdning gennem automatiserede og datadrevne procedurer. Vi giver meget mere information om programmatisk annoncering i vores blogindlæg.

Hvad er programmatisk omsætning?

Det er annonceindtægter, der stammer fra at sælge din annoncebeholdning programmatisk til annoncører.

Hvad er inventar i programmatic?

Beholdning i programmatisk refererer til den annoncebeholdning, som en udgiver gør tilgængelig programmatisk på det åbne marked. Annoncører byder på beholdningen med det endelige mål at vise deres annoncer på udgiverwebsteder.