20 Petfluencers med “Paws-Itive” tillväxthastigheter

Det är skillnad på en influencer och någon som är inflytelserik. Den allmänt överenskomna definitionen av en influencer är helt enkelt någon som har många följare på sociala medier. Men om den personen inte kan motivera dessa följare att vidta en åtgärd, är de bara influencers. De är inte inflytelserika.

Rosetta Stone för influencer marketing – det är nyckeln till att dechiffrera om en influencer faktiskt är inflytelserik eller inte – har länge gäckat många av oss. De varumärken som tycks finna verkligt inflytande i sina skaparpartners verkar ofta göra det av en slump.

Men det behöver inte vara så. Faktum är att den hemliga avkodarringen för att identifiera verkligt inflytelserika influencers har varit under näsan hela tiden…

Principerna för övertygelse

Dr Robert Cialdini skrev kanske en av de mest effektfulla böckerna om påverkansmarknadsföring 1984. Ja, du läste rätt. Influencermarknadsföring har funnits länge, länge. Vi kallade det bara inte så, och sociala medier är bara en modernare kanal genom vilken det sker.

Hans banbrytande bok om övertalning som publicerades då hette, inte ironiskt nog, . Den har sålt över 5 miljoner exemplar världen över. Det är den senaste utgåvan, som kom ut förra året, och rankas för närvarande som nummer 2:s bästsäljande marknadsföringsbok på Amazon.

I den avslöjade Dr Cialdini Sex Principles of Persuasion (som den senaste utgåvan ändrar till sju). Principerna är:

  • Ömsesidighet
  • Brist
  • Auktoritet
  • Konsistens
  • Böjelse
  • Consensus (nu kallad Social Proof)
  • Unity (den nya)

Och där är din Rosetta Stone.

Hur principerna för övertalning kan tyda verkligt inflytande

Genom att tillämpa Cialdinis principer som influensmarknadsförare kan man snabbt bedöma en given online influencers förmåga att övertala sin publik att agera. I min bok, , berättar jag historien om Arii. Hon var en 17-årig modeinfluencer med över 2 miljoner följare 2017. Hon bestämde sig för att spela sitt företagskort och lansera en kläd- och klädlinje. Arii publicerade sedan en berömd klagolåt till sina fans att ingen köpte hennes grejer.

Med hjälp av Cialdini’s Principles of Persuasion granskade jag hennes innehåll och beteende inför lanseringen och förklarade varför hon var en influencer, men inte inflytelserik.

Och du kan göra samma sak med influencers som du väljer för dina influencer-marknadsföringsinsatser.

Här är en titt på varje princip och hur du kan avgöra om dina influencer-kandidater har verkligt inflytande eller inte:

Ömsesidighet

Enkelt uttryckt, ger influencern för att få? Tillför de värde till sin publik med sitt innehåll? Svarar de på feedback och input från sina fans? Lyfter de upp andra i sitt innehåll? De som är enskilt hängivna sig själva på uppenbara sätt kommer sannolikt att vara mindre inflytelserika, oavsett hur många som följer dem.

Brist

När influencern marknadsför en produkt eller tjänst, utnyttjar de principen om knapphet för att skapa en känsla av brådska bland följare att svara? Eller belönar de bara ett visst antal fans med exklusivt innehåll eller interaktion som en belöning för att vara de mest aktiva? Om de gör det förstår de hur de ska manipulera sin publik att svara.

Auktoritet

Ses influencern som en auktoritet, inte bara av sina följare, utan av andra i sin vertikal? Talar de på evenemang? Visas i poddar? Är de intervjuade eller citerade av traditionella medier? De som kallar sig experter är vanligtvis inte personer som andra hänvisar till som sådana. Du vill ta itu med den senare av dem.

Konsistens

Har influencern ett beteendemönster för att få sin publik att agera? Ber de rutinmässigt sina följare att gå till webbplatser, ladda ner innehåll eller köpa produkter? Hur ser engagemanget ut på de inläggen? Om det är bra och de gör det med en viss nivå av konsekvens, är deras publik betingad att svara.

Böjelse

Forskning visar att publik som vet mer om personen som frågar är mer benägna att svara positivt på den begäran. Avslöjar influencern sig på genuina sätt för sin publik? Ju mer publiken vet om personen bortom innehållet, desto mer sympatiska är de, desto mer övertygande kan de vara.

Socialt bevis

Konsensus, eller socialt bevis, bedöms kanske bäst på två sätt: Hur många människor engagerar sig i influencerns innehåll (engagement rate), och anser andra inflytelserika personer att de är inflytelserika. Precis som Authority, letar du efter bevis för att andra människor tror att denna influencer är en bomb.

Enhet

Den nyaste av Cialdinis principer, Unity hänvisar till huruvida publiken har en känsla av att tillhöra eller med influencern. Illustrerar influencern att hans eller hennes publik är deras “stam?” Förklarar de ofta att deras fans betyder mer för dem än andra människor? Finns det en större förenare på spel, som att denna influencer är en stolt BLM-supporter, HBTQ-allierad eller till och med Lakers-fan? De som har ett band med sin publik genom någon större princip är mer benägna att kunna föra dem till handling.

Tillämpa principerna för övertalning på dina influencers

Nu när du vet vad du ska leta efter måste du göra jobbet. (Det finns ingen enkel knapp.) Ta dig tid att granska innehållet och kommentarsavsnitten i din influencers flöden. Leta efter köerna för varje princip.

Om fler än två eller tre av dem framstår som uppenbart närvarande, har du förmodligen en influenspartner värd att sträva efter. Ju fler, eller ju mer uttalade principerna är, desto mer självförtroende kan du ha när du väljer dem för att samarbeta med ditt varumärke.

Relaterade Artiklar

Back to top button