20 højest betalende job ($100k+) uden en grad

Følgende artikel hjælper dig med: 20 højest betalende job ($100k+) uden en grad

Mange højtlønnede job kræver ikke en universitetsgrad; du behøver kun en gymnasial eksamen for at begynde at arbejde i nogle af disse velbetalte stillinger. Mange af disse job betaler endda mere end $100.000 eller mere om året, inklusive roller inden for sikkerhed, ledelse, IT og mere.

Denne artikel vil udforske 20 af de bedst betalte job uden en grad påkrævet, og fremhæve hvert jobs krav, fordele og udfordringer. Så uanset om du lige er startet på din karriere, leder efter en forandring eller ikke har råd til studieafgifter, så læs videre for nogle gode ideer!

De bedste højtbetalende job uden en grad

Denne liste er baseret på Bureau of Labor Statistics’ gennemsnitlige årlige indkomstdata. Og du kan realistisk tjene mere end 100.000 USD om året ved at udføre disse job. Nogle kræver måske flere investeringer fra din side, men det er muligt.

1. Flyveleder

Gennemsnitlig årsløn: $129.750

Flyveledere er ansvarlige for sikker og effektiv bevægelse af fly. De arbejder i flyvekontroltårne, indflyvningskontrolfaciliteter eller rutecentre.

Mens et gymnasieeksamen er det mindste uddannelseskrav, gennemfører de fleste flyveledere et FAA-godkendt træningsprogram. De skal også bestå en række tests administreret af FAA.

Ud over en høj løn nyder flyveledere jobsikkerhed og modtager fordele som betalt orlov, sygeforsikring og pensionsordninger.

Jobbet kan være stressende og kræver, at controllere træffer beslutninger på et splitsekund. De arbejder også i højtryksmiljøer og er underlagt strenge regler.

2. Byggepladsleder

Gennemsnitlig årsløn: $103.000

Byggeledere planlægger, leder, koordinerer og overvåger arbejdernes aktiviteter på stedet for at sikre, at de overholder sikkerhedsbestemmelserne.

En gymnasieeksamen er et minimumskrav, men nogle arbejdsgivere foretrækker måske kandidater med en bachelorgrad i byggeledelse eller et beslægtet felt. Byggeledere skal desuden have flere års erfaring med at arbejde i byggebranchen.

Som ikke-eksamenindehaver skal du muligvis starte som bygningsarbejder på lavt niveau, men du kan hurtigt avancere til en lederstilling med de kompetencer og erfaring, du får på jobbet. Mange unge bliver også efterhånden totalentreprenører.

Byggeledere arbejder ofte lange timer og kan være forpligtet til at arbejde i weekenden. De arbejder også under farlige forhold og risikerer at blive skadet på jobbet.

3. Webudvikler

Gennemsnitlig årsløn: $107.000

Webudviklere opretter og vedligeholder hjemmesider og er ansvarlige for design, layout og indhold. De skaber og implementerer også webbaserede applikationer.

Du behøver ikke en universitetsgrad for at blive webudvikler, men du bør være dygtig til kodningssprog, især HTML, CSS og JavaScript. Du skal også kunne arbejde selvstændigt og være fortrolig med hurtigt skiftende teknologier.

Nogle webudviklere er selvstændige, mens andre arbejder for virksomheder med speciale i webudvikling eller organisationer med et internt webudviklingsteam.

Fordelene ved dette job inkluderer fleksible arbejdstider, evnen til at arbejde hjemmefra og højt indtjeningspotentiale. Mange webudviklere kan arbejde tjene $100 i timen eksternt. Webudviklere kan dog arbejde mange timer for at overholde deadlines og skal muligvis også håndtere krævende kunder.

4. Kommerciel dykker

Gennemsnitlig årsløn: $67.100

Kommercielle dykkere arbejder på byggeprojekter, inspicerer broer og rørledninger og udfører forskning under vandet. De kan også få job i olie- og gas- eller film- og tv-industrien.

Du kan få et job som kommerciel dykker uden en universitetsgrad, men du skal gennemføre et kommercielt dykkerprogram og have en professionel dykkercertificering. Du skal også forbedre dine svømmefærdigheder betydeligt.

Jobbet er økonomisk givende, men også fysisk krævende og farligt. Kommercielle dykkere arbejder under vanskelige og ofte farlige forhold.

De højest betalte kommercielle dykkerkarrierer er mætningsdykning, offshore-dykning, nuklear dykning og HAZMAT-dykning. Du kan nemt tjene $100k+ i disse felter.

5. Elværksoperatør

Gennemsnitlig årsløn: $94.790

Kraftværksoperatører er ansvarlige for at kontrollere og vedligeholde det maskineri, der genererer elektricitet. De overvåger anlæggets udstyr for at sikre, at det fungerer sikkert og effektivt.

Kraftværksoperatører har typisk brug for et gymnasium eller tilsvarende, selvom nogle job kan kræve yderligere uddannelse eller erfaring. Operatørstillinger besættes normalt ved forfremmelse inde fra virksomheden, så det kan være, at du skal starte i en stilling på lavere niveau og arbejde dig op.

🔥 Anbefalede:  SupplyNote - Hjælper mad- og drikkevarevirksomheder med at automatisere deres forsyningskæde helt

Kraftværksoperatører arbejder mange timer, og selvom de arbejder på skift, er det ikke usædvanligt at arbejde over. De skal også håndtere farlige forhold.

6. Elevatorinstallatør og -reparatør

Gennemsnitlig årsløn: $97.860

Elevatorinstallatører og -reparatører installerer, vedligeholder og reparerer elevatorer og rulletrapper. De arbejder i forskellige miljøer, herunder kontorbygninger, boligkomplekser og hospitaler.

Du kan blive elevatorinstallatør eller reparatør uden en universitetsuddannelse, men du skal gennemføre en læreplads. Lærepladser varer typisk fire år; i løbet af denne tid vil du modtage træning på jobbet og klasseundervisning.

Når du har afsluttet din læretid, kan du blive elev elevatorinstallatør eller -reparatør. Journeymen elevatorinstallatører og -reparatører tjener typisk høje lønninger og har god jobsikkerhed. Jobbet kan dog være fysisk krævende og farligt.

7. Vindmølleservicetekniker

Gennemsnitlig årsløn: $56.260

Vindmølleserviceteknikere installerer, vedligeholder og reparerer vindmøller. De arbejder på off-shore platforme og onshore farme.

Dette job kræver en vilje til at lære på en teknisk skole og få træning på arbejdspladsen. Jobbet er farligt, og der er en chance for at blive skadet, mens du arbejder på høje konstruktioner. På trods af risikoen har vindenergiindustrien en prisværdig sikkerhedsrekord.

Dette job giver et højt indtjeningspotentiale i betragtning af de lave adgangskrav. Og i takt med at efterspørgslen efter vedvarende energi stiger, forventes efterspørgslen efter vindmølleserviceteknikere også at vokse.

Med yderligere certificeringer inden for elektrisk sikkerhed på arbejdspladsen, tårnklatring og selvredning kan du nemt få jobplacering og højere løn.

8. Installatør af solenergisystemer

Gennemsnitlig årsløn: $50.830

Installatører af solenergianlæg, også kendt som solcelleinstallatører, er ansvarlige for at installere og vedligeholde solpanelsystemer. De arbejder typisk på hjem og virksomheder, men kan også arbejde på projekter i brugsskala.

De fleste installatører af solenergianlæg har en gymnasial eksamen eller tilsvarende. Du bliver nødt til at tage nogle kurser for at lære om solenergiteori og installationsteknikker, men meget af uddannelsen er på jobbet.

Dette job er fysisk krævende, da du ofte arbejder udendørs under alle vejrforhold. Det kan dog være givende, og du kan hjælpe folk med at spare penge på deres energiregning og reducere miljøforureningen.

For at være blandt de højest betalte installatører af solcelleanlæg, vil du måske få yderligere uddannelse og konsekvent levere arbejde af bedre kvalitet.

9. Politibetjent

Gennemsnitlig årsløn: $66.020

Politibetjente beskytter og tjener offentligheden. De patruljerer tildelte slag, reagerer på 911-opkald og efterforsker forbrydelser. De kan også arbejde i specialiserede enheder, såsom undercover-operationer, K9-enheder eller SWAT-hold.

For at blive politibetjent skal du være mindst 21 år på ansættelsestidspunktet og have en gymnasial eksamen eller tilsvarende. Du skal også gennemføre et politiuddannelsesprogram. Når du har gennemført akademiet, bliver du nødt til at gennemføre on-the-job træning.

Politiarbejde kan være farligt og stressende, men det er også en af ​​de mest givende og tilfredsstillende karrierer. Du kan hjælpe folk i dit lokalsamfund og gøre en forskel.

Den eneste måde at øge din løn som officer på er at rykke op i rang; jo højere du kommer, jo mere tjener du. Fokuser på at gøre et godt stykke arbejde, og afdelingen vil anerkende dig før eller siden for forfremmelser, og snart vil du tjene $100.000 om året.

10. Brandmand

Gennemsnitlig årsløn: $50.700

Brandmænd bekæmper og slukker brande. De reagerer også på nødsituationer, såsom lægeopkald og bilulykker. Brandfolk arbejder typisk 24-timers vagter.

Før du får lov til at fungere som brandmand, skal du gennemføre brandakademiuddannelsen og opnå certificering som brandmand. Nogle brandmænd kan også vælge at blive certificeret som akutmedicinske teknikere (EMT’er).

Ligesom nogle af jobs på denne liste er det risikabelt, men med ordentlig træning og grus burde du være i stand til at håndtere det.

Du kan også tjene mere end $100.000 årligt ved at drage fordel af dine fridage. Du kan tage sidejob som at være instruktør eller akuttekniker med dine færdigheder.

11. Flymekaniker og servicetekniker

Gennemsnitlig årsløn: $65.550

Flymekanikere og serviceteknikere inspicerer, vedligeholder og reparerer fly. De arbejder på både private og kommercielle plan.

🔥 Anbefalede:  Bedste kontant tilbagebetalingskort uden gebyr i Canada juli 2023

Flymekanikere og serviceteknikere har en gymnasial eksamen eller tilsvarende. De gennemfører også et certifikatprogram for Federal Aviation Administration (FAA) eller lærer gennem træning i militæret.

Som servicetekniker skal du være i stand til at arbejde i trange rum, såsom indersiden af ​​et flyskrog. En god forståelse for mekaniske og elektriske systemer er en fordel.

At tjene flere penge som flymekaniker er relativt nemt; gå til flere kurser og bliv certificeret til at arbejde på højere niveauer fly. Disse kvalifikationer giver dig adgang til disse fly og en større lønseddel.

12. Kedelmager

Gennemsnitlig årsløn: $60.120

Kedelproducenter konstruerer, installerer, vedligeholder og reparerer kedler og andre store fartøjer. De arbejder også på trykbeholdere, såsom tanke og reaktorer. Kedelproducenter er fysisk stærke, fordi de løfter tunge genstande og arbejder i akavede stillinger.

En gymnasial eksamen er tilstrækkelig til denne rolle, men du skal også lære gennem lærlingeuddannelser, som typisk varer fire år. Men hvis du vil øge dit indtjeningspotentiale til $100k+, bliver du nødt til at få yderligere træning.

Arbejdsgivere, der betaler store penge, skal vide, at du kan håndtere komplekse projekter og levere fantastisk arbejde. Det kan også være, du ønsker at flytte til en ny by, fordi Boilermaker-lønningerne kan variere fra by til by.

13. Blikkenslager

Gennemsnitlig årsløn: $59.880

VVS-installatører installerer, reparerer og vedligeholder rør og inventar, såsom håndvaske, toiletter og vandvarmere. De arbejder også på afløbssystemer og kloakledninger. Overalt hvor der er rør og inventar, er der brug for blikkenslagere.

Du vil gennemgå et lærlingeprogram til denne rolle, som tager fire til fem år at gennemføre. Du kan også gå på en erhvervsskole for at opnå et certifikat eller diplom i VVS.

Blikkenslagere arbejder ofte i trange rum og ubehagelige stillinger; hvis du er klaustrofobisk eller frygter højder, er dette job måske ikke noget for dig.

Du bliver nødt til at netværke og udvide din kundebase for at tjene sekscifret som blikkenslager. Forbedr også dine tekniske færdigheder, så store virksomheder vil have tillid til at ansætte dig til massive projekter.

14. Elektriker

Gennemsnitlig årsløn: $60.040

Elektrikere installerer, vedligeholder og reparerer elektriske systemer og arbejder på ledninger i bygninger og andre strukturer.

Ikke at have en bachelorgrad forhindrer dig ikke i at være elektriker; du behøver kun en gymnasial uddannelse eller tilsvarende. Du vil måske også bakke det op med teknisk træning, men det er valgfrit. Du skal dog vide, at de fleste stater udsteder licenser til elektrikere.

Hvis du ønsker dette job, bør du forstå elektrisk teori og være bekendt med National Electrical Code.

At være elektriker, som de fleste job på denne liste, giver dig mulighed for at udføre sidejob og endda videregive din viden til håbefulde elektrikere. Din evne til at håndtere flere opgaver og instruere betalende studerende (blandt andet) kan give dig en sekscifret løn om året.

15. Ejendomsmægler

Gennemsnitlig årsløn: $62.010

Ejendomsmæglere køber, sælger og lejer ejendomme på vegne af deres kunder. De hjælper også folk med at finde det perfekte hjem eller investeringsejendom.

De fleste stater kræver, at ejendomsmæglere har et gymnasieeksamen eller tilsvarende, gennemfører nogle ejendomsmæglerkurser og består en statsadministreret eksamen.

For at få succes i denne karriere skal du være god til at netværke og opbygge relationer. Du skal også være tryg ved at arbejde lang tid, da dine kunder ofte ønsker at se ejendomme uden for normal åbningstid.

Typisk, jo flere huse du kan sælge, jo flere penge tjener du. Arbejd på at lukke aftaler hurtigere ved at opbygge kvalitetsrelationer og gå udover for dine kunder.

16. Gambling Manager

Gennemsnitlig årsløn: $89.190

Spilleansvarlige fører tilsyn med driften af ​​kasinoer og andre spillevirksomheder. De sikrer, at alle spillene er fair, og at kunderne er glade.

De fleste spilleforvaltere har en gymnasieeksamen eller tilsvarende, og mange har en universitetsgrad i business administration eller et relateret område. Gambling managere har også flere års erfaring med at arbejde i casinoindustrien.

Som gambling manager skal du træffe hurtige beslutninger, håndtere store mængder penge og administrere mennesker.

🔥 Anbefalede:  Greg Moran Succeshistorie: Personligt liv, karriere, vision

Gambling-managere tjener generelt gode penge, men du kan overveje, at andre kasinoer eller spilhuse er villige til at betale mere for dine tjenester, hvis du vil tjene mere. Du kan også organisere og administrere private spil for velhavende mennesker.

17. Køkkenchef

Gennemsnitlig årsløn: $50.160

Køkkenchefer har ansvaret for køkkenpersonalet og den overordnede drift af køkkenet. De udvikler menuer, bestiller forsyninger og fører tilsyn med madlavning.

Mens mange køkkenchefer har en universitetsgrad i kulinarisk kunst, er det ikke påkrævet. Chefkokke lærer gennem erfaring og arbejder sig op i køkkenrækkerne.

For at blive en succesfuld køkkenchef skal du have fremragende ledelses- og organisatoriske evner. Du skal også håndtere stress godt og have en passion for mad.

Som køkkenchef tæller ekspertise og erfaring, hvis du vil tjene de store penge. Så fortsæt med at arbejde på dine færdigheder og se efter bedre muligheder. Du kan også lave privat catering til fester, bryllupper, jubilæer mv.

18. Atleter og sportskonkurrenter

Gennemsnitlig årsløn: $77.300

Atleter og sportskonkurrenter deltager i organiseret konkurrencesport. De kan konkurrere individuelt eller som en del af et hold.

Der er ingen formelle uddannelseskrav til atleter og sportskonkurrenter, men du skal have talent og en betydelig forståelse for sporten. Denne læring kan komme gennem personlig eller akademisk træning, som kan tage år.

Husk på, at atleter er i fysisk form og bevarer deres fokus i højtrykssituationer. De er også tilgængelige for deres hold gennem sportsbegivenheder eller sæsoner.

Idrætsudøvere bliver generelt godt betalt, men hvis du vil være blandt de højest betalte, skal du levere resultater. Når du gør det, vil din værdi stige, og hold vil være villige til at sprøjte pengene for enten at beholde dig eller signere dig.

19. Radiograf

Gennemsnitlig årsløn: $61.980

Radiografer bruger røntgenmaskiner og andet billeddannende udstyr til at skabe diagnostiske billeder af en patients knogler og væv.

For at blive radiograf skal du have en associeret grad i radiografi eller et beslægtet felt. Du skal også bestå en eksamen af ​​staten eller American Registry of Radiologic Technologists.

Radiografer er detaljeorienterede og har fremragende kommunikationsevner. Sørg også for, at du har tålmodighed og medfølelse til at arbejde med tilskadekomne eller syge patienter, som kan have smerter.

Du kan gøre dette til et job, der betaler $100k ved at få flere certificeringer og få erfaring inden for området.

20. Atomkraftreaktoroperatør

Gennemsnitlig årsløn: $94.350

Atomkraftreaktoroperatører er ansvarlige for sikker og effektiv drift af atomreaktorer. De overvåger udstyr og sørger for, at alle sikkerhedsprocedurer følges.

Atomkraftreaktoroperatører skal opfylde specifikke uddannelses- og erfaringskrav fastsat af Nuclear Regulatory Commission. Det er også afgørende at bestå en lægeundersøgelse.

Som operatør af atomkraftreaktorer skal du træffe hurtige beslutninger og bevare roen i højtrykssituationer. Og du skal forny uddannelsescertificeringerne, lægerne og licenserne for at fortsætte i denne rolle.

LÆS MERE: Her er den rigeste person i hver amerikansk stat

Konklusion

Du kan få et godt job uden at bruge fire år (og mange penge) på college. Med de rigtige færdigheder og træning kan du starte din karriere i et højtbetalt område uden at sætte din fod i et klasseværelse på universitetet.

Selvom en universitetsgrad måske ikke er et krav til disse job, er det altid en god idé at videreuddanne sig og lære så meget som muligt. Med det stadigt skiftende arbejdsstyrkelandskab er det afgørende at være omstillingsparat og åben over for nye muligheder.

Hvilket af disse højtlønnede job uden en universitetsgrad vil du gerne forfølge? Fortæl os det i kommentarerne nedenfor!

Flere artikler fra Wealthy Nickel: