15 Anaphora-eksempler (+ definition og hvordan man bruger det)

Følgende artikel hjælper dig med: 15 Anaphora-eksempler (+ definition og hvordan man bruger det)

Hvis du leder efter anafora-eksempler for at mestre din forståelse af denne litterære enhed, er dette indlæg for dig!

Efter at have læst dette indlæg, vil du være i stand til at identificere anaforer, der er drysset gennem teksterne til dine yndlingssange, poesilinjer og berømte politiske taler. Du kan endda blive inspireret til at inkorporere det i dit eget forfatterskab!

Hvis du søger at skelne anafora fra andre lignende litterære enheder og typer af billedsprog, er du på det rigtige sted.

Hvis du leder efter grunde til, at anaphora bruges på skrift (eller hvor det er relevant i din egen skrivning), skal du ikke lede længere.

Og hvis du leder efter en definition af anafora, har vi også dækket dig der.

Læs videre, min ven!

Hvad er Anaphora?

Anaphora, udtales [a – naf – o – ra]er en litterær enhed, der lægger vægt på ord gennem bevidst gentagelse af lignende ord eller sætninger i begyndelsen af ​​på hinanden følgende sætninger eller sætninger.

I overbevisende verbale eller skriftlige værker fungerer anaphora også som et retorisk redskab, der engagerer publikums følelser (patos).

Gentagelse for betoning er en almindelig skriveteknik. For at skelne anafora fra andre litterære enheder, lad os sammenligne det med dets varianter.

Epistrofe: Det modsatte af Anaphora

Antonymet til anaphora er epistrofesom er den retoriske gentagelse af et ord eller en sætning i slutningen af ​​på hinanden følgende sætninger eller sætninger.

Epistrophe fungerer meget på samme måde som anafora i poesi eller taler, og skaber en rytme, der tiltrækker mere opmærksomhed og understreger en idé eller et udsagn.

Abraham Lincolns Gettysburg-tale endte med epistrofe:

Symploce: Kombination af Anaphora og Epistrophe

En blanding af anafora og epistrofe, symploce er den retoriske gentagelse af ord eller sætninger i begyndelsen og slutningen af ​​på hinanden følgende sætninger. Præsident Bill Clintons “A Time of Healing”-tale efter bombeangrebet i Oklahoma City inkluderede symloc:

Gentagelser og rytme er på arbejde her igen, med mindre justeringer af sætninger for at understrege kontrasten mellem rigtigt og forkert.

15 Anafora eksempler

Nu hvor vi er bekendt med, hvad anaphora er, vil nogle eksempler på anafora i litteratur, poesi, retoriske taler, sangtekster og filmmanuskripter hjælpe med at demonstrere dens kontekstuelle effekt.

Lad os dykke ned!

Anaphora-eksempler i litteraturen

En af de mest mindeværdige åbninger af klassisk litteratur starter vores liste over eksempler.

Den første sætning i Charles Dickens’ roman, “A Tale of Two Cities”, tiltrækker læseren med en rytme af anaforiske sætninger (inklusive symloce):

Det var bedste tider, det var værste tider, det var visdommens tidsalder, det var tåbelighedens tidsalder, det var epoke af tro, det var epoke af vantro, det var sæson af lys, det var sæson af mørke, det var håbets forår, det var fortvivlelses vinter, vi havde alt foran os, vi havde intet før os, vi skulle alle direkte til himlen, vi skulle alle direkte den anden vej”

🔥 Anbefalede:  Luxottica: Sådan nyder det monopolet i brilleindustrien

JD Salinger brugte anafora (og tre-regelen) i “The Catcher in the Rye” for at understrege Holdens følelser vedrørende sin brors gravsted:

Det regnede på hans usle gravsten, og Det regnede på græsset på maven. Det regnede over det hele.”

På samme måde indeholder John of Gaunts monolog i William Shakespeares skuespil “Richard II” mange sætninger, der starter med “det her”, med henvisning til England:

Det her velsignet plot, det her jorden, det her rige, det her England,

Det her amme, det her kongelige kongers myldrende livmoder…

Det her land med sådanne kære sjæle, det her kære kære land”

Anaphora-eksempler i poesi

Gentagelse er et strukturelt element i poesi, der er med til at formidle tonen eller meningen bag ordene til læseren.

Anaphora er et af mange retoriske redskaber, der opnår denne effekt.

Se hvordan Maya Angelou intensiverede sin vilje til at overvinde i sit digt, Alligevel rejser jeg mig ved at specificere gentagne former for mishandling ved hjælp af udtrykket “du må”:

Du kan skyd mig med dine ord,

Du kan skær mig med dine øjne,

Du kan dræb mig med din hadefuldhed,

Men stadig, som luft, vil jeg rejse mig”

Som afslutning på hendes indledende digt, Bakken vi bestigerAmanda Gorman punkterede sit håb om enhed og helbredelse ved at gentage sætningen “vi vil”.

Yderligere forener gentagelsen af ​​den distinkte sætning “vi vil rejse os” (der hentyder til Maya Angelous digt) billedligt talt borgere på tværs af forskellige regioner i landet.

“Hvert åndedrag fra mit bronzebankede bryst,

Vi vil hæve denne sårede verden til en vidunderlig.

Vi vil rejse os fra vestens guldbeklædte bakker.

Vi vil rejse os fra det vindblæste nordøst,

hvor vores forfædre først realiserede revolution.

Vi vil rejse os fra de sø-kantede byer i de midtvestlige stater.

Vi vil rejse os fra det solbeskinnede syd.

Vi vil genopbygge, forsone og genoprette.”

Omvendt kan anafora understrege modsatrettede ideer.

For eksempel begyndte Robert Frost sit digt, Ild og is med anafora og allitteration for at genkende skarpe meningsforskelle om verdens undergang.

“Nogle siger verden vil ende i ild,

Nogle siger i is.”

Anaphora-eksempler i taler

Rytme bruges ofte til at hjælpe publikum med at forbinde begreber og understrege talerens synspunkt. Anaphora engagerer og løfter publikum med sin rytmiske kvalitet og er især effektiv (og almindelig) i en politisk tale.

I sin “We Shall Fight on the Beaches”-tale til Underhuset den 4. juni 1940 hævdede Winston Churchill sin overbevisning om at modstå den forventede nazistiske invasion:

“…vi skal ikke markere eller fejle. Vi skal fortsæt til enden, vi skal kamp i Frankrig, vi skal kæmpe på havene og oceanerne, vi skal kæmpe med voksende selvtillid og voksende styrke i luften, vi skal forsvare vores ø, hvad det end måtte koste, vi skal kæmpe på strandene, vi skal kamp på landingspladserne, vi skal kæmpe på markerne og i gaderne, vi skal kæmpe i bakkerne; vi skal Overgiv dig aldrig”

🔥 Anbefalede:  2023 Gaming Expo Francophone Africa er en måned væk!

En anden berømt tale er fra Martin Luther King Jrs “I Have a Dream”, der blev holdt ved de ikke-voldelige borgerrettigheder i 1963.

Anaphora understregede nødvendigheden af ​​at ændre teksten i hans berømte tale:

Det er nu for at virkeliggøre løfterne om demokrati. Det er nu at rejse sig fra segregationens mørke og øde dal til raceretfærdighedens solbeskinnede vej. Det er nu at løfte vores nation fra racemæssig uretfærdigheds kviksand til broderskabets solide klippe. Det er nu at gøre retfærdighed til virkelighed”

Han fortsatte med at dele en vision for fremtiden med på hinanden følgende sætninger, der startede med “Jeg har en drøm”, og afsluttede med hans standhaftige erklæring om tro.

Med denne trovil vi være i stand til at hugge en sten af ​​håb ud af fortvivlelsens bjerg. Med denne trovil vi være i stand til at forvandle vores nations klingende uoverensstemmelser til en smuk symfoni af broderskab. Med denne trovil vi være i stand til at arbejde sammen”

Et par år senere spejlede Robert F. Kennedy Martin Luther Kings anaforiske ord, da han bekendtgjorde mordet på sin ven:

Hvad vi har brug for i USA er ikke division. Hvad vi har brug for i USA er ikke had. Det, vi har brug for i USA, er ikke vold og lovløshed; men er kærlighed og visdom og medfølelse over for hinanden”

Anaphora-eksempler i sange

Ligesom poesi cementerer anaphora budskabet i sangtekster og binder et gentaget ord med rytme.

Læg mærke til, hvordan anaphora styrker visheden om Sam Cookes kærlighed ved at fremhæve hans ambivalens omkring mere håndgribelige emner i hans R&B-melodi fra 1960, Wonderful World:

“Ved ikke meget om historie,

Ved ikke meget biologi.

Ved ikke meget om en videnskabelig bog,

Ved ikke meget om det franske jeg tog.

Men jeg ved, at jeg elsker dig,

Og jeg ved, at hvis du også elsker mig,

Hvilken vidunderlig verden ville det være”

Johnny Cash skrev musikken og teksterne til “I Walk the Line” med gentagne “I keep”-sætninger, der illustrerer hans stærke hengivenhed til sin kone, mens han var på turné:

“Jeg beholder holde øje med dette mit hjerte

jeg beholder mine øjne åbner hele tiden

jeg beholder enderne ud for slipset, der binder

Fordi du er min, går jeg på køen”

“Some Nights” af Fun er en anden sang om at være væk hjemmefra, men anafora i teksten antyder en kadence af forandring og indre tvivl.

“Nogle nætter Jeg bliver oppe

Indkasserer min uheld

Nogle nætterjeg kalder det uafgjort

Nogle nætter Jeg ville ønske, at mine læber kunne bygge et slot

Nogle nætterjeg ville ønske de bare faldt af”

Stings tekster til The Polices hit fra 1983, “Every Breath You Take”, bekræfter hans uhyggelige besættelse af sin ekskæreste gennem en anaforisk (og rimende) liste over alt, hvad han ser om hende.

🔥 Anbefalede:  Sådan ændres titel og metabeskrivelse i Shopify

“Hver åndedrættet du tager

Hver bevægelse du foretager

Hver bånd du bryder

Hver skridt du tager

Jeg vil holde øje med dig

Hver eneste dag

Hver ord du siger

Hver spil du spiller

Hver nat du bliver

Jeg vil holde øje med dig”

Anaphora-eksempler i film

I filmene henleder anaforiske linjer opmærksomheden på karakterer og forstærker den dramatiske effekt af deres ord.

For eksempel i “Casablanca” udtaler Rick Blaine, opgivet over at se sin tabte kærlighed Ilsa, dette mindeværdige citat:

“Af alle gin joints i alle byer i alle verden, hun går ind i min.”

Ligeledes er publikum stadig betaget af Seans monolog i “Good Will Hunting” parkbænkscenen fra 1997, hvor anaphora strukturerer hans manuskript og fremhæver sondringen mellem intelligens og uddannelse.

Lyt efter de efterfølgende linjer:

“Hvis jeg spurgte dig om kunst…Hvis jeg spurgte dig om Kvinder…Hvis jeg spørger dig om krig…Og hvis Jeg spurgte dig om elsker…”

Hvorfor bruge Anaphora?

Det er klart, at anafora er en virkningsfuld litterær teknik. Men hvorfor bruge det?

Skønheden ved anaphora er, at den udnytter den enkle mekaniske komponent i rytmen til at tilskynde til en understreget effekt for publikum.

Rytme fanger vores opmærksomhed og hjælper vores interne metronom med at behandle information og forudse, hvad der kommer næste gang.

Vores sanser øget, vi opfatter en større vægt om begreber, ideer og følelsesmæssige udtryk.

Hvor skal man bruge Anaphora til fremhævelse

Som forfatter kan du forbedre dine færdigheder ved at bruge anaphora til at:

  • henled dit publikums opmærksomhed på noget
  • løfte eller oplive dit publikum
  • højne den kunstneriske effekt af et karaktertræk
  • fremhæve et afgørende øjeblik
  • fremhæve et koncept
  • projicere dit synspunkt eller sindstilstand
  • udtrykke en stærk følelse
  • liste lignende eller modstridende begreber eller ideer

Anaphora trommer subtilt og elegant ord ind i dit publikums hoveder. Præsenter dine ord i rytmisk, anaforisk form for at fange dit publikum og forbedre dit skriverepertoire.

Få inspiration fra Anaphora-eksempler

Litterære anordninger som anaphora giver ord en hjælpende hånd til at udtrykke vægt eller følelser, som ord alene ikke kan.

Vores anafora-eksempler viser, hvordan man identificerer anafora (og andre lignende litterære værktøjer), mens de demonstrerer en effektiv overbevisende teknik, der vil forstærke dine fremtidige skriveprojekter.

Bliv inspireret til at tilføje flere følelser.

Bliv inspireret til effektivt at understrege dit synspunkt.

Bliv inspireret til at forbinde og engagere dig med dit publikum.

Mere drama. Mere rytme. Mere effekt.

Bliv inspireret til at tilføje mere ildkraft til dine ord med dit nye foretrukne litterære udtryk, anaphora!