13 hurtige måder at forenkle dit liv radikalt i 2023

Følgende artikel hjælper dig med: 13 hurtige måder at forenkle dit liv radikalt i 2023

De første par uger af det nye år er forbi. Hvordan kan du lide året indtil videre? Hvad med dine nytårsfortsæt? Har du sat dig (økonomiske) mål for det nye år? Sandsynligvis føler du, at tiden allerede flyver afsted. Nogle dage får man lavet mange ting. På andre dage scroller du bare ned i dit Instagram-feed. Forenkle dit liv i år. Tag ansvaret for året og gå efter det!

Det kan være svært at ordne dit liv, især dit økonomiske liv! Du skal balancere at spare, betale regninger, tage dig af din familie, arbejde, sociale liv og meget mere. De fleste af os lever livet i rod, mentalt og fysisk. Vi har et job, vi ikke kan lide. Vi har for mange ting, og vi har gæld. Når denne slags ting fylder hele dit liv, er det svært at fokusere på at leve det liv, du virkelig ønsker.

Hvis du vil klare alt dette, er det bedste råd: forenkle dit liv! Dette vil hjælpe dig med det rod, der fylder fysisk og mentalt. Det vil mindske din stress og gøre dig i stand til at fokusere på andre ting. Du vil have mere tid i livet til at gøre de ting, du elsker, og du vil have mere kontrol og være gladere i år!

Ikke alle tip, jeg har anført nedenfor, er for alle. Nogle ting kan du lide, og andre kan du simpelthen ikke. Tag de tips, du kan lide, og implementer det i dit liv. Når du er færdig, foreslår jeg, at du vender tilbage til dette indlæg og finjusterer de andre ting, du sprang over før. Det vil hjælpe dig med at holde dette år enkelt!

Sådan forenkler du dit liv lige nu

1. Færre sociale medier

Tænk på alle de sociale medier, du bruger i løbet af dagen; Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Snapchat osv. Tænk over hvor du gør det; i toget, på arbejde, mens man spiser morgenmad/frokost/aftensmad, mens man bruger tid med familien og meget mere. Hvor lang tid regner du med at bruge på sociale medier?

Jeg har læst nogle statistikker, om folk under 25, der i gennemsnit bruger 34,3 om ugen på sociale medier. Det er 5 timer om dagen brugt på sociale medier! Personer over 25 bruger i gennemsnit 3 timer dagligt på sociale medier.

Jeg elsker sociale medier. Der sagde jeg det. Samtidig fylder sociale medier sååå meget af min tid. Som nævnt ovenfor, tror jeg, at jeg er den gennemsnitlige person her. Jeg elsker at forbinde med venner, familie og mine læsere på sociale medier. På den anden side er der tidspunkter, hvor jeg finder ud af, at jeg bare scroller for at scrolle eller udsætte. Dette er fuldstændig uproduktivt, og jeg nyder det ikke engang så meget, så dette vil mit #1 fokus på at forenkle mit liv i år.

Udover at spilde din tid, vil det også føre til, at du konstant sammenligner dig med andre. Du sammenligner din hverdagssituation med en andens virkelighed (afhængigt af hvem du følger, anbefaler jeg kun at følge personer, der løfter dig op). Dette kan påvirke din lykke, så hvis du føler, at jeg taler til dig, så prøv at skære ned på din tid på det sociale af hensyn til din lykke og livskvalitet.

En måde at effektivt skære din tid på sociale medier på er at oprette tidsblokke, hvor du kan få adgang til sociale medier, og oprette tidsblokke, hvor du ikke kan få adgang til dine konti.

2. Ryd dit hus (og dit sind) op

At rydde op i dit hus vil også føre til at rydde op i dit sind. Når du skiller dig af med tingene, vil du åbne op for nyt rum for andre ting at dukke op!

Hvis du vil rydde op i dit hus, vil du føle dig meget lettere! Det vil føre til følgende:

🔥 Anbefalede:  Fjerde juli-dekorationer: De bedste muligheder for ejere af små virksomheder

Rydning hjælper mig altid med at få mere perspektiv og frigøre plads til andre ting. Jeg køber ikke nye fysiske ting. Det hjælper mig med at frigøre plads mentalt og fysisk.

3. Tag et skridt tilbage

Mange mennesker gør alt, hvad de kan, når de kan, uden at være meget opmærksomme på de ting, det vil koste dem. Hvis du vil øge dit spil, skal du muligvis træde et skridt tilbage for at få overblikket.

Når du laver for mange ting på én gang, kan det være for overvældende for dig. Hvis du føler dig overvældet, kan det hjælpe at tage et skridt tilbage og lave små ændringer. Hvis du er overvældet, kan det resultere i, at du trods alt ikke får noget gjort, mens du stadig har følelsen af ​​at ville gøre det. Sæt dine prioriteter og tag et skridt tilbage, når du føler, du har brug for det.

Ingen grund til at skynde sig. Tag tingene roligt, så de vil flyde lettere til dig!

4. Fokuser på de ting, der betyder noget

For at forenkle dit liv er det vigtigt at fokusere på de ting, der betyder noget. Alt for ofte gør vi ting for at have travlt. Jeg vil bede dig om at holde pause et øjeblik og give dig selv mulighed for at evaluere. Spørg dig selv, om det, du laver lige nu i hverdagen, bidrager til din generelle lykke.

Er du bekendt med 80/20-reglen? Denne regel hævder, at 80% af dine resultater kommer ud af 20% af dine anstrengelser. Spørg dig selv, hvad disse 20% er, og fokuser mere tid på dette.

For det meste er de ting, der virker, de ting, du elsker. Folk vil mærke, hvilken slags energi du lægger i, og det er det, de vil tage fra, hvad end du gjorde. Uanset om du skrev et blogindlæg, postede på sociale medier, mødtes med dine venner eller spiste middag med din familie. De vil huske den energi, du lægger derude.

Kort sagt: Fokuser mere tid på det, du elsker, og mindre på det, du ikke elsker!

5. Bliv ikke fanget af din opgaveliste

Der er så mange tidsbesparende hacks og ting, du kan gøre for at blive mere produktiv. Jeg prøvede at holde trit med dem i lang tid, men ikke så mange hacks virkede for mig. En ting, som jeg kan anbefale, er at stå tidligt op! Jeg er ikke typen til at holde mig til en tidsplanlægning, jeg vil afslutte det, jeg har startet, og jeg bliver for distraheret.

En måde at forhindre, at du også bliver distraheret på, er ved at oprette en huskeliste. Eller rettere sagt en can-do-liste. Jeg elsker at skrive alle de ting ned, jeg kan gøre på en dag, og så fokusere på dem. Jeg vil aldrig afslutte denne liste, og det er okay. Der er altid flere ting, der vil blive tilføjet i bunden.

Hver gang jeg afslutter en opgave, kigger jeg på min kan-do-liste, og jeg vælger den næste opgave, som jeg har lyst til i det øjeblik. Dette forhindrer mig i at blive fanget af mine to-do’s og ønsker at afslutte alt på listen for at føle mig produktiv.

Jeg kan huske, at jeg prøvede at planlægge mine studier, mens jeg var på universitetet, men aldrig arbejdede. Jeg ville altid frygte det og kun få lavet en af ​​to ting indtil aftenen før eksamen. Denne kan-do-liste er noget, jeg for nylig opdagede, hvilket gør, at jeg føler mig mindre forpligtet til at gøre visse ting.

Så prøv at forenkle dit liv ved at fokusere på din kan-do-liste!

6. Afslut Multitasking

Det her er en stor en! Mange tror, ​​at man kan spare tid ved at multitaske, jamen jeg vil hellere kalde det switch-tasking. Når du skifter opmærksomhed mellem opgaverne, vil der altid være et hul, hvor du skal ind i opgaven igen, hvis du bliver distraheret.

🔥 Anbefalede:  Sådan fjerner du blokering af nogen på TikTok 2023: Prøv denne metode

Multitasking får mange mennesker til at spilde tid, da det vil tage meget tid at fokusere på din opgave igen. Hvis du tilgår dine opgaver hver for sig, vil du sandsynligvis bruge mindre tid.

Tænk over det, før du begynder at multitasking, sparer det faktisk tid? Nogle ting, du kunne gøre på samme tid, for eksempel at lave mad og se et tv-program. Nogle ting bør du dog ikke gøre på samme tid. Som at prøve at afslutte dit skoleprojekt, mens du ser en video på YouTube.

For det meste vil fokus på én opgave give dig mulighed for at bruge din tid mere effektivt. Dette vil bidrage til at forenkle dit liv.

7. Sæt farten ned og vær til stede

I løbet af det næste år bliver livet nok mere travlt end nogensinde. Folk vil skynde sig gennem året uden at være opmærksomme på, hvor deres tid bliver af.

Det er vigtigt at sætte sig mål og tænke fremad, men det er også vigtigt at nyde øjeblikket og sætte farten ned for at se på, hvad der sker omkring dig. Vær tilstede.

En ting, der virkelig lærte mig at sætte farten ned og leve i nuet, er backpacking. Jeg levede dag for dag uden andre ting i tankerne og nød hvert øjeblik, som det var. Perfekt.

Efter jeg vendte tilbage og begyndte at arbejde, var det sværere at bevare denne holdning og nyde de små øjeblikke. Når du er i trafikken, skal du være opmærksom på den smukke solopgang. Hvis du står i kø, så se dig omkring for at se, hvad andre mennesker laver. Når du er på toget, kan du nyde de landskaber, du ser.

At sænke farten vil lære dig at nyde øjeblikket og automatisk forenkle dit liv.

8. Opdater din kalender

Påmindelser i din kalender er en livredder. Dette er en af ​​de nemmeste måder at forenkle dit liv på. Når der er noget, jeg gerne vil huske eller noget, jeg gerne vil gøre, sætter jeg det altid i min kalender. Dette gør livet meget lettere. Du behøver ikke bekymre dig om at glemme aftaler, vigtige gøremål, betalinger osv.

Du kan bruge din kalender til at minde dig om alt, såsom:

 • Når det er tid til at betale regninger
 • (Forretnings)opgaver og to-do-lister
 • Tager medicin
 • Fødselsdag for en ven eller et familiemedlem (uden Facebook)
 • Hvornår skal du udstede dine skatter
 • Visse begivenheder (fødselsdagsfest, housewarming osv.)

Jeg bruger dem personligt mest til mine arbejdsopgaver og to-do’s, arrangementer med venner eller familie, og hvornår jeg skal betale regninger.

Dette vil helt sikkert forenkle dit liv. Du bliver nødt til at bekymre dig mindre og få mere gjort!

9. Ved hvornår du skal sige ja

Mange mennesker (inklusive mig selv) vil tilføje flere ting til dit liv, end du kan håndtere ved at acceptere praktisk talt alt, hvad vores kalender tillader. Jeg er en stor fortaler for at sige ja og prøve ting uden for din komfortzone, men sørg for, at du ved, hvornår du skal sige ja.

Du behøver ikke sige ja til alt. Jeg har bemærket, at det kan forenkle dit liv at sige nej. Du behøver ikke at gå til begivenheder, når du ikke vil, du ser kun venner, der bringer dig glæde, og du bruger mere tid på at gøre ting, du nyder.

Når nogen spørger dig om noget, så spørg dig selv dette:

 • Vil det bringe mig glæde?
 • Opvejer fordelene den ekstra stress?
 • Vil det gøre det muligt for mig at komme tættere på mine mål?

Hvis svaret på alle spørgsmålene er nej, tror jeg, at dette vil være det oplagte valg. Når der er et ja, må du selv bestemme, hvad du vil gøre. At tænke på at sige, hvad man skal sige ja til, og hvor man skal sætte sine grænser, er en god ting at gøre. Denne proces vil gøre dig mere opmærksom. Du lærer, hvad du vil sige ja til, ved at prøve og fejle. Giv dig selv lidt tid, øvelse gør mester!

🔥 Anbefalede:  6 måder, opfyldt af købmandsfortegnelser, kan hjælpe dig med at knuse det på Amazon

10. Se mindre tv

For mig er det sådan en tidsspilder at se tv. Indtil jeg var 17, hvor jeg boede hjemme hos mine forældre, så jeg fjernsyn hver dag. Da jeg har studeret og boet alene, ser jeg ikke tv længere. Der var ikke noget kabel i det hus, jeg boede i dengang. For mig var det helt okay! Jeg har set programmer online, men kun i mine eksamensuger, hvor jeg ikke ville studere. I dag tror jeg, at jeg ser en film eller dokumentar hver måned. Det er det.

Den gennemsnitlige person bruger i gennemsnit 4,5 timer om dagen på at se tv. For mig er disse statistikker ret chokerende. Det betyder, at folk i gennemsnit ser over 30 timers tv om ugen. Det er mange timer! Kan du forestille dig, hvad der ville ske, hvis du bare tog halvdelen af ​​timerne tilbage hver uge?

Hvis du tager denne mængde tid tilbage i din uge, vil du gøre en masse andre ting. Du kan bruge mere tid sammen med din familie og venner. Du kan arbejde på din side trængsler. Du kan komme udenfor, gøre nogle ting, du har ønsket at gøre i lang tid, og meget mere.

At beslutte sig for at bruge et par timer mindre hver uge på at se tv er en af ​​de nemme og hurtige ting til at forenkle dit liv.

11. Find gratis ting at nyde

Der er mange måder at hygge sig på, som ikke behøver at koste mange penge. Hvis du skal betale en masse højforrentede gæld, som stresser dig, er en af ​​de værste ting at gøre, at stifte mere gæld for underholdningens skyld.

Du kan gøre mange ting, der ikke koster dig mange penge!

For eksempel:

 • Gå en tur
 • Tag en svømmetur
 • Tjek gratis ting at lave i din by (gratis festivaler, gratis museer, gratis koncerter)
 • Tage på camping
 • Tag på en cykeltur
 • Udnyt glade timer

12. Betal din gæld

At betale af på din gæld vil gøre det så meget nemmere at administrere din økonomi, da du vil have mindre gæld at stresse over. Uanset om du har studielånsgæld eller kreditkortgæld, er jeg sikker på, at det vil rydde op i en masse mentalt rum.

Gæld kan resultere i vanvittige mængder af stress, og at slippe af med din gæld er en af ​​de vigtigste måder at forenkle dit liv på. Lad være med at stresse med at betale af på din gæld. Bare fokus på et lille skridt ad gangen. Det vil forhindre mange fremtidige problemer, som f.eks. et betalingskort, der afviser.

På den måde vil du kunne fokusere på din langsigtede økonomi, og det vil forenkle dit budget markant.

13. Betal udgifter automatisk

Jeg vil gerne give dig noget, der kan gøres inden for 20 minutter. Automatiser dine betalinger og fjern påmindelsen om, at du skal betale dine regninger hver uge/måned/kvartal/år.

Det du kan gøre er følgende:

 • Betal automatisk dine regninger (husleje, forsyningsselskaber)
 • Betal automatisk dine kreditkortudgifter
 • Betal automatisk din sygeforsikring (eller betal årligt, hvis du har råd til dette, så du får rabat)

At betale dine udgifter automatisk vil helt sikkert forenkle dit liv i år. Det vil rense dit sind og dit stressniveau!

Hvordan planlægger du at forenkle dit liv i år?

Table of Contents