11 af de bedste ETF’er til langsigtet vækst (2023)

Følgende artikel hjælper dig med: 11 af de bedste ETF’er til langsigtet vækst (2023)

Børshandlede fonde (ETF’er) er populære investeringsmidler for gør-det-selv-investorer til at diversificere deres porteføljer og vokse velstand på lang sigt. Mange ETF’er har meget lave udgiftsforhold. Der er også en lang række muligheder, så du kan vælge en, der passer til dine investeringsmål og din situation.

Vi vil se på nogle af de bedste ETF’er for den langsigtede vækst af din formue. ETF’er kan være et fremragende køb-og-hold-aktiv for dem, der investerer til pension eller andre langsigtede mål. I det væsentlige får du en portefølje af vækstaktier med en enkelt fond.

Sådan investerer du i ETF’er

Det er enkelt at investere i ETF’er, hvilket er en af ​​grundene til, at de er så populære. Du har muligvis allerede en konto, der giver dig mulighed for at købe ETF’er, men hvis ikke, er her tre muligheder værd at overveje.

Public.com

Public.com er en investeringsapp, der giver dig mulighed for at handle aktier og ETF’er, inklusive alle ETF’er, der er omtalt i denne artikel. Du får kommissionsfrie handler og muligheden for at købe brøkandele.

En af de interessante måder, hvorpå Public.com skiller sig ud fra andre investeringsapps, er gennem sociale funktioner og funktionalitet. Appen er en krydsning mellem investerende app og social medieplatform. Du kan følge investorer, oprette forbindelse til dine venner og lære af andre mennesker. Hvis du leder efter en brugervenlig investeringsapp, er Public.com et godt valg.

Tilmeld dig Offentlig til få op til $300 gratis lager når du laver et indskud.*

Webull

Webull er en anden investeringsapp, der tilbyder kommissionsfrie handler og muligheden for at købe brøkandele. Det har ikke de sociale funktioner, du ville få med Public.com, men Webull giver nogle nyttige værktøjer til forskning og analyse.

Webull tilbyder i øjeblikket nye brugere op til 12 gratis aktier for at prøve platformen. Du får to gratis aktier (hver værd $3 – $3.000) for at tilmelde dig. Indbetal ethvert beløb for at få op til 10 flere gratis aktier. Tilmeld dig Webull via dette link for at være berettiget til bonussen.

M1 Finans

M1 Finance tilbyder automatiseret investering uden administrationsgebyrer. Det giver nogle af de samme fordele, som du ville få fra en robo-rådgiver, men uden gebyrerne. Med en gratis M1 Finance-konto kan du investere i aktier og ETF’er, inklusive alle de ETF’er, der er omtalt i denne artikel. Du kan endda købe brøkandele, hvis du ønsker at komme i gang med et lille beløb.

Når du opretter en gratis konto hos M1 Finance, vælger du en “tærte”, som du vil investere i. Kagen bestemmer de specifikke investeringer, der vil blive inkluderet i din portefølje, og procenterne af hver. Der er mere end 80 ekspertskabte tærter, eller du laver dine egne. Når du har valgt en tærte, skal du blot bidrage med penge til din konto, og M1 Finance vil automatisk investere dem i henhold til din tærte.

Lige nu tilbyder M1 Finance en $10 bonus for nye kunder, hvis du tilmelder dig via dette link. Tilmeld dig og finansier din konto, og du får en bonus på 10 USD til at investere.

For flere detaljer, se Sådan køber du en ETF.

De bedste ETF’er til langsigtet vækst

ETF’erne nedenfor er ikke rangeret. De er alle fremragende muligheder, og hvilken der er bedst, vil blive bestemt af din særlige situation. De er opført efter kategori, så lignende fonde er tæt på hinanden på listen.

Relateret: Sådan får du gratis aktier

1. Vanguard Total Stock Market ETF (VTI)

Vanguard’s Total Stock Market ETF er en ekstremt populær mulighed ($245 milliarder i aktiver under forvaltning) for investorer, der ønsker at få bred eksponering til aktiemarkedet som helhed. Det er også værd at påpege, at Vanguards VTSAX-indeksfond er meget ens, bortset fra at det er en investeringsforening i stedet for en ETF.

VTI sporer CRSP US Total Market Index og ejer aktier fra virksomheder af alle størrelser, store som små. Med en så bred eksponering (mere end 3.500 samlede beholdninger) afspejler VTI’s præstation generelt præstationen på det samlede amerikanske aktiemarked. Det er en simpel mulighed med et meget lavt omkostningsforhold og en stærk historie med solide afkast for langsigtede investorer.

🔥 Anbefalede:  Hvordan iværksættere markedsfører til målgrupper i byer i niveau 2 og niveau 3 - et casestudie

VTI detaljer

Pris: $189,85
Udgiftsforhold: 0,03 %
Årligt udbytte:
1,19 %
1 års returret:
-17,77 %
3 års returret:
22,99 %
5 års returret:
49,94 %

2. Schwab US Large-Cap Growth ETF (SCHG)

Schwabs amerikanske Large-Cap Growth ETF tilbyder også et meget lavt omkostningsforhold på kun 0,04 %. Målet med denne fond er at spore resultaterne af Dow Jones US Large-Cap Growth Total Stock Market Index. SCHG investerer i store, blue-chip virksomheder, som forventes at fortsætte med at vokse.

SCHG omfatter omkring 200 bedrifter sammenlignet med VTIs 3.500+. I stedet for at investere i markedet som helhed fokuserer tilgangen på veletablerede virksomheder, der udviser vækstkarakteristika. Med en fremragende track record er denne fond et solidt valg for langsigtede investorer, der er villige til at opleve nogle op- og nedture undervejs.

SCHG detaljer

Pris: 55,27 USD
Udgiftsforhold: 0,04 %
Årligt udbytte:
0,37 %
1 års returret:
-29,43 %
3 års returret:
23,80 %
5 års returret:
62,38 %

3. Invesco QQQ Trust (QQQ)

Invescos QQQ Trust følger Nasdaq-100-indekset, de 100 bedste ikke-finansielle virksomheder, der handles på Nasdaq-børsen. Tech-aktier tegner sig for en stor del af QQQ, så hvis du er optimistisk med hensyn til det langsigtede potentiale i teknologi-fokuserede virksomheder, kan QQQ være en solid mulighed.

Mens VTI og SCHG har en mere bred tilgang ved at holde aktier i virksomheder på tværs af alle forskellige brancher, har QQQ en mere fokuseret tilgang med en stor koncentration på teknologi og især store virksomheder.

QQQ’s omkostningsprocent (0,20%) er væsentligt højere end VTI og SCHG, men stadig rimelig. QQQ oplevede en enorm vækst i løbet af de sidste 5-10 år, da teknologiaktier klarede sig meget godt i store dele af den periode. Og med mere end $200 milliarder i aktiver under forvaltning, er det et populært valg.

QQQ detaljer

Pris: $267,50
Udgiftsforhold: 0,20 %
Årligt udbytte:
0,45 %
1 års returret:
-29,48 %
3 års returret:
31,20 %
5 års returret:
75,83 %

4. Vanguard Growth ETF (VUG)

Vanguard Growth ETF (74 milliarder USD i aktiver under forvaltning) har til formål at spore præstationen af ​​CRSP US Large Cap Growth Index.

Mens VTI dækker aktiemarkedet som helhed, investerer VUG i store vækstaktier. VUGs nuværende topbesiddelser omfatter nogle af de største teknologivirksomheder som Apple, Microsoft, Amazon, Facebook og Google. Fonden investerer dog også i andre ikke-teknologiske virksomheder.

Som de fleste Vanguard-fonde tilbyder VUG en meget lav omkostningsprocent på kun 0,04%. Afdelingens resultater har også været meget stærke, hvilket gør den til en attraktiv mulighed for investorer.

VUG detaljer

Pris: $212,63
Udgiftsforhold: 0,04 %
Årligt udbytte:
0,49 %
1 års returret:
-30,58 %
3 års returret:
21,86 %
5 års returret:
57,26 %

5. iShares Core S&P 500 ETF (IVV)

En af de mest populære fonde til langsigtet vækst ($285 milliarder i aktiver under forvaltning) er SPDR S&P 500 ETF Trust, som følger S&P 500-indekset.

Selvom dette er den største fond af sin art, er flere andre S&P 500-fonde meget ens. Vi lister iShares Core S&P 500 EFT her, fordi den minder meget om SPY, men udgiftsforholdet for IVV er kun 0,03 % sammenlignet med 0,09 % fra SPY. Udgiftsforholdet fra SPY er bestemt acceptabelt, men IVV er en sammenlignelig fond med endnu lavere udgifter. Enten (eller Vanguards VOO) ville være et godt valg.

S&P 500 fokuserer på store aktier, så det er præcis, hvad du får med iShares Core S&P 500 ETF. Det er et solidt valg for den langsigtede investor, da det hjælper din portefølje med at holde trit med S&P 500-indekset.

IVV detaljer

Pris: $380,47
Udgiftsforhold: 0,03 %
Årligt udbytte:
1,25 %
1 års returret:
-16,07 %
3 års returret:
25,46 %
5 års returret:
55,03 %

6. Vanguard High Dividend Yield ETF (VYM)

VYM er knyttet til FTSE High Dividend Yield Index. Med denne fond vil du investere i store virksomheder, der har en stærk track record med at udbetale udbytte til aktionærer på en regelmæssig og konsekvent basis. Disse virksomheder er generelt meget solide og veletablerede. Nuværende topbeholdninger omfatter JP Morgan Chase, Johnson & Johnson, Home Depot og Proctor & Gamble.

🔥 Anbefalede:  Sådan skriver du hurtige scener: 21 tips til at holde læserne klistrede

Ved at investere for udbytte er det usandsynligt, at du vil se hurtig vækst, som du måske oplever med andre fonde, der investerer i virksomheder, der søger mere aggressiv vækst. Dette er dog en solid tilgang at tage på lang sigt og kan ses som lavere risiko end andre investeringer på aktiemarkedet.

Relateret: Sådan lever du af udbytte

VYM detaljer

Pris: $106,51
Udgiftsforhold: 0,06 %
Årligt udbytte:
2,69 %
1 års returret:
0,93 %
3 års returret:
26,35 %
5 års returret:
45,79 %

7. iShares Russell Mid Cap Growth ETF (IWP)

De fleste af de fonde, vi hidtil har dækket, er primært eller udelukkende fokuseret på large caps. iShares Russell Mid Cap Growth ETF investerer i mellemstore virksomheder. Fordi de er mindre end blue chips, har midcap-aktier ofte potentiale for mere markant vækst.

De er også større end de virksomheder, du ville investere i gennem en small-cap-fond, så der er mere stabilitet. Som følge heraf kan en midcap-fond være en tiltalende tilføjelse til din portefølje.

I øjeblikket omfatter topbeholdningerne for iShares Russell Mid Cap Growth ETF virksomheder som Moderna, IDEXX Laboratories, DocuSign og Roku (uden en tung koncentration på nogen enkelt virksomhed). Omkostningsprocenten er, selv om den er meget rimelig på 0,23 %, højere end de fleste af de andre fonde, der er dækket her. Med en stærk historisk track record og masser af upside er dette en fond, du måske bør overveje.

IWP detaljer

Pris: $82,65
Udgiftsforhold: 0,23 %
Årligt udbytte:
0,26 %
1 års returret:
-24,95 %
3 års returret:
11,62 %
5 års returret:
41,72 %

8. Vanguard Small Cap Growth ETF (VBK)

Small-cap-fonde giver bedre potentiale for hurtig vækst end store eller mid-cap-fonde. De tilbyder også fremragende potentiale for langsigtet vækst, så længe du er villig til at gå gennem nogle op- og nedture. Mindre virksomheder har mere plads til vækst og kan se hurtige spring i værdi, men de er også mere tilbøjelige til pludselige fald.

Vanguards Small Cap Growth ETF investerer i mange small-cap aktier. Ingen enkelt besiddelse udgør en stor procentdel af investeringerne, hvilket giver en vis diversificering. De nuværende topbeholdninger omfatter Charles River Laboratories International, Pool Corporation, Avantor og Bio-Techne Corporation.

Med en lav omkostningsprocent på 0,07 % og et stort vækstpotentiale er VBK en attraktiv mulighed for investorer, der kan acceptere et højere udsvingsniveau med målet om bedre langsigtet vækst.

VBK detaljer

Pris: $198,13
Udgiftsforhold: 0,07 %
Årligt udbytte:
0,38 %
1 års returret:
-26,87 %
3 års returret:
2,40 %
5 års returret:
26,82 %

9. Vanguard Russell 2000 ETF (VTWO)

Russell 2000 er det mest populære indeks for amerikanske small-cap aktier. Det ekskluderer de største 1.000 virksomheder og inkluderer de næste 2.000. Vanguards Russell 2000 ETF følger Russell 2000-indekset og er en anden glimrende mulighed for dem, der ønsker at investere i small caps.

Som du kan se ved at sammenligne detaljerne om VTWO og VBK, er de to fonde ret forskellige, selvom de begge er small-cap fonde. VTWOs nuværende topbeholdninger inkluderer Caesars Entertainment, Novavax, Penn National Gaming og Plug Power.

Hvis du leder efter et højt vækstpotentiale og kan acceptere en masse volatilitet på rejsen, kan VTWO være en anden fond, der er værd at overveje.

VTWO detaljer

Pris: $69,34
Udgiftsforhold: 0,10 %
Årligt udbytte:
1,26 %
1 års returret:
-18,91 %
3 års returret:
8,70 %
5 års returret:
19,83 %

10. iShares MSCI EAFE ETF (EFA)

Alle de fonde, vi hidtil har kigget på, er fokuseret på amerikanske aktier. iShares MSCI EAFE ETF investerer i udenlandske virksomheder, især store og mellemstore aktier. EAFE står for Europa, Australasien og Fjernøsten. Som følge heraf investerer denne fond i virksomheder fra udviklede lande.

Selvom EFA investerer i udenlandske virksomheder, er mange (som Nestle, Toyota, AstraZeneca og Sony) bekendte for amerikanerne.

En international fond som iShares MSCI EAFE ETF kan give fremragende diversificering til din portefølje og samtidig give langsigtet opside.

🔥 Anbefalede:  Optimering af søgeordsmarkedsføring for SaaS: Ikke-mærkede søgeord til øget organisk trafik

EFA detaljer

Pris: $65,52
Udgiftsforhold: 0,32 %
Årligt udbytte:
2,22 %
1 års returret:
-12,45 %
3 års returret:
2,52 %
5 års returret:
7,73 %

11. iShares Core MSCI Emerging Markets ETF (IEMG)

iShares Core MSCI Emerging Markets ETF er en anden international fond, men i modsætning til EFA fokuserer den på nye markeder (som Kina, Indien, Taiwan, Brasilien, Indonesien og andre) frem for udviklede lande.

IEMG’s beholdninger omfatter store, mellemstore og small-cap aktier. Det ville være svært eller umuligt at investere i disse typer virksomheder som en individuel investor, men IEMG gør det nemt at inkludere nye markeder i din portefølje.

Investering i emerging markets vil typisk føre til øget volatilitet, men det giver mulighed for betydelige afkast. De nuværende topbeholdninger af iShares Core MSCI Emerging Markets ETF inkluderer nogle velkendte navne som Alibaba og Samsung.

IEMG detaljer

Pris: $46,75
Udgiftsforhold: 0,09 %
Årligt udbytte:
1,88 %
1 års returret:
-18,49 %
3 års returret:
-5,47 %
5 års returret:
-3,60 %

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er forskellen mellem gensidige fonde og ETF’er?

Gensidige fonde forvaltes aktivt og involverer en masse køb og salg af aktiver i et forsøg på at overgå markedet. Børshandlede fonde (ETF’er) forvaltes generelt passivt, og de sporer ofte et specifikt markedsindeks. Fordi de forvaltes passivt, har ETF’er en tendens til at tilbyde lavere udgiftsforhold. Indeksfonde er investeringsforeninger, der minder meget om ETF’er og giver også en billig måde at investere på.

Er ETF’er gode til langsigtede investorer?

Der findes mange forskellige typer ETF’er, men mange af dem er fremragende køb-og-hold-investeringer, som anbefales af privatøkonomiske eksperter. De giver en nem måde at tilføje en vis diversificering til din portefølje, og der er masser af stærke ETF’er med lave udgiftsforhold. Lige så vigtigt er det, at mange ETF’er har stærke resultater med at producere afkast til investorer.

Hvad er ulemperne ved ETF’er?

Selvom ETF’er giver en vis diversificering, er de stadig volatile investeringer, der vil gå op og ned i værdi. Nogle ETF’er anses for at være mere volatile end andre, men selv ETF’er med lavere risiko kan miste værdi til enhver tid.

Det er heller ikke alle ETF’er, der er billige. Vi har overvejet omkostningsforhold, når vi vælger de fonde, der skal inkluderes på denne liste, men hver af disse ETF’er har nogle omkostninger for investoren. Nogle er større end andre.

Er ETF’er sikrere end aktier?

ETF’er og indeksfonde kan betragtes som mere sikre end individuelle aktier, fordi hver ETF er en portefølje, der omfatter flere forskellige investeringer. Mange ETF’er investerer i hundredvis af virksomheder, så der er en vis diversificering, som hjælper med at beskytte dig i tilfælde af, at en enkelt virksomhed kæmper eller mister værdi. ETF’er er dog stadig volatile, og det er muligt at tabe penge ved at investere i en ETF eller indeksfond.

Hvad gør en ETF til en “vækst-ETF”?

Mange forskellige typer ETF’er er blevet oprettet til specifikke formål. En vækst-ETF har til formål at maksimere langsigtet vækstpotentiale ved at investere i vækstaktier. Typisk vil disse typer ETF’er investere i virksomheder, der er i væksttilstand, i modsætning til ETF’er, der prioriterer udbytteindtægter eller andre mål.

For flere ETF’er, se venligst disse artikler:

LÆS NÆSTE: Sådan får du gratis aktier i dine yndlingsvirksomheder