10 pengevaner hos meget effektive par

Følgende artikel hjælper dig med: 10 pengevaner hos meget effektive par

Først kommer kærlighed, så kommer engagement, så kommer økonomisk partnerskab.

Personer, der kommer i et forhold med solide pengevaner, har en fordel, men for at få kærligheden til at fungere, er det vigtigt at fusionere færdigheder for at få mest muligt ud af dobbelt indkomst og nå fælles mål og drømme. Finansiel planlægning kan være en kilde til frustration og friktion, når du har forskellige holdninger til at spare og bruge eller ikke er sikker på, hvor dine penge skal gå hen.

At være et økonomisk effektivt par har intet at gøre med at være rig. Det har at gøre med at administrere de penge, du har, og fordele dem effektivt til de ting, du værdsætter og ønsker at gøre i livet. Det kommer også af at kende dig og din partners pengehistorier og pengepersonligheder.

Der er ingen håndbog for, hvordan par skal forvalte deres penge effektivt, fordi godt, hvert par ønsker forskellige ting ud af livet. Alligevel er der måder at vokse dine penge sammen, mens du holder argumenter på et minimum.

Her er 10 vaner, der kan hjælpe dig med at blive et af de par, der “har det sammen”, når det kommer til deres penge – og tips til, hvordan du kommer dertil.

10 pengevaner hos meget effektive par

Forstå, at du har delt vs. Personlige Udgifter

Dette kan hjælpe dig med at eliminere udgifter til nogle ting, du begge betaler for (det sker!) og få en fornemmelse af dine faktiske delte regninger for at udnytte din fælles konto bedre og begynde at bruge som et team. Tag et regneark eller blok og papir frem, og begynd at lave en liste over dine fælles og personlige udgifter.

Ikke sikker på, hvad de er? Dine fælles udgifter er ensartede udgifter, som I begge betaler hver måned. Et eksempel på fællesudgifter er husleje, realkreditlån og vand- og varmeregning. Når du har gjort det, kan du begynde at tænke og tale om andre udgifter, som I deler hver måned, såsom dagligvarer og andre månedlige abonnementer.

Begynd derefter at lave en liste over dine individuelle udgifter, den slags, som I hver især betaler uafhængigt af hinanden, såsom fitnessmedlemskaber, gaver til familiemedlemmer, og hvor mange penge I har tendens til at bruge på de ting, I ønsker.

Kend dine styrker og svagheder

Lad os se det i øjnene; ikke alle kommer ind i et forhold med al den finansielle knowhow. I stedet for at forvente, at den mere frisindede person bliver mester i regneark, så tænk på, hvordan de bedst kan bidrage til det økonomiske forhold.

🔥 Anbefalede:  Sådan tilføjer du din signatur til Word i 2023

For eksempel, hvis en af ​​jer er naturligt mere organiseret, kan denne person være den udpegede økonomichef. Den anden kan hjælpe ved at skaffe ekstra indkomst eller sørge for, at den anden ikke bliver for nedad i antallet af, at de glemmer at nyde de små ting i livet, som lejlighedsvis middag ude.

Find ud af, hvordan hver enkelt kan eje en økonomisk rolle, der føles glædelig og ikke en elendig opgave.

Forstå dine behov, ønsker og mål

Par, der styrer deres indkomst, jonglerer effektivt med deres kortsigtede og langsigtede mål og fordeler deres lønsedler i nær og fjern fremtid. Ved at oprette buckets, for eksempel ved at bruge 50/30/20-reglen (50 % på behov, 30 % på ønsker og 20 % til besparelser), kan du begynde effektivt at planlægge med dine penge i stedet for blot at spare og bruge sporadisk.

For eksempel kunne et par, der tjener en samlet årlig indkomst på 80.000 USD efter skat, begynde med at hver øremærke 800 USD om måneden til delte månedlige regninger og udgifter (et behov), 200 USD om måneden til en stor jubilæumsrejse til Australien i 2021 (et ønske) og 300 $ om måneden til deres nødfonde og pensionskonti (opsparing).

Lær hinandens pengehistorier

Vi indgår i vores forhold med en masse bagage, når det kommer til vores penge. Vores forældre har måske ikke lært os gode værdier eller hvordan man håndterer privatøkonomi. Måske var de bare ikke gode til penge og var ikke rollemodeller. Din pengehistorie forklarer, hvem du er økonomisk, og hvordan du kom dertil (og hvor du vil være i fremtiden).

At tage sig tid til at lære hinandens pengehistorier og hvordan deres holdninger udviklede sig gennem årene kan hjælpe par med at opbygge intimitet og forståelse. Der er sjove måder at lære hinandens pengehistorier på.

Overvej at starte med et sjovt spil med 20 spørgsmål, og du vil blive overrasket over, hvor meget I vil lære om hinanden.

Konfigurer månedlige pengedatoer

De fleste par vil hellere tage en tandlægetur end at sætte sig ned og bruge en aften på at tale om deres økonomiske situation. Og hvem kan bebrejde dem? Samtaler om penge kan være virkelig stressende og ende med slagsmål og beskyldninger. En løsning er at oprette en månedlig pengedato for at mildne de hårde emners slag og gøre dem mere regelmæssige, så der ikke opstår stød eller overraskelser.

🔥 Anbefalede:  Sådan skaber du effektive SEO-titler

En penge-date bør finde sted en gang om måneden på et aftalt tidspunkt efter opvasken er færdig og med et glas vin eller en trøstende middag. At bruge en time på at gennemgå dine mål, gæld og følelser såvel som dine langsigtede og kortsigtede mål (og dine fremskridt hen imod dem), kan hjælpe med at gøre hårde pengeforhandlinger lettere at nærme sig og hjælpe dig med at tackle sværere emner hen ad vejen , hold dine penge flydende i den rigtige retning, og sørg for en reel positiv forandring.

Begynd at automatisere din økonomi

Par, der lader automatisering påtage sig byrden med at betale regninger og visse fælles udgifter, har mere tid til at bruge på at gøre ting, der rent faktisk er sjove. At automatisere din økonomi betyder, at du ikke behøver at skrive dig selv en seddel for manuelt at overføre penge til din fælles konto eller fejle den anden til at betale din regning. Men at automatisere din økonomi er mere end blot simpel bekvemmelighed.

Automatisering giver os mulighed for at reducere det, adfærdsøkonomer kalder ‘smerten ved at betale’. Kombineret med en masse kommunikation kan automatisering af din økonomi hjælpe dig med at spare og bruge sammen og hver for sig.

Begynd at forstå din Money Merge Style

Der er ingen måde for par at slå deres økonomi sammen på. Tag dig tid til at finde ud af, hvad din pengefusionsstil er. Vil du smide al din indkomst i en stor pulje og betale dine regninger, fælles og individuelle udgifter derfra?

Fedt nok! Eller måske ønsker du at allokere en del af dine penge til en delt konto, mens du beholder en del af din indkomst til dig selv, så du kan bruge som du vil. Uanset hvordan du vælger at slå din indkomst sammen, er det vigtigt, at du begge føler, at du har adgang til dine penge på en måde, der får dig til at føle, at du har økonomisk uafhængighed og en sund rolle i din økonomiske beslutningstagning.

Lær dine pengepersonligheder at kende

Tror du, at en bruger og en opsparer ikke kan finde økonomisk lykke? Nonsens. Modsætninger kan tiltrække, så længe de er enige om det større billede. Faktisk har forskning vist, at to opsparere måske ikke er så økonomisk kompatible, som man skulle tro – en person kan i sidste ende blive mere tiltrukket af udgifter.

🔥 Anbefalede:  Sådan opretter du effektive produktbeskrivelser, der sælger

At tage en personlighedstest for penge er en sjov måde at hjælpe dig med at finde ud af dit forbrug og din sparestil. Lad hver person tage deres superkræfter med til at gøre det, de er bedst til, så økonomisk planlægning ikke føles som en opgave. Det kan også skabe mere tillid mellem jer to og forstå måder, hvorpå du kan gøre dine pengepersonligheder gratis i forhold til hinanden.

Forbered dig på det uventede

Ingen kan forudsige fremtiden (hej, 2020). Når det er sagt, bevarer par, der ved, at der altid vil være regnfulde dage i horisonten, en sund nødkasse, hvis den ene partner mister et job, står over for en stor lægeregning eller bliver konfronteret med en pludselig ændring i livsbetingelserne.

Mange tankegange om, hvor meget man skal lægge til side, men en god tommelfingerregel er tre til seks måneders fælles udgifter, der holder lyset tændt – husleje eller realkreditlån, minimumskrav på kreditkortregninger og bilbetalinger. At automatisere din lønseddel mod din nødfond kan gøre det meget nemmere at oprette og dyrke det.

Find ting at fejre

Selv i de mest magre tider fejrer de mest økonomisk succesrige par noget positivt i deres forhold. At fortælle den anden person, hvor vigtige de er for dig, og hvordan du værdsætter dem, koster ikke noget. Det er okay at være enig i at være uenig, så længe du tager dig tid til at finde løsninger, der ikke ender i surmulen eller passiv aggression.

Økonomisk harmoni kommer fra at fejre alt det gode, som den anden bringer ind i forholdet og ikke harpe på de ting, der holder dig tilbage. Hvis du planlægger en månedlig pengedato, så sørg for at afslutte den med noget sjovt og kærligt, såsom en skål is eller en hygge på sofaen.

Mind hinanden om, at I er et team, og at I er her for at støtte hinanden gennem tykt og tyndt er det vigtigste, succesfulde par kan gøre, økonomisk eller på anden måde.