10 bedste Patreon-alternativer i 2023

Følgende artikel hjælper dig med: 10 bedste Patreon-alternativer i 2023

Udviklingen af ​​internettet har givet et positivt boost til kunstnere over hele verden. De fleste kunstnere og indholdsskabere bruger i disse dage internettet som et middel til at udtrykke sig. De udgiver deres arbejde på forskellige platforme og interagerer direkte med deres publikum. Men en udfordring, som disse indholdsskabere står over for, er mangel på midler. YouTube er i dag blevet meget streng med politikker for indtægtsgenerering, og selv efter at være blevet indtægtsgenereret, kan skabere ikke kun stole på YouTube-betalinger. Det er derfor, crowdfunding-platforme er kommet i rampelyset i den seneste tid.

De fleste bloggere, journalister, kunstnere, komikere og YouTubere henvender sig til crowdfund-platforme for at skabe en stabil indtægtskilde. En ekstremt populær crowdfunding-platform er Patreon, som giver skabere mulighed for at tjene penge på deres arbejde. Men med de seneste kontroverser omkring Patreon er mange mennesker begyndt at lede efter andre websteder, hvor de kan tjene penge til deres arbejde.

I denne artikel har vi samlet 10 bedste alternativer til Patreon. Disse websteder giver alle de funktioner, Patreon gør og nogle endnu bedre. Så hvis du er en indholdsskaber, der leder efter Patreon-alternativer, skal du fortsætte med at læse for at finde ud af det.

10 bedste Patreon-alternativer i 2023

1) Podia

Ligesom Patreon er Podia også en skaberspecifik platform, som du kan bruge til at sælge eksklusive medlemskaber til dit publikum, der kan lide og værdsætte dit arbejde. Det, der gør Podia anderledes, er det faktum, at det er en alt-i-én platform. Ikke kun medlemskaber, du kan bruge denne platform til at sælge onlinekurser, webinarer, digitale produkter og digitale downloads. Udover alt dette har den også meget god e-mail marketing funktioner. Podia giver dig også mulighed for at tilføje affilierede links til din side.

Selve platformen er ekstremt brugervenlig og passer til alle, uanset om du lige er startet som skaber eller er etableret. Podia opkræver ikke et gebyr på de donationer, du modtager fra dit publikum. I stedet betaler du et fast månedligt eller årligt gebyr for at bruge platformen.

Podia funktioner:

 • Det bedste er, at det tilbyder indbyggede komponenter såsom e-mail marketing
 • Hjælper med at skabe en tilpasset hjemmeside
 • Tilbyder affiliate program
 • Fantastisk brugergrænseflade
 • Embedded Checkout
 • Der er intet transaktionsgebyr
 • Tilbyder video hosting support

Pris:

Der er en 14 dages gratis prøveperiode; det betyder, at du kan opsige abonnementet, hvis du ikke er tilfreds med deres tjenester. Det mest værdifulde aspekt er, at du ikke behøver et kreditkort for at tilmelde dig. De har tre prisplaner:

 • Flytter- $33/måned
 • Shaker- $75/måned
 • Jordskælv – $166/måned.

2) Liberapay

Liberapay blev grundlagt i Frankrig i 2015 og er endnu en nyttig crowdfunding-platform beregnet til skabere. Platformen er non-profit og beregnet til tilbagevendende donationer. Liberapay tager ikke en del af de donationer, som skabere modtager. De tilhører skaberen fuldt ud.

I modsætning til Patreon eller Podia er Liberapay udelukkende beregnet til donationer. Donationerne på Liberapay til en skaber kan ikke knyttes til belønninger eller produkter. Liberapays system er designet på en sådan måde, at det genererer en vis basisindkomst for skabere for at holde dem i gang. Hvis du er en kreatør, der laver kunst, spreder gratis viden eller underholder folk, kan du oprette en konto hos Liberapay gratis og anmode dit publikum om donationer. Publikum, der synes godt om og følger dit arbejde, kan donere én gang eller vælge at give tilbagevendende donationer.

Du skal dog huske på, at kommercielle kampagner ikke vil vinde noget indpas på Liberapay.

Liberapay funktioner:

 • Deres service er tilgængelig på 18 sprog.
 • Du kan få din tekst eller profilbeskrivelser udgivet på 124 sprog
 • Liberapay understøtter 33 valutaer
 • Du kan kombinere dine konti på Twitter, GitHub, Mastodon og ni andre platforme.
 • Donationer er begrænset til €100,00 om ugen pr. donor for at undgå enhver påvirkning udefra.
 • Fremragende teams, der hjælper projektmedlemmer med at indsamle og distribuere midler uden krav om at oprette et formelt selskab
 • Kunder eller fans kan betale via Stripe og PayPal.

Pris:

Der er intet gebyr; det er en gratis platform. Du vil blive opkrævet et mindre transaktionsgebyr fra din betalingsbehandler.

3) AbonnerStar

SubscibeStar er nok det bedste alternativ til Patreon. Efter Patreon-kontroversen har vi set mange YouTubere skifte til SubscribeStar. Det er en uafhængig medlemsplatform, der hjælper indholdsskabere med at opbygge en bæredygtig indkomststrøm.

SubscribeStar arbejder efter en meget enkel politik. Jo flere abonnenter du får, jo mere er din indkomst. Du angiver et abonnementsgebyr for dit publikum. Du kan frit indstille det så højt eller så lavt som du ønsker. Platformen trækker et servicegebyr på 3% fra abonnementsgebyret og lader dig beholde det resterende beløb. I forhold til Patreon må vi sige, at servicegebyret for Subscribe Star er bedre.

🔥 Anbefalede:  Sådan bruger du SCP-kommandoen til filoverførsel – mod AI

Kunstnere, bloggere og vloggere, entertainere, musikere og politiske kommentatorer, DIY’ere og undervisere – alle er velkomne hos SubscribeStar. Platformen giver et væld af værktøjer til enhver indholdsskaber for at gøre hele processen med at skabe og udgive indhold nemmere. Det være sig omfattende analyse- eller indholdsbeskyttelsesværktøjer; du kan få dem alle efter behov.

SubscribeStar-funktioner:

 • Denne platform er fleksibel i henhold til dine krav
 • Omfattende statistik og analyse
 • De tilbyder brugere indbygget statistik og analyseværktøj
 • Liberale indholdspolitikker – Færre begrænsninger på den tilladte type indhold
 • Leveres med en post editor
 • Til indholdsbeskyttelse bruger de anti-skrabning og anti-skimming

Pris:

Der er et fast servicegebyr på 5 % på hvert løfte. Ud over det skal du også betale et transaktionsgebyr på 2,9% + $0,30 for hver vellykket betaling. Der er også et gebyr for en udbetaling, det vil sige et minimum på $3, og det varierer alt efter udbetalingshyppighed og beløb.

4) KøbMeACffee

BuyMeACoffee er en hurtig, gratis og smuk måde at finansiere din kreativitet på. Dette er en gratis donationsplatform, og det tager kun et par klik at konfigurere din side. Ligesom Patreon kan denne platform bruges til at starte medlemskaber, sælge digitale produkter, sælge eksklusive opslag og acceptere engangssupport.

Det bedste ved denne platform er, at en BuyMeACoffee-donationsknap kan placeres på dit websted eller på dine sociale mediers håndtag. Denne platform lader dig også sætte specifikke donationsmål for dit publikum. BuyMeACoffee tager et gebyr på 5 % af de donationer, du modtager fra dit publikum, og giver dig det resterende. Betalinger overføres nemt via PayPal eller Stripe. Du har også muligheder for at aktivere månedlig support, det vil sige, at platformen automatisk trækker det pantsatte beløb fra dit publikums konto. De betalinger, der foretages af dit publikum, er dog stadig underlagt PayPal-behandlingsgebyrer. Du kan vælge at betale ekspeditionsgebyrerne selv, så folk ikke trækker sig tilbage på grund af den ekstra betaling.

En anden attraktiv funktion ved denne platform er, at du kan ændre ordet kaffe til et hvilket som helst andet ord efter eget valg. Du kan for eksempel lave den Køb mig en burger. Selvom der ikke er nogen egentlig kaffe eller burger involveret, fremmer dette entusiasme blandt dit publikum og gør dem mere tilbøjelige til at støtte dit arbejde. Samlet set er dette en lille platform med meget minimalistiske funktioner og kan være yderst nyttig for spirende skabere.

BuyMeACoffee funktioner:

 • Mulighed for månedligt eller årligt medlemskab for dine fans eller kunder.
 • Du kan modtage donationer eller tips fra dine kunder.
 • Køb mig en kaffe tilbyder komplette analyser.
 • Dine fans eller kunder kan foretage betalinger uden at oprette en konto.
 • Du kan udbetale din indtjening ved hjælp af PayPal, Stripe eller en bankkonto.
 • Send en e-mail til dine supportere direkte fra din Køb mig en kaffe-konto.
 • Kunder eller fans kan betale via kreditkort, PayPal, Apple Pay, Google Pay samt lokale betalingsmetoder.
 • Support er tilgængelig 24×7

Pris:

Der er ingen månedlige gebyrer, men der er et transaktionsgebyr på 5 %, og skabere beholder 95 % af beløbet. For eksempel, hvis du er en skaber, der har tjent 100 USD fra donationer eller tips, får du 95 USD ind på din konto. $5 vil være de transaktionsgebyrer, der opbevares af Buy Me a Coffee.

5) Ko-Fi

Ko-Fi er endnu en finansieringsplatform beregnet til skabere, der ønsker at tjene penge på deres arbejde. Denne platform er mere som en digital tip-krukke. Som skaber på denne platform kan du sælge medlemskaber, crowdfunde projekter, uddele kommissioner, tjene penge og dele dit indhold med dit publikum. Ko-Fi er et af de bedste alternativer til Patreon, som du kan prøve. Skabere kan takke deres fans for deres støtte på unikke måder ved at poste opdateringer og dele billeder i galleriet. Dette er en enkel, venlig og gratis måde at begynde at tjene penge online.

Ko-Fi er den mest omkostningseffektive platform for skabere. Denne platform opkræver ingen service- eller behandlingsgebyrer fra de modtagne donationer. Skaberne kan frit holde hele beløbet for sig selv. Desuden behøver skabere på denne platform ikke at vente i en hel måned for at modtage betalinger. De betales direkte, hver gang nogen donerer.

Ligesom BuyMeA Coffee, lader Ko-Fi dig også tilføje donationsknapper direkte til dit websted, Tumblr eller sociale medier. Ko-Fi er også tilgængelig som et WordPress-plugin. Hvis du bruger WordPress, kan du tilpasse det efter dit behov.

🔥 Anbefalede:  10 bedste platforme til at sælge e-bøger i 2023

Ko-fi funktioner:

 • De angiver over 5 millioner dollars hver måned uden gebyr
 • Du kan integrere dine konti med WordPress, Discord, Zapier og forskellige andre platforme
 • Du behøver ingen supportertilmelding
 • Butiksfacade til både fysiske produkter eller digitale downloads
 • Køre fællesskabsfunktioner såsom indlæg med kommentarer, direkte beskeder og kan dele økonomiske mål med dine medlemmer
 • De opkræver ikke noget gebyr, før du betaler for guldstatus
 • Ko-fi betaler via PayPal eller Stripe, og det bedste er, at der ikke er ventetid
 • Nem brugergrænseflade

Pris:

Der opkræves ikke gebyr for eventuelle donationer. Der er et transaktionsgebyr på 5 % for at sælge en abonnementsplan, sælge produkter i din butik eller tage en kommission fra din supporter. Hvis du vælger deres guldplan, dvs. for $6 om måneden, skal du ikke betale noget transaktionsgebyr.

Læs også: 12 måder at tjene penge hjemmefra i Indien

6) Indiegogo

Indiegogo er en USA-baseret crowdfunding-platform, grundlagt i 2008. Denne side er en af ​​de første sider nogensinde, der tilbyder crowdfunding. Denne platform kan bruges til at søge midler til velgørende formål, gode formål, startups og produkter. Det fungerer på et belønningsbaseret system, som gør det lettere for folk at rejse penge.

En af kendetegnene ved Indiegogo er dens fleksibilitet. Denne platform kan nemt bruges til kreative såvel som velgørende projekter. Når nogen starter en kampagne på Indiegogo, kan de vælge mellem alt-eller-intet- hvor et specifikt mål skal opfyldes, før nogen midler overføres, og behold-det-alt-finansiering-hvor midler overføres, når og når de rejses.

I modsætning til andre crowdfunding-platforme, forhåndsscreener Indiegogo ikke kampagner. Dette gør det muligt for stort set alle at starte en kampagne og rejse penge.

Kampagneskabere har også et valg om at udveksle donationer for nogle belønninger. Dette er dog ikke obligatorisk. Platformen opkræver et platformsgebyr på 5 % fra kreative kampagner og opkræver ikke noget gebyr for velgørende kampagner. Nogle bagsider ved denne platform er, at der er begrænset interaktion mellem forkæmpere og bagmænd, og dette kan kun bruges til engangs crowdfunding-kampagner.

Indiegogo funktioner:

 • Du kan enten vælge behold-det-alt-finansiering og alt-eller-intet
 • De tilbyder et fantastisk supportnetværk til projektskabere
 • Indiegogo opkræver ikke noget gebyr for velgørenhedskampagner
 • Det er en fantastisk platform, der giver dig mulighed for at poste produkter, så folk kan købe direkte fra dig
 • Det bedste er, at deres kampagner ikke er forhåndsscreenet
 • Selv når din kampagne er færdig, hjælper InDemand med at bringe midlerne ind
 • Gør det muligt for brugere med både aktie-crowdfunding og belønninger

Pris:

Prisstrukturen varierer i de forskellige lande. De opkræver 3% plus $0,20 for transaktionsgebyret. De opkræver et gebyr på 5 % for alle crowdfunding-kampagner. For InDemand-programmet forbliver dit platformsgebyr 5 %. Hver gang de sender penge til din konto, er der et overførsels- eller bankleveringsgebyr. Der er intet gebyr for kampagner med fast finansiering.

7) Medlemskab

Memberful startede i år 2013 for at gøre det lettere for uafhængige indholdsskabere at rejse penge og opbygge en indkomststrøm. Det er et af de bedste Patreon-alternativer. Memberful er ikke en hel platform, men kun et plugin, som du kan installere på din hjemmeside for at rejse penge.

Hvis du tilmelder dig Memberfuls startplan, behøver du ikke betale et månedligt gebyr, men platformen vil opkræve et behandlingsgebyr på 10 % af det, du tjener. Denne platform har dog pro- og premium-planer, hvor ekspeditionsgebyret reduceres betydeligt. Hvis du tager Pro-planen, vil det koste dig omkring $25 om måneden, og behandlingsgebyrerne reduceres til 4,9%. Premium-planen vil koste dig omkring $100 om måneden. Denne plan eliminerer alle former for Memberful branding.

Både Pro- og Premium-planerne letter integration af nyhedsbreve og kuponkode. Denne platform ligner meget Patreon. Du kan acceptere månedlige eller årlige abonnementer fra dit publikum og også oprette forskellige omkostninger for forskellige indholdstyper. I erkendelse af lighederne Memberful har med sig selv, erhvervede Patreon denne platform i 2018. Den fungerer dog stadig som en uafhængig platform.

Memberful er ikke den mest omkostningseffektive platform derude, men det kan vise sig at være ret nyttigt for etablerede indholdsskabere.

Medlemsfunktioner:

 • Tilbyd optimeret kasse
 • Med Memberful kan du oprette enhver form for abonnementsplan
 • Giv affiliate marketingværktøjer, e-mailintegration og giver også kuponer, gratis prøveversioner og rabat
 • Analytics og konverteringssporing
 • Dashboard-analyse
 • Du kan oprette et brugerdefineret websted ved hjælp af WordPress og ved at vælge yderligere medlemsværktøjer.
 • Nem medlemsstyring
 • Du kan betale via din Stripe-konto

Pris:

Det tilbyder tre planer:

 • Startplan – Dette er en gratis plan, men der er et transaktionsgebyr på 10 %
 • Pro Plan- Denne plan er til $25 om måneden, og der er et transaktionsgebyr på 4,9%
 • Premium Plan- Denne plan er til $100 om måneden, og der er et transaktionsgebyr på 4,9%.
🔥 Anbefalede:  Frigør kraften ved LLM til virksomhedsapplikationer med LangChain

8) Kickstarter

Kickstarter er en alt-i-én crowdfunding-platform beregnet til engangsdonationer. Denne platform kan prale af over 16,3 millioner bagmænd og $4 milliarder i løfter. Det kan bruges af alle over hele kloden. I modsætning til Patreon er dette ikke en tilbagevendende donationsplatform; det er kun beregnet til engangsdonationer. Kampagner kan bruge denne platform til at rejse midler til velgørenhed, til kunst, til ideer, og listen fortsætter. Men Kickstarter forhåndsscreener alle kampagner omhyggeligt, før de vises på platformen. Dette er for at sikre, at kun pålidelige kampagner bringes i rampelyset. Ikke alle kampagner bliver accepteret. Dette er noget, du skal overveje, hvis du er en lille skaber. Kickstarter er en alt eller intet platform. Hvis du ikke når dit mål inden for en bestemt tidsperiode, får du intet.

Ligesom Patreon opkræver Kickstarter også et ekspeditionsgebyr på 5% fra de donationer, du modtager. Alt i alt er dette en ren, brugervenlig platform med en succesfuld track record af kampagnefolk og bagmænd.

Kickstarter funktioner:

 • Alle programmer kontrolleres omhyggeligt inden udgivelse
 • Tilbyder fantastiske salgsfremmende værktøjer
 • Du får betaling efter 14 dage efter kampagnens afslutning
 • For at overvåge dine trafikkilder kan du også tilføje Google Analytics til din kampagne
 • Den er perfekt til engangsprojekter
 • De giver dig også mulighed for at udstille dine produkter på Kickstarters hjemmeside og app.
 • Det bedste er, at du kan få kommentarer og feedback fra medlemmer af offentligheden og dine bagmænd.
 • Kickstarter-kampagnen giver også fysiske belønninger til bagmænd

Pris:

Den kommer med tre prisplaner:

 • Standardplan – $49/måned
 • Premium-plan – $99/måned
 • Boost-plan – $218/måned

De opkræver et platformsgebyr på 5 % og 3 % plus 0,20 USD for en donation på mere end 10 USD.

9) Donationsknapper

Hvis du er en spirende skaber eller bare en person, der ikke ønsker at betale behandlingsgebyrer og platformsgebyrer til forskellige websteder, så er denne her noget for dig.

Betalingsløsninger som PayPal og Stripe har donationsknapper, som du direkte kan bruge på dine sociale mediehåndtag, YouTube-kanaler og hjemmesider. På den måde får du 100 % af det, du tjener. Du er ikke bundet af skøre vilkår og betingelser, og du har fuld frihed. En ulempe ved dette er, at du måske ikke får de fordele, en crowdfunding-platform giver, såsom analyser og indholdsbeskyttelse.

Men hvis du har en etableret publikumsbase, der er villige til at betale for dit indhold, så kunne dette være den bedste måde at søge penge på.

Funktioner til donationsknapper:

 • Nem at sætte op
 • Tilpas din side efter dit valg ved at tilføje logoer og billeder til siden
 • Intet opsætnings- eller afbestillingsgebyr
 • Lavere transaktionssatser på donationer

Pris:

Ingen behandling eller platformsgebyr.

10) Wix – Opret din egen hjemmeside

En anden måde at anmode om penge fra din fanskare og alligevel bevare fuld kontrol er at oprette din egen hjemmeside. Dette er næsten ikke så skræmmende, som det lyder. Du behøver ikke at være tekniker for at lave din egen hjemmeside. Alt du behøver er et domænenavn og en vært. For at oprette en donationsplatform behøver du ikke komplicerede temaer eller infrastruktur. Selv et minimalistisk design vil gøre arbejdet. Når du har oprettet din egen platform, kan du bruge alle plugins eller knapper efter eget valg til at rejse penge fra dit publikum.

Du kan selv bestemme dit abonnementsgebyr og dine egne abonnementslængder. Du kan bytte donationer til alt, hvad du ønsker – det være sig produkter eller eksklusivt indhold. Du behøver ikke bekymre dig om indholdstyveri, fordi du udgiver det på din egen platform. Systemer som WordPress har nogle ekstremt gode plugins til at beskytte dit indhold.

Læs også: 30 bedste job, der betaler $40 i timen

Disse er nogle af de bedste Patreon-alternativer tilgængelig for at tjene penge på dit arbejde og begynde at tjene penge. Mens du vælger en crowdfunding-platform, skal du huske på, at forskellige platforme kan fungere til forskellige former for indhold. Vælg en platform, der bedst opfylder dine krav som skaber. Foretag så meget research som muligt, og sørg for, at det websted, du vælger, har strenge politikker for indholdsbeskyttelse.